گزارشگر ویژه سازمان ملل: ادعای فرانسه درباره حکم دیوان لاهه مبنای قانونی ندارد


به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، این مقام سازمان ملل گفت که محاکمه چهره‌های بانفوذ مانند سران دولت‌ها که مرتکب جنایت جنگی شده‌اند، دقیقاً ماموریت دادگاه بین‌المللی کیفری بوده است. وجود این دادگاه و سازمان ملل تنها چیزی است که مانع هرج و مرج شده و باید به هر قیمتی از آن محافظت کرد.

پس از صدور احکام بازداشت بین‌المللی برای بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم، فرانسه نیز مثل آمریکا و چند کشور دیگر اعلام کرد که از تصمیم این دادگاه بین‌المللی حمایت نخواهد کرد.

وزارت امور خارجه فرانسه هفته گذشته مدعی شد که نتانیاهو و گالانت از مصونیت برخوردار هستند.

کاتروگالوس گفت که فرانسه باید دوباره از موضع خود عقب نشینی کند، زیرا این موضع با اصول حقوق بین‌الملل در تضاد است.

کاتروگالوس که استاد حقوق بین الملل نیز هست، خاطرنشان کرد: استدلال دولت فرانسه بر این واقعیت استوار است که اسرائیل یکی از امضاکنندگان اساسنامه تاسیس دیوان کیفری بین المللی نیست و این باعث می‌شود نتانیاهو و گالانت از حکم دادگاه مصون باشند.

کاتروگالس گفت: زمانی که دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت پوتین رئیس‌جمهور روسیه را صادر کرد، چنین چیزی از فرانسه نشنیدیم چون روسیه هم از امضاکنندگان اساسنامه نیست.

وی به ماده ۲۷ اساسنامه دادگاه کیفری اشاره کرد که به صراحت بیان می‌کند هیچ مصونیتی برای سران کشورها و دولت‌های محکوم شده توسط دیوان کیفری بین المللی وجود ندارد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

تبادل آتش در مرز پاکستان و افغانستان/ یک نیروی طالبان کشته شد

به گزارش صبح شنبه ایرنا از شبکه‌های خبری پاکستان، دو نقطه مرزی مهمند و باجور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *