چهار نقطه ورودی فاضلاب به رودخانه کارون حذف می‌شود


صابر علیدادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های مهم در سفر اخیر رییس جمهور به استان خوزستان، بازدید از طرح جامع آب و فاضلاب اهواز است بیان کرد: در ۲، سه سال اخیر تلاش‌های زیادی برای اجرای این طرح انجام شد و از پیشرفت خوبی برخوردار است.

مدیرعامل آبفا خوزستان با اشاره به تکمیل بخش‌های مختلف فاضلاب اهواز در یک سال اخیر گفت: در همین راستا بخش ابتدایی فاز یک طرح جامع فاضلاب اهواز شامل بهره‌برداری از ۴.۵ کیلومتر میکرو تونل به روش ام تی بی ام، ۳۹۰ کیلومتر خطوط شبکه فرعی و اصلی و بهره‌برداری از ایستگاه پمپاژ ملی‌راه با ظرفیت ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز اجرا شد.

وی اظهار کرد: در مجموع فاضلاب اهواز از ۲۴ نقطه به رودخانه کارون سرازیر می‌شود که در فاز اول چهار نقطه را حذف و از ورود روزانه ۵۰ هزار مترمکعب فاضلاب به این رودخانه جلوگیری می‌کنیم.

علیدادی اعتبار هزینه شده در فاز اول طرح فاضلاب اهواز را بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در بازدید رییس جمهور و وزیر نیرو از طرح فاضلاب اهواز قرار است چالش‌ها و همچنین بحث‌های اعتباری این طرح را دنبال کنیم.

اثربخشی طرح جامع فاضلاب اهواز اولویت این شرکت است

وی اثربخشی طرح جامع فاضلاب اهواز را اولویت این شرکت عنوان کرد و ادامه داد: در یک سال اخیر حدود ۴۰ کیلومتر تراشه‌های باز ترمیم و نوار حفاری‌ها آسفالت شد تا اثربخشی کار برای مردم ملموس باشد.

مدیرعامل آبفا خوزستان با اشاره به تکمیل طرح فاضلاب اهواز در ۱۳۷ جبهه کاری اظهار کرد: برای آسایش حال شهروندان و جلب رضایت آنها، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که تا یک نقطه‌ کامل به پایان نرسد نقطه دیگری آغاز نشود.

سفر رییس جمهور و وزیر نیرو به خوزستان، فرصت بسیار خوبی برای صنعت آبفا است

وی سفر رییس جمهور و وزیر نیرو به استان خوزستان را یک فرصت بسیار خوب برای صنعت آب و فاضلاب دانست و افزود: باید از این فرصت نهایت استفاده را برای رفع مشکلات و چالش‌های طرح‌های آب و فاضلاب استان داشته باشیم.

علیدادی در ادامه به تصفیه‌خانه فاضلاب غرب اهواز اشاره کرد و گفت: این تصفیه خانه مهمترین بخش از فاضلاب غرب اهواز است که پیشرفت فیزیکی آن در یک سال اخیر از ۲۳ به ۵۴ درصد افزایش یافته است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ فاز مایع این تصفیه‌خانه تکمیل شود.

وی به اولویت‌بندی طرح‌های آبفا استان بر اساس میزان اثربخشی و کارایی ادامه داد: یکی از طرح‌های بسیار مهم و مغفول مانده در سالیان اخیر طرح آبرسانی به شهرستان دزپارت بود؛ شهر دهدز با وجود اینکه میان سدهای بزرگ قرار دارد اما در پیک مصرف آب دچار ناپایداری است که این موضوع زیبنده شهر دهدز نیست.

مدیرعامل آبفا خوزستان اضافه کرد: طرح آبرسانی به دهدز از سال ۱۳۹۴ آغاز شد که به دلیل عدم تکمیل یک بخش، ۲ بخش آن متوقف شده بود لذا تمام تمرکز خود را بر تکمیل این طرح و استقرار شناور در دریاچه سد کارون سه قرار دادیم و اکنون طرح آبرسانی به دزپارت در حال بهره‌برداری اولیه است.

وی در ادامه به اهمیت طرح جامع فاضلاب اهواز اشاره کرد و گفت: ایستگاه ملی‌راه یکی از کریدورهای اصلی انتقال فاضلاب در اهواز است که باعث می‌شود چهار نقطه ورودی به رودخانه کارون جمع آوری شود. اگر این خط به درستی اجرا نمی‌شد قادر به حذف این نقاط نبودیم. اکنون در مراحل پایانی کار هستیم و امیدوارم تا یک ماه آینده فاز اول طرح فاضلاب اهواز تکمیل شود.

پیشرفت ۶۵ درصدی طرح فاضلاب آبادان

علیدادی توضیح داد: کانالی که قبلا در این منطقه اجرا شده بود متناسب با جمعیت آن نبود به همین دلیل یک خط انتقال در تراز پایین‌تری در حال انجام است که نتایج مطلوبی به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به پیشرفت ۶۵ درصدی طرح فاضلاب آبادان اظهار کرد: در حال حاضر طرح فاضلاب در ۱۸ شهرستان استان فعال بوده و در بقیه شهرستان‌ها به دلیل کمبود و محدودیت اعتبارات در حال تدوین طرح‌های مطالعاتی هستیم.

برنامه‌های وزیر نیرو

مدیرعامل آبفا خوزستان گفت: یکی دیگر از برنامه های وزیر نیرو بازدید از طرح های آبفا در شهرستان‌های اهواز، شوشتر و گتوند و تصفیه‌خانه غرب اهواز است و همچنین بازدید از طرح‌های شهرستان باوی و حضور در جلسه شورای اداری از جمله برنامه‌های وزیر در این شهرستان خواهد بود.

وی به اجرای طرح جهاد آبرسانی به ۱۵۰۰ روستای استان خوزستان اشاره کرد و افزود: این طرح در دولت شهید رییسی شروع شد و در سفر وزیر نیرو از این طرح‌ها بازدید خواهیم کرد و امیدواریم بعد از تکمیل این طرح‌ها مشکل آبرسانی به تمام نقاط استان حل شود.

علیدادی با اشاره به طرح تامین آب شرب شهرستان اهواز گفت: ۷۰ درصد تامین آب شرب اهواز از طریق تصفیه‌خانه شماره ۲ است که امیدواریم در سفر وزیر نیرو اعتبارات خوبی برای این طرح در نظر گرفته شود.

بر اساس این گزارش مطالبه جدی مردم برای حل معضل فاضلاب اهواز موجب شد تا رهبر معظم انقلاب دستور حل مشکل شبکه فاضلاب اهواز را صادر کند و در این راستا ۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به شرکت آب و فاضلاب استان اختصاص یافت.

در سال ۱۳۸۸، ۱۵۲ میلیون یورو از بانک جهانی برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب اهواز و تکمیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب درخواست اما در نهایت ۱۰۲ میلیون یورو جذب شد.

تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، فرسودگی و ریزش این شبکه در نقطه‌های مختلف، وضعیت خاص و شیب صفر زمین اهواز موجب شده تا این شهر در فصل بارش با مشکل بالازدگی فاضلاب و آب گرفتگی معابر به صورت بحرانی روبه رو شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

معاون وزیر صمت: شفافیت شرکت و بنگاه‌ها به جلب سرمایه گذاران کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فرشاد مقیمی روز دوشنبه در بیست و هفتمین همایش شرکت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *