به گزارش روز دوشنبه ایرنا، همزمان با این آیین، فعالان اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان اردبیل نیز که در سال جاری به عنوان برگزیده نخست کشوری انتخاب شده بودند، مورد تجلیل قرا گرفتند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در آیین تجلیل از تولید کنندگان برتر حوزه کشاورزی استان اردبیل با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور بر ضرورت تامین و خوداتکایی امنیت غذایی کشور گفت: استان اردبیل با ۱۲۴ هزار بهرهبردار کشاورزی، نقش اساسی در تامین امنیت غذایی کشور دارد.
نوبخت اژدری با بیان این که استان اردبیل حدود ۲ ماه پیش به عنوان استان برتر و نخست کشور در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از سوی رییس جمهور مورد تجلیل قرار گرفت، افزود: ما در شرایط تحریم ناجوانمردانه کشور نیازمند حمایت از تولید کنندگان امنیت غذایی کشور هستیم.
وی با اشاره به قابلیت بالای بخش کشاورزی استان اردبیل برای افزایش تولید در همه حوزههای تخصصی فعالیت کشاورزی بیان کرد: استان اردبیل با وجود تولیدات زیاد و بیش از چهار میلیون تن محصول کشاورزی، در زمینه زیرساخت و صنایع تبدیلی کشاورزی نیازمند حمایت و سرمایهگذاری جدی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین وجود ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید محصول سیبزمینی را ظرفیتی کم نظیر برای این استان برشمرد و با اعلام خبر تولید حدود ۸۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی در سال جاری گفت: ایجاد صنایع تبدیلی در این استان با هزاران سنگ اندازی مواجه است.
وی با مقایسه مجموع تولیدات بخش کشاورزی استان اردبیل با قبل از انقلاب گفت: میزان تولیدات این استان در سال ۱۳۵۶ در بخش زراعت ۷۰۰ هزار تن، در بخش باغات ۴۵ هزار تن و در بخش دام و طیور ۱۴۰ هزار تن و در مجموع ۸۸۰ بود ولی اکنون میزان تولیدات این استان با حدود پنج برابر جهش به بیش از چهار میلیون تن رسیده است.
اژدری اضافه کرد: استان اردبیل هماینک ۳.۱ میلیون تن محصول زراعی، ۴۲۰ هزار تن محصول باغی،۳۴۰ هزار تن محصول دام و طیور و ۱۳ هزار تن محصول شیلات تولید می کند و علاوه بر تامین نیاز خود در بسیاری از زمینهها، در تامین نیاز بسیاری از استانها نیز سهیم است.
وی افزایش سهم تولید گندم از ۲۴۰ هزار تن در سالهای قبل از انقلاب به ۵۷۷ هزار تن در سال جاری و سه برابر شدن میزان تولید این محصول در استان اردبیل را گامی مهم در تامین امنیت غذای کشور در سالهای پس از انقلاب برشمرد و افزود: این استان در تولید و معرفی ۵۰ رقم بذر و محصول زراعی مرغوب نیز نقش دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با اشاره به فعالیت ۲۸۱ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان اردبیل با ظرفیت ۱.۹ میلیون تن بیان کرد: این واحدها با ظرفیت اشتغال چهار هزار و ۵۰۰ نفر نقش اساسی در اقتصاد و اشتغال استان دارند.
به گزارش ایرنا، بهزاد حیدری که در رشته پرورش زنبور عسل رتبه اول کشور و محمد شاهنده نیز در رشته پرورش شتر رتبه اول کشوری را کسب کرده بودند، مورد تجلیل قرار گرفتند.
این دو فعال کشاورزی برگزیده کشور که هر دو تولید کننده فعال در شهرستان پارسآباد هستند، پیش از این و در روز ۲۹ دی ماه در جریان سی و هشتمین دوره معرفی برگزیدگان کشاورزی ایران با حضور رییس جمهور در تهران برگزار شد، تجلیل شده بودند.
در جریان آیین امروز، همچنین ۶ نفر از فعالان بخش کشاورزی استان اردبیل شامل شهرام عزیزی به عنوان مسئول مرکز خدمات کشاورزی نمونه، فضائل رونقی به عنوان تولید کننده قارچ، فریدون سیفی جهان به عنوان پرواربند بره، پرویز اکبری به عنوان پرورش دهنده ماهیان سردابی، سلیمان سعادتی به عنوان دامدار نمونه عشایر و ناصر هنرمند به عنوان فعال نمونه در آبیاری سنتر پیوت به عنوان نفرات دوم کشوری انتخاب شده بودند، مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین در این آیین، تعدادی از فعالان و تولید کنندگان برگزیده و نمونه استانی نیز که در سال زراعی جاری بر اساس شاخص های اعلام شده وزارت جهاد کشاورزی به عنوان منتخب استانی برگزیده شده بودند، تجلیل شدند.
در این آیین همچنین کارمندان نمونه سال به همراه برگزیدگان مسابقات ورزشی و خبرنگاران فعال حوزه جهاد کشاورزی استان اردبیل مورد تجلیل قرار گرفتند.
استان اردبیل با ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران، با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۴۳.۶ درصد از مساحت استان اردبیل شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
این استان با تولید حدود ۵۸۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز کشور به محصولات کشاورزی را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
منبع