محمد قورچی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: هجدهمین قسمت از برنامه «دوکوهه ادبیات» به مرور تاریخ دفاع مقدس در استان کهگیلویه و بویراحمد می پردازد و سید فتحعلی بزرگمهر نژاد یکی از نویسندگان پیشکسوت این استان است که بیش از ۶۰ عنوان کتاب در زمینه ادبیات دفاع مقدس نوشته و قرار است درباره نحوه نگارش کتاب ها و سیر تحولی آثارش توضیح دهد.
وی افزود: این جانباز جنگ تحمیلی، متولد سال ۱۳۴۵ و دارای دکترای تاریخ از شیراز است و نخستین کتاب او با موضوع «مناجات شهدا» در سال ۱۳۸۶ چاپ شده است.
قورچی اضافه کرد: نویسندگان استان کهگیلویه و بویر احمد تاکنون ۱۵۰ عنوان کتاب در زمینه ادبیات دفاع مقدس این استان نوشته اند درحالی که رزمندگان کهگیلویه و بویراحمد در عملیات والفجر ۸ تحت امر لشکر ۲۵ کربلا وارد عمل شدند و در شب اول عملیات، بعد از خط شکنی غواصان دریادل، جزو نخستین نیروهایی بودند که به خط دشمن بعثی حمله کردند.
وی ادامه داد: پس از عملیات والفجر ۸، نیروهای این استان در قالب تیپ ۱۵ امام حسن (ع)، سازماندهی شدند و در عملیات کربلای یک یعنی عملیات بازپسگیری مهران حضوری فعال داشتند که با بازپسگیری مهران، رزمندگان استان در قالب تیپ مستقل ۴۸ فتح سازماندهی شدند. این تیپ در عملیات کربلای ۴، کربلای ۵، کربلای ۱۰، بیتالمقدس ۲ و بیتالمقدس ۴، ازجمله یگانهای خطشکن بودند.
دستیار تولید برنامه «دوکوهه ادبیات» با اشاره به جانفشانی های مردم استان کهگیلویه و بویر احمد در دوران دفاع مقدس گفت: هزار و ۸۵۰ شهید گلگون کفن این استان نشان از رشادت های مردم حماسه آفرین این منطقه دارد و حدود هزار و ۱۰۰ نفر از پدران و مادران شهدای استان هم اکنون در قید حیات هستند.
وی افزود: این استان بالغ بر ۳۲۰ آزاده و ۱۱ هزار و ۴۵۰ جانباز دارد و با وجود این حماسه آفرینی ها، تاکنون تعداد کمی عنوان کتاب درباره موضوع های مربوط به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این استان به نگارش درآمده که جای هزاران عنوان کتاب فاخر در این میان خالی است.
به گزارش ایرنا برنامه «دوکوهه ادبیات» که به سفارش مرکز سیمرغ رسانه ملی و به همت موسسه فرهنگی هنری رسول آفتاب تولید شده، هر هفته، چهارشنبه شب ها با اجرای جواد کامور بخشایش از ساعت ۱۹ پخش میشود و بازپخش آن پنجشنبهها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم سیما است.
این برنامه با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان به شناخت و ظرفیتهای مغفول ادبیات دفاع مقدس می پردازد؛ درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیتهایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است.
برنامه «دوکوهه ادبیات» پیرو سخنان رهبر معظم انقلاب تولید شده که فرمود «ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود و تا پدران و مادران شهدا زنده هستند باید این خاطرات ثبت و ضبط شود.» در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.
تاکنون ۱۷ قسمت از این برنامه «دوکوهه ادبیات» پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان، قزوین، استان مرکزی، قم، اصفهان، کرمان و خوزستان اختصاص داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.
منبع