به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: پیوندی خاص میان خواهرها و برادرها وجود دارد که حاصل تجربیات مشترک، سنتهای خانوادگی و اختلافنظرهای گاهوبیگاه آنهاست؛ هر چند بسیاری از آنها یک سؤال مشترک دارند: پدر و مادر چه کسی را بیش از همه دوست دارند؟
یافتههای پژوهشگران دانشگاه بریگام یانگ (BYU) آمریکا به فهم این رقابت دیرینه کمک میکند و نشان میدهد والدین احتمالاً به طور ناخودآگاه بر اساس عواملی مانند ترتیب تولد، شخصیت و جنسیت از فرزندان خود حمایت کنند.
پژوهشی که به سرپرستی اَلِکس جِنسِن (Alex Jensen)، استاد دانشکده زندگی خانوادگی دانشگاه بریگام یانگ انجام شد، نشان داد خواهر و برادرهای کوچکتر معمولاً توجه و تشویق بیشتری از والدین دریافت میکنند. از سوی دیگر، به خواهر و برادرهای بزرگتر معمولاً استقلال بیشتری داده میشود؛ زیرا در حین اینکه آنها به بلوغ میرسند، کنترلگری والدین کاهش مییابد.
بر اساس یافتههای این پژوهش، والدین از دخترها اندکی بیش از پسرها حمایت میکنند. شخصیت فرزند نیز نقش زیادی در این میان ایفا میکند: والدین معمولاً با کودکانی که سازگار و مسئولیتپذیر هستند، صرفنظر از ترتیب تولد یا جنسیت آنها رفتار مطلوبتری دارند.
جنسن گفت: بیشتر والدین احتمالاً با یکی از فرزندان خود راحتتر ارتباط برقرار میکنند که ممکن است به دلیل شخصیت، ترتیب تولد، جنسیت یا مسائلی دیگر مانند علایق مشترک باشد. وی به والدین توصیه کرد: مراقب الگوهای درون خود باشید. به نحوه واکنش فرزندانتان به رفتارهایی که ممکن است به عنوان جانبداری تلقی شود، توجه کنید.
این پژوهشگر توضیح داد: فهم این نکته مهم است که رقابت خواهر و برادری در این پژوهش مطرح نیست؛ بلکه کیفیت زندگی مطرح است.
پژوهشهای دیگر وی نشان میدهد کودکانی که احساس میکنند والدینشان توجه کمتری به آنها دارد، به احتمال زیاد سلامت روانی ضعیفی را تجربه میکنند و رفتارهای آنها در خانه یا مدرسه مشکل ایجاد میکند.
وی گفت: حواستان به کارهایی باشد که ناعادلانه به نظر میرسند. اگر فرزندانتان فکر کنند اقدامی ناعادلانه است، شما را از آن آگاه میکنند. هنگامی که متوجه این موضوع شدید، به آنها توجه کنید. در این صورت، یا آنها اشتباه متوجه شدهاند یا شما باید تغییراتی در نحوه تربیت فرزندان خود ایجاد کنید.
منبع