به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ابراهیم نقدی» امروز (چهارشنبه) در گردهمایی مدیران گمرک سراسر کشور اظهار داشت: بیشترین کالاهای وارداتی، مواد اولیه واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی است.
معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه باید بتوانیم از ظرفیت ترانزیت خارجی حداکثر استفاده را داشته باشیم، خاطرنشانکرد: در برنامه هفتم توسعه بر استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه تاکید شده است، ضمن اینکه در بندهای سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی به ترانزیت و توسعه صادرات تاکید شده است.
وی با اشاره به کنوانسیون تیر (TIR) در خصوص ترانزیت بین المللی گفت: آخرین اصلاحات را انجام داده ایم تا با اصلاح برخی قوانین و مقرارات چالش ها را برطرف کنیم.
نقدی ابراز کرد: همچنین ۶۶ مورد از آیین نامه گمرکی اصلاح شده است و در مرحله تصویب قرار دارد.
وی با اشاره به حوزه مبارزه با قاچاق کالا و پولشویی گفت: در گمرک کالاها سریع الفساد هستند که نگهداری و معطل سازی کالاها ایجاد هزینه دارد و تولید کشور را با مشکل ایجاد می کند؛ از این رو اهمیت گمرک تصمیمگیری به موقع است.
معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سرعت و دقت به عنوان دو وظیفه در گمرک دنبال میشود، گفت: ما باید در اینکه سیستم های نوین و هوشمند را دنبال می کنیم باید مدیران با تجربه و پختگی مسایل را رصد کنند.
وی عنوان کرد: آنچه که برای ما مهم است پیشگیری به جای برخورد است در همین زمینه هماهنگی با دستگاه های مختلف را انجام می دهیم در همین زمینه سامانه ای از سال ۹۴ شروع شده است که اکنون با بازبینی آن از سمت کنترل فیزیکی به سمت کنترل هوشمند می رویم.
معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه کشور برای واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی نیاز به ارز دارد، گفت: ارز حاصل صادرات است، باید توجه مضاعفی داشت تا اظهارنامه ها بررسی شود از این رو در حوزه پیشگیری مسایل را رصد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه کالاهای ظن قاچاق و قاچاق باید پاسخ دستگاه های نظارتی سریع و دقیق داده شود.
نقدی با اشاره به کشف مواد قاچاق در گمرکات گفت: در این زمینه از سگ های موادیاب، داده های اطلاعاتی، اظهارنامه ها و سیستم های نوین استفاده می شود.
معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: در خصوص پولشویی و جرایم سازمان یافته، قوانین لازم در گمرک دیده شده است همچنین بسیاری از الزامات در FATF در حوزه گمرک و در حوزه قاچاق کالا و ارز اجرا میشود.
به گفته وی، ۲۲همت از وصولی های گمرکی دریافت و ۴۲ هزار فقره پرونده بازبینی شده است.
منبع