32 هزار واحد خدمتی بهداشت کشور شناسنامه دار می شوند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کوروش اعتماد در حاشیه اجلاس سالانه مدیران توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: این اجلاس با هدف شناسنامه‌دار کردن 32 هزار واحد خدمتی در حوزه بهداشت در سطح کشور برگزار شده تا محل استقرار و دسترسی به مراکز مشخص و راحت باشد و اینکه دسترسی به تجهیزات هم آسان و نیروهای پرسنلی مورد نیاز هم به‌ خوبی و به تعداد کافی در اختیار باشند.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌هایی که در اجلاس مدیران توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در سال جاری دنبال می‌شود پیگیری روند اجرای طرح پزشک خانواده در کشور، استقرار پزشکان و نیروهای بهداشتی در محل‌های شروع نشده، تقویت سیستم نظام ارجاع، کاهش هزینه‌ها و ارتقای سطح بیماری‌های 10گانه بوده است.

سرپرست مرکز مدیریت شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این بیماری‌ها شامل دیابت، پرفشاری خون، سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم، پوکی استخوان، چربی خون بالا، کم کاری، پرکاری و سرطان غده تیروئید، اختلالات اضطرابی و بیماری‌های منتقله از پشه آئدس و تب دنگی بوده است.

اعتماد با بیان اینکه یکی از کارهای خوب صورت گرفته در سال 1403 ارائه آموزش‌های مؤثر و به‌روز به تمامی مراقبان سلامت و بهورزان شاغل در مراکز بهداشت شهری و روستایی بود، خاطرنشان کرد: اثر آموزش‌های دوره‌ای چیزی است که حذف شدنی نیست و باید همه ساله و متناسب با نیاز جامعه برگزار شود و مرکز و هسته اصلی آن هم آموزش‌های بهورزی هستند و این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برای وزارت بهداشت، برخوردار است.

وی تأکید کرد: در آموزش‌های سالانه بیماری‌ها و مهارت‌های جدیدی مطرح می‌شوند که بهورزان و مراقبان سلامت باید به‌ خوبی با آنها آشنا باشند تا که بتوانند مؤثرترین اقدام را داشته باشند و به‌طور مثال می‌توان به آشنایی با نحوه کار فشارسنج‌های دیجیتال، نحوه اندازه‌گیری قند خون، غربالگری‌ در حوزه شنوایی نوزادان و نحوه کار کردن با دستگاه ادیومتری اشاره کرد.

سرپرست مرکز مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از کارهای خوب صورت گرفته در طی سال‌های اخیر افزایش تعداد مراکز بهداشتی فعال در حوزه‌های شهری به جهت دسترسی راحت‌تر مردم و عدم فرسودگی نیروها بوده و معتقدیم که اگر بهره‌وری به‌‌خوبی انجام شود تا مقدار زیادی از افزایش ظرفیت موردنیاز جبران می‌شود و در این خصوص معتقدیم باید افراد در جاهایی که نیاز بیشتری هست به‌کارگیری شوند و اگر این کار انجام شود بخش عمده‌ای از مشکل کمبود نیرو جبران خواهد شد.

اعتماد گفت: البته معتقدیم که باید متناسب با نیازی که در بحث مراکز و تجهیزات داریم، تأمین نیروی انسانی مورد نیاز را هم داشته باشیم تا که شاهد فرسودگی پرسنل بهداشتی نباشیم.

وی افزود: ما مشابه این کار را در به‌کارگیری پرستاران جدید دیدیم که نتیجه آن به‌خوبی مشاهده شد و امیدواریم که با همکاری مسئولان سازمان اداری و استخدامی کشور در موضوع تأمین نیروهای موردنیاز در بحث مراقبان سلامت و بهورزان هم به همین شکل اقدام شود.   

انتهای پیام/282/


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

دانشگاه علوم پزشکی یزد شایعه بهداشتی نانوایی ها را تکذیب کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، در روزهای اخیر، خبری در فضای مجازی منتشر شد که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *