به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا و متحدانش در حال راه اندازی کارزارهایی علیه رسانه ها هستند تا هرگونه مخالفتی را سرکوب کنند.
این روزنامه غربی به شکایت ترامپ از روزنامه «آیووا» و همچنین تفاهم با شبکه تلویزیونی «ایبیسی» برای پس گرفتن شکایت اشاره کرد و نوشت: این رویکرد نشان می دهد که اقدام قضایی برای ساکت کردن مخالفان آغاز شده است.
گاردین، هدف شکایت ها را تنها موفقیت در دادگاه ندانست و نوشت: ترامپ ادعاهای خود علیه رسانه ها را به خسارات سنگین مالی برای رسانه ها گره زده است و حتی اگر موفقیت این دعاوی بعید باشد، خود شکایت به تنهایی می تواند اقدامی بازدارنده برای ساکت کردن آنها تلقی شود.
این رسانه غربی، شکایت ترامپ از «ان سلزر» کارشناس نظرسنجی روزنامه آیووا و همچنین روزنامه «دموین رجیستر» به اتهام دخالت در انتخابات را اقدامی ارزیابی کرد که مدافعان آزادی بیان را شوکه کرده است.
گاردین نوشت: این دعاوی میتوانند برای رسانههای کوچک پرهزینه باشند و آنها را به خودسانسوری وادار کنند زیرا حتی تهدید به شکایت نیز میتواند بر پوشش خبری رسانه ها از تحولات تأثیر بگذارد.
گاردین همچنین پیش بینی کرد که رسانه های بین المللی آمریکا نیز مجبور خواهند شد مبلغ ترامپ شوند و افزود: طرفداران آزادی بیان معتقدند که ترامپ در حال استفاده از دادگاه ها به عنوان سلاحی علیه مخالفان است.
این رسانه انگلیسی زبان با اشاره به موفقیت ترامپ در پرونده شکایت از شبکه تلویزیونی «ایبیسینیوز»، نوشت: متعهد شدن «ایبیسینیوز» به پرداخت غرامت ۱۶ میلیون دلاری می تواند ترامپ را به شکایات بیشتر از رسانه ها تشویق کند.
به گزارش ایرنا، پیشتر، تارنمای نشریه آمریکایی پولیتیکو نوشت که در پی تصمیم شبکه تلویزیونی ایبیسی آمریکا برای عذرخواهی و پرداخت ۱۶ میلیون دلار جهت حلوفصل پرونده شکایت ترامپ، دیگر رسانهها نیز آماده سیل شکایات رئیس جمهوری منتخب و متحدان سیاسیاش میشوند.
پولیتیکو نوشت که بسیاری از حامیان آزادی بیان بر این باورند که توافق ای بی سی و ترامپ در پرونده افترا به منزله تسلیم شدن این شبکه به وی، پیروزی ترامپ و گشایش یک مسیر قانونی علیه رسانه هاست. آنها نگرانند که ترامپ پس از ورود به کاخ سفید بهره برداری از دعاوی مدنی شخصی علیه منتقدان رسانه ای خود را افزایش دهد.
این دعاوی فارغ از اهرم های رسمی است که ترامپ در سمت رئیس جمهوری قادر به استفاده از آنها علیه مطبوعات است.
به نوشته پولیتیکو، هیچکدام از رئیسان جمهوری اخیر آمریکا – از جمله دوره نخست ترامپ – در زمان ریاست جمهوری به شکایت شخصی از رسانهها دست نزده اند. با این حال وی در گفت و گوی ۲۶ آذر با خبرنگاران وعده داد که شکایت های بیشتری علیه روزنامه نگاران و صاحب نظران مطرح کند.
رئیس جمهوری منتخب تهدید کرد که روزنامه نگاران را به زندان خواهد انداخت و از سازمان های خبری به جرم خیانت تحقیق خواهد کرد. ترامپ همچنین پیشنهاد کرد که در صورت مخالفت وی با پوشش تلویزیونی برخی شبکه ها، مجوز پخش آنها لغو شود.
از سوی دیگر، ترامپ خواهان تغییراتی در قانون افترا به منظور تسهیل شکایت از رسانه ها شده است.
به نوشته پولیتیکو، ترامپ پرونده های دیگری نیز علیه رسانه ها گشوده که برخی از آنها عبارتند از شکایت از شبکه تلویزیونی سیبیاس و درخواست غرامت ۱۰ میلیارد دلاری به اتهام تغییر در مصاحبه با «کامالا هریس» و همچنین شکایت از روزنامه دوموین رجیستر به اتهام دخالت در انتخابات و انتشار نظرسنجی ای که بر خلاف نتایج انتخابات ۱۵ آبان، اقبال عمومی به ترامپ را در ایالت آیوا بسیار کمتر از واقعیت نشان می داد.
منبع