به گزارش ایرنا از انجمن تغذیه کودکان ایران، ناصر کلانتری روز یکشنبه افزود: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه ازون، سرطان زا بودن اشعه تابش خورشید، تامین ویتامین د با استفاده از نور خورشید دیگر توصیه نمی شود و باید کودکان این ویتامین را از طریق مصرف مکمل تامین کنند.
وی ادامه داد: کمبود روی نیز در گروه های سنی ۷ تا تا ۱۹ سالگی وجود دارد که باید زینک توسط منابع حیوانی و دانه های روغنی و برخی از منابع گیاهی تامین شود.
کلانتری ادامه داد: برای کودکان زیر ۲ سال روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین د و برای کودکان بالای ۲ تا ۱۲ سال ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد روزانه و مابقی گروه های سنی ۵۰ هزار واحد به صورت ماهانه و افراد بالای ۶۰ سال ماهانه دو نوبت ویتامین د ۵۰ هزار واحدی توصیه می شود.
وی تصریح کرد: دلیل عمده کمبود ویتامین های آ، آهن و روی، در دریافت ناکافی غذای سالم و مفید بوده، زیرا استفاده از مواد غذایی ناسالم که عمدتا حاوی قند و چربی است، برای کودکان مناسب نیستند.
سوء تغذیه کودکان در ابتدا به شکل کموزنی خود را نشان می دهد
این متخصص کودکان تاکید کرد: سوء تغذیه کودکان در ابتدا به شکل کموزنی خود را نشان می دهد که با طولانی شدن آن، کودکان دچار کوتاه قدی تغذیه ای می شوند و از نظر تکامل روانی، رفتاری دچار اختلال خواهند شد.
به گفته کلانتری، باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامین ها، ابتلا به بیماری را در کودکان کاهش داد زیرا در کودکان بالای ۲ سال حتی با وجود تغذیه مناسب، توصیه به مکمل یاری با ویتامین د را داریم و منابع غذایی فقط ۵ تا ۷ درصد این ویتامین را فراهم می کنند.
دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان درباره بحران اقتصادی و تاثیر آن در افزایش قیمت کالاهای خوراکی و خطرات سو تغذیه کودکان و نوجوانان نیز اظهار داشت: وقتی خانواده گرفتار شرایط بد اقتصادی می شود ناامنی غذایی رخ می دهد که تاثیر منفی دارد. باید با استفاده از سیاست های کاربردی در زمینه اشتغالزایی این بحران ها را بکاهیم.
کلانتری با بیان اینکه بخش عمده ای از این بحران ها به دلیل تحریم هاست، افزود: در حیطه پزشکی و سلامت کودکان، باید خانواده را با آموزش مناسب از منابع غذایی بهتر آگاه کنیم.
وی با اشاره به برگزاری کنگره تغذیه کودکان ایران ۲۶ لغایت ۲۸ دی ماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: بررسی و تبیین شایع ترین معضلات تغذیه ای کودکان کشور، دلایل مشکلات و ارائه آخرین یافته های علمی حل این معضلات هدف اصلی این کنگره ها است که با حضور متخصصین مرتبط شامل حوزه های اطفال و متخصصان تغذیه برگزار می شود
کلانتری اظهار داشت: در این کنگره بازآموزی و آموزش برای گروه هایی است که در تغذیه و سلامت کودکان دخالت دارند تا بتوانند مشکلات مربوط به کودکان را کاهش دهند.
منبع