کُپـی ناشیانه از «ماجرای نیمروز»


میرزامحمدی این بار به سفارش موسسه اندیشه شهید آوینی به سراغ سوژه‌ای از ماجرای «سر به داران» و قائله شهر آمل رفته است که در روایتگری و بیان اولیه قصه‌اش، حداقل‌های سینمایی را نمی‌تواند برآورده کند و از شخصیت‌پردازی ضعیف و بلاتکلیف رنج می‌برد.

«بازی خونی» به لحاظ تکنیکی و سینما، فیلم علیرضا برازنده است و قاب‌ها قابل اتکا و تمیزی دارد. حمید نجفی‌راد با چالش جدی تدوین مواجه بوده است تا به این نسخه طولانی و خسته‌کننده با ریتم کشدار رسیده است.

کاراکترها مردانه قصه‌اش، کپی دست چندم از شخصیت‌هایی است که پیش از این در فیلم‌های «ماجرای نیمروز» کامل‌تر تماشا کردیم. فیلم از نداشتن شخصیت‌پردازی که در روند روایت قصه تاثیرگذار باشند رنج می‌برد. بازیگر سیمرغی سال گذشت به عنوان شخصیت اول مرد، در اینجا شناخته می‌شود اما او در این نقش فقط فریاد می‌زند و حرف تازه‌ای در بازیگری‌اش نمی‌زند.

«ارسطو خوش‌رزم» استعداد تئاتری بود که پله به پله به تصویر رفت اما استعدادش در اینجا به هدر می‌رود. از سوی دیگر بازیگر جوان دیگرش که بعد از حضور در یک سریال به شهرت نصفه و نیمه رسیده است و اینجا در مقام هنرور ظاهر می‌شود اما در این فیلم بَد یک «بد مَن» نسبتا خوب دارد و آن هم بازیگر کمتر شناخته شده‌ای با عنوان مهیار شاپوری است.

این طرف در میان بازیگران زن حضور «سارا حاتمی» است که توجه را به خود جلب می‌کند و می‌توان گفت تنها شخصیت نیم‌بند شکل گرفته در فیلمنامه، با بازی او قابل تماشا می‌شود، نقش سختی که در مقام بازیگر با توجه به سن و سال کم‌اش تمام توانش را به کار گرفته تا دیده شود. نهایت تلاشش را به کار می‌گیرد اما اتفاقی نمی‌افتد.

قصه «سر به داران» در روایت‌های تاریخی، به لحاظ سینما سوژه مهمی می‌توانست باشد اما در این فیلم به یک سوژه سوخته و فاقد ارزش‌های بصری و سینمایی تبدیل می‌شود.

فیلم سینمایی «بازی خونی» دومین فیلم حسین میرزامحمدی است که در جشنواره چهل و یکم، با فیلم «کت چرمی» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت. فیلمنامه این تریلر معمایی جاسوسی توسط مسعود هاشمی‌نژاد نوشته شده که به واقعه قیام شهر آمل در اوایل انقلاب در سال ۶۰ می‌پردازد. در آبان ماه سال ۱۳۶۰ اتحادیه کمونیست‌های ایران معروف به سربداران در جنگل‌های آمل و اطراف آن به منظور خلق یک انقلاب دیگر مستقر می‌شوند. فیلم «ماهی سیاه کوچولو» نیز درباره همین سوژه ساخته شده بود. شورش سربداران منجر به درگیری در شهرهای شمال کشور شد که در نهایت با ورود خودجوش مردم ناکام ماند و پس از این حماسه مردمی، شهر آمل به «شهر هزار سنگر» شهرت پیدا کرد.

ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، کیسان دیباج، مجید پتکی، محمد موحدنیا، صادق برقعی، علیرضا گیلوری، احسان منصوری، با هنرمندی لیندا کیانی و شادی مختاری و با حضور مجید آقاکریمی ترکیب بازیگران فیلم هستند. ارسطو خوش‌رزم بازیگر تئاتر و سینما، سال گذشته در جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سینمایی «صبح اعدام» سیمرغ بازیگری را دریافت کرد.

*عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

زیگموند؛ مانیفستی بر تعارض و تناقض

به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، بهروز پناهنده، شهروز دل‌افکار و فرنوش نیک‌اندیش ایفاگر نمایشی بودند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *