به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «رای الیوم»، جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای افزود: هیات این جنبش شامل «زیاد النخاله» دبیرکل و «محمد الهندی» معاون وی، به سفر رسمی خود به قاهره که چند روز به طول انجامید، پایان داد.
در این بیانیه آمده است که هیات جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این سفر با مقامات مصری دیدارهایی داشته و در این دیدارها درباره توافق با رژیم صهیونیستی بر سر تبادل اسیران و تشکیل کمیته حمایت از غزه گفت وگو کرده است.
این هیات همچنین مذاکرات مشابهی را با رهبری حماس و تعدادی از رهبران گروههای فلسطینی حاضر در قاهره انجام داد.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین از تلاشهای میانجیگری مصر و قطر برای تکمیل قرارداد مبادله اسیران قدردانی کرد.
جنبشهای حماس و جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کردند: در صورتی که رژیم اسرائیل از تعیین شروط جدید دست بردارد، امکان دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه و تبادل اسیران از همیشه نزدیکتر است.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه گذشته به خانوادههای اسیران صهیونیست در نوار غزه اطلاع داد که شرایط برای انعقاد توافق مبادله با گروههای فلسطینی بدون رسیدن به توافق نهایی، رو به بهبودی است.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نوشت: این اولین بار است که دفتر نتانیاهو بیانیهای صادر میکند که در آن از تحول در مذاکرات از زمان آغاز نسل کشی در غزه (۷ اکتبر ۲۰۲۳) صحبت میکند.
کمیته «مدیریت پرونده اسیران و مفقودین» در دفتر نتانیاهو در بیانیهای گفت: پس از تلاشهای انجام شده پیشرفتهایی برای انعقاد قرارداد تبادل اسیران حاصل شده است و خانوادههای اسیران از این موضوع مطلع شدند.
روز سهشنبه هفته گذشته، رسانههای مصری از جمله کانالهای «القاهره الاخباریه» گزارش دادند که قاهره و دوحه تلاشهای فشردهای را با همه طرفها برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه به کار گرفته است.
تل آویو بیش از ۱۰ هزار ۳۰۰ فلسطینی را در زندانهای خود نگهداری میکند و پیش بینی میکند که ۱۰۰ اسیر صهیونیست در نوار غزه وجود دارند. در همین حال جنبش حماس اعلام کرده است که دهها نفر از اسیران صهیونیست در غزه به دلیل حملات ارتش رژیم اسرائیل کشته شده اند.
حماس طی ماههای گذشته بارها آمادگی خود را برای انعقاد توافقنامه با رژیم اسرائیل اعلام کرده است، حتی در ماه «مه» میلادی گذشته با پیشنهادی که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا ارائه کرده بود، موافقت خود را اعلام کرد.
با این حال، « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ارائه شروط جدید که مهمترین آن ادامه جنگ نسل کشی وعدم خروج ارتش از غزه است، از این پیشنهاد عقب نشینی کرد در حالیکه حماس به توقف کامل جنگ و خروج کامل ارتش اسرائیل اصرار دارد.
مخالفان و خانوادههای اسیران صهیونیست، نتانیاهو را به مانع تراشی در توافق با حماس بر سر تبادل اسیران متهم میکنند و معتقدند که نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای حفظ موقعیت و کابینه خود در توافق با حماس مانع تراشی میکند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده اند.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه همچنان به جنایات نسل کشی علیه ساکنان این منطقه ادامه میدهد.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از گذشت ۱۵ ماه جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ، یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.
منبع