راحله قباد سوادکوهی مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در معرفی فعالیتهای این مجموعه گفت: ما در این در مجموعه فناور و تحقیقاتی، با شناسایی آلایندههای زیستمحیطی به کمک تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، زمینه را برای کاهش میزان آلودگیها و آلایندههای آب، خاک و هوا فراهم کردهایم.
وی افزود: این آزمایشگاه دانشبنیان، آنالیزهای دقیقی روی پساب و فاضلاب، لجن، ذرات خروجی از دودکش، گاز خروجی از دودکش، صدای زیست محیطی و آنالیز مربوط به آب و خاک انجام میدهد.
قباد با بیان اینکه فعالیتهای این مجموعه فناور مورد تایید سازمان حفاظت محیطزیست بوده و در طرحهای مربوط به پایش و خوداظهاری فعالیت دارد، افزود: فعالیتهای ما، زمینه را برای اشتغال ۱۰ نفر از متخصصان دانشآموخته دانشگاهی به طور مستقیم و تعدادی نیروی انسانی متخصص و غیر متخصص به صورت غیر مستقیم، فراهم کرده است.
وی با اشاره به خدمات فناورانه تست و آزمون روی انواع مولفههای زیستمحیطی اظهار کرد: به صورت تخصصی پژوهشها و کار آنالیزی روی آب و پساب، فاضلاب، خاک، لجن، هوای زیست محیطی و در سه گروه آزمایشی فیزیکو شیمیایی، میکروبیولوژی، سمشناسی انجام میگیرد. آزمایشهایی مانند اندازهگیری فلزات سنگین، سموم و هیدورکربنهای نفتی و آروماتیک در این خدمات جای میگیرد.
به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این فعال فناور با اشاره به توسعه فناوری بومی تصفیه پساب خروجی از تصفیه خانه تصریح کرد: در راستای کمک به تصفیه پسابهای خروجی تصفیهخانهها، کاتالیستهای متفاوت در این خصوص مورد ارزیابی قرار گرفته و زمینه برای ارتقای بهرهوری از این بخش تصفیهخانهها فراهم شده است.
وی با تأکید بر ضرورت حمایت از مراکز بخش خصوصی در قالب حمایتهای توسعه زیرساختها و تجهیزات عنوان کرد: از اصلیترین دغدغههای ما ایجاد فضای مناسب جهت کار پژوهشی و آنالیز است در حالی که بیشتر فضاهای دولتی خالی و بدون استفاده هستند. اگر بتوان با ظرفیتسنجی مناسب، از این فضاها و تجهیزات استفاده کرد، قطعاً کار پژوهش و تحقیق و توسعه، روند صعودی و رو به رشدی خواهد یافت.
منبع