چرا ناسا در آسمان برخی کشورها ابر مصنوعی می‌سازد؟


به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه دِیلی گَلِکسی در گزارشی آورده است: ایجاد ابر توسط ناسا نه یک توطئه شوم که یک آزمایش علمی با هدف ارتقای فهم ما از جَو زمین است. این ابرهای مصنوعی با آزادسازی ترکیبات شیمیایی از کاوشگرهای در ارتفاع بالا، معمولاً در ارتفاع بین ۸۰ تا ۴۰۰ کیلومتری سطح زمین تولید می‌شوند.

ماده شیمیایی اولیه استفاده‌ شده در این آزمایش‌ها تری‌متیل‌آلومینیوم (TMA) است که یک اثر درخشان در بخار مصنوعی ایجاد می‌کند. ناسا اطمینان می‌دهد این ترکیبات برای محیط‌زیست و حیات روی زمین کاملاً بی‌ضرر است. در واقع، مواد کمیاب استفاده‌ شده، مانند ترکیبات باریُم، لیتیوم و آلومینیوم، معمولاً در نمایش‌های آتش‌بازی یافت می‌شوند.

یک محموله معمولی حدود ۴۰۰ گرم ماده آزاد می‌کند که به صورت چشمگیری کمتر از میزان استفاده‌ شده در یک نمایش استاندارد آتش‌بازی است. علاوه بر این، این ابرهای مصنوعی در ارتفاعات بسیار بالاتر از هواپیماهای تجاری، که معمولاً بین ۹ تا ۱۳ کیلومتر از سطح زمین پرواز می‌کنند، ایجاد می‌شوند.

پرده‌برداری از اسرار جَوی

هدف اولیه ناسا از آزمایش‌های بارورسازی ابرها، مطالعه حرکات در جَو است. با ایجاد این ابرهای رنگارنگ و قابل ردیابی، دانشمندان می‌توانند جریان‌ها و الگوهای جوی را با دقتی بی‌سابقه مشاهده و بررسی کنند. این پژوهش برای فهم دینامیک بنیادی محیط نزدیک به فضای زمین بسیار مهم است.

این آزمایش‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا موارد زیر را بررسی کنند:

  • انتقال جرم و انرژی بین نواحی مختلف جَوی
  • واکنش به تغییرات در فعالیت خورشیدی
  • برهم‌کنش بین گازهای خنثی و یونیزه‌ شده در جَو

جالب توجه است که این پژوهش مکمل سایر پژوهش‌های ناسا از جمله کشف انواع جدیدی از انتشار پرتوهای گاما در توفان‌های تندری نیز هست که بر دانش ما درباره پدیده‌های جَوی می‌افزاید.

دسترسی و تأثیر جهانی

آزمایش‌های باروری ابرهای ناسا به یک مکان محدود نمی‌شود. این آژانس بسته به اهداف خاص هر آزمایش، راکت‌های صوتی را از سایت‌های مختلف پرتاب دائمی و از راه دور در سراسر جهان پرتاب می‌کند. این رویکرد جهانی، امکان مطالعه جامع دینامیک اتمسفر در مناطق و شرایط مختلف را فراهم می‌کند.

آزمایش‌های اخیر ناسا بر فراز نروژ انجام شده است و این آژانس برنامه‌ای فوری برای پرتاب بر فراز فرانسه یا از این کشور ندارد. ناسا شفافیت فعالیت‌های خود را حفظ می‌کند و اطلاعات مربوط به مکان‌های پرتاب و مأموریت‌های در حال انجام خود را در اختیار عموم قرار می‌دهد.

به گفته ناسا این آزمایش‌ها با دقت طراحی شده‌اند تا کم‌ترین تأثیر زیست‌محیطی را داشته باشند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

افزایش افراد مبتلا به اوتیسم و ضرورت سیاست‌گذاری‌ برای حمایت تمام عمر

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی افراد مبتلا به اوتیسم با خطر انزوای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *