چه کالاهایی از آذربایجان شرقی به عراق صادر می شود؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سهند شهبازی، مسئول امور بین‌الملل اتاق تبریز در چهارمین جلسه میز تجاری عراق با حضور نمایندگانی از بخش دولتی و خصوصی با هدف پیگیری مشکلات مطرح شده توسط اعضای این میز در خصوص تجارت با این‌ کشور و ارائه گزارش عملکرد در اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به موارد مطرح شده از سوی اعضا در جلسات میز تجاری عراق گفت: در جلسات قبلی مشکل عدم امکان حمل یکسره کالا و اجبار به تعویض ناوگان در مرز عراق و همچنین مشکلات ناشی از صادرات غیر مستقیم و واسطه‌‎ای کالا از ایران به عراق، توسط اعضا مطرح شده بود، که طی این مدت در میز عراق مورد بررسی قرار گرفت.

وی، مشکلات نقل و انتقال پول، دو نرخی شدن ارز در عراق و محدودیت‌های ناشی از آن را از دیگر موارد مطرح شده در جلسات قبلی عنوان کرد و افزود: متاسفانه به دلیل تحریم‌ها امکان مبادلات بانکی بین ایران و عراق با مشکل مواجه شده و حل این مشکل نیازمند رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است.

مسئول امور بین‌الملل اتاق تبریز همچنین از انجام تحقیقات کارشناسی در خصوص بحث ممنوعیت واردات شیرینی و شکلات به عراق در این میز خبر داد و افزود: این مورد ظاهراً تاثیر چندانی بر صادرات شیرینی و شکلات از استان نداشته و افزایش آمار صادرات این کالاها، این مساله را تائید می­کند.

شهبازی، با اشاره به راه‌اندازی کمپین ضد خرید کالای ایرانی در اربیل عراق طی سال گذشته گفت: این کمپین صرفا یک جریان موقت بود و پس از مدتی عملاً از بین رفت و مشکلی از نظر صادرات برای کشور ایجاد نکرد.

سید یوسف حسینی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار و 500 دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل هستند، افزود: سه هزار نفر از این تعداد، دانشجویان عراقی هستند و همین امر ظرفیت بزرگی برای استان ما به شمار می‌رود، اما تاکنون نتوانسته‌ایم از این ظرفیت بهره ببریم.

وی با تاکید بر اینکه کشور عراق، بازار مناسبی برای محصولات استان به شمار می‌رود، گفت: اما دو نرخی بودن ارز و نبود تبادلات بانکی، مانع از توسعه تجارت با این کشور می‌شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز یکی دیگر از چالش‌های تجارت با این کشور را چانه‌زنی تجار عراقی برای کاهش قیمت خرید عنوان کرد و افزود: این امر باعث کاهش حضور کالاهایی با جنس مرغوب و افزایش کالاهای نامرغوب استانی در این کشور می‌شود.

محمدنقی هنربر، رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صمت آذربایجان‌شرقی، در این نشست با بیان اینکه بر اساس آمارها، در سال جاری روند صادرات استان  به کشور عراق کاهشی بوده است، گفت: در 8 ماهه نخست سال 1403، ارزش کالاهای صادراتی استان  16 درصد کاهش داشته است، که این رقم در سطح کشوری دارای افزایش است.

وی با بیان این مطلب افزود: آذربایجان‌شرقی از نظر صادرات به عراق سال گذشته در رتبه هفتم بود، اما در سال جاری به رتبه دهم تنزل کرده است، البته این به معنای کاهش صادرات از استان نیست، بلکه بخشی از این روند نزولی آمار، ناشی از صادرات محصولات استان از سایر مرزها است.

رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صمت آذربایجان‌شرقی از فعالان بخش خصوصی خواست تا چالش‌های موجود را در قالب جلسات مختلف مطرح کنند تا اگر موردی قابل حل بود، از طریق ارگان­های مربوطه برطرف شود.

هنربر عمده محصولات صادراتی از استان به این کشور را فولاد، تراکتور، شیرینی و شکلات، لوله و پروفیل، کولر آبی، شیشه و خشکبار عنوان کرد و بر لزوم تمرکز بر افزایش صادرات از مرزهای استان به این کشور تاکید کرد.

رحیم روایی، نماینده معاونت اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی با اشاره به آمار صادرات و واردات استان به کشور عراق گفت: با نگاهی به آمار سال‌های گذشته، ملاحظه می‌کنیم که وضعیت صادرات از استان ما هر سال چه از نظر حجم و چه از نظر ارزش کاهش داشته است.

وی ادامه داد: به عبارتی ما به فکر توسعه بازار صادراتی نبوده‌ایم و تنها برای حفظ وضعیت موجود در عراق تلاش کرده‌ایم.

نماینده معاونت اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی با انتقاد از نگرش سنتی در حوزه تجارت استان گفت: با نگاه و رفتار سنتی نمی‌توان به توسعه صادرات اندیشید. ما باید از همین اکنون برای سال آینده برنامه‌ریزی کرده و پروژه ‌محور گام برداریم.

روایی اضافه کرد: برای افزایش صادرات به این کشور ما باید بیشتر روی بحث اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری این کشور تمرکز کنیم، همچنین باید با حضور در نمایشگاه‌های مختلف، بازارهای جدیدی برای استان تعریف کنیم.

انتهای پیام/


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بزرگداشت شهید سلیمانی در یاسوج+تصاویر

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، آئین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید والامقام حاج …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *