به گزارش ایرنا از بنیاد ملی علم ایران،در نهمین فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و صندوق علمی مشترک راه ابریشم (SRSF) از بین ۴۴ پیشنهاد مشترک محققان ایرانی و چینی در دو حیطه حوزههای مرتبط با مهندسی زیستی (Bioengineering) و مواد پیشرفته (Advanced Material) در نهایت تعداد ۶ طرح پذیرفته شد.
پروپوزالهای دریافتی در این فراخوان پس از بررسی اولیه و تأیید لیست طرحهای دریافتی در هر دو کشور، بهصورت مستقل توسط طرفین داوری و ارزیابی علمی شدند.
در بنیاد ملی علم ایران ارزیابی طرحها در کارگروههای تخصصی انجام شد و این ارزیابی شامل داوری هر طرح توسط متخصصین مرتبط و جمعبندی داوریها و امتیازدهی به طرحها در جلسه کارگروه تخصصی مربوطه بوده است. سپس نتایج ارزیابیها جهت جمعبندی در کمیته بینالملل متشکل از نمایندگان کارگروهها مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت. نهایتاً پس از تبادل نتایج با آکادمی علوم چین طرحهای مورد تأیید طرفین که موفق به کسب امتیاز بالا در هر دو سازمان شدند، انتخاب شدند.
ارزیابی علمی انجام شده در بنیاد بر اساس شاخصهایی همچون نتایج داوریها، ضرورت حضور مجریان خارجی و ارزشافزوده برای کشور مانند تخصص پژوهشگران، امکانات آزمایشگاهی و دانش فنی، توانمندی مجری و همکاران، اهمیت موضوع از دیدگاه ملی، خروجیهای طرح و کیفیت پروپوزال صورت پذیرفته است.
همچنین باتوجه به رقابتی بودن این فراخوان و به دلیل محدودبودن تعداد طرحهای قابلپذیرش و همچنین لحاظ کردن نتایج ارزیابی دو کشور در جمعبندی نهایی، برخی از پیشنهادها با وجود کیفیت علمی بالا و نتایج داوری مثبت در بنیاد در اولویت نهایی حمایتی قرار نگرفتند.
کد طرحهای پذیرفته شده به شرح ذیل است:
منبع