«پیوستگی پنهان»؛ در مرز طراحی و نقاشی و چاپ


به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، در بیانیه نمایشگاه «پیوستگی پنهان» از آثار آرش تنهایی و به قلم سعید باباوند آمده است:

«تداوم سکوت و اندوه و تبدیل وضع به وضع این دو، جوهر نمایشگاه پیوستگی پنهان هستند. سکوت انبوهی که سفیدی گستردهٔ کاغذ است و هنرمند می‌کوشد با خطوط ممتد، دل سکوت را بشکافد اما از این میان، اندوه به چهرهٔ زن رخ می‌نماید.

زنی که اول مادر است و سپس معشوقه می‌شود و به وطن تکوین می‌یابد و هم‌زمان هر سه است. حتی آنجا که چهرهٔ زنی با اسم و رسم مشخص را ترسیم می‌کند از ورای نامش زن اثیری را نقش زده.

تبار تصویر تنهایی نسب می‌برد از مدرنیست‌های ایرانی که دست در کار پی‌انداختن هنری هویت‌اندیش و توامان مدرن داشتند و از آنجا راه باز می‌کند به پیکرنگاری و تک‌چهره‌نگاری مکتب اصفهان و گاهی گل و مرغ‌های قاجار.

آرش تنهایی، گرافیست و نقاش در تهران در سال ۱۳۶۰به دنیا آمد. کودکی‌اش با کانون پیوند خورد، کانون فضای آرامی بود که در آن بهترین کتاب‌های کودکان و تصویرگری‌ها را می‌دید. در سال ۱۳۷۴ وارد هنرستان شد و در رشته گرافیک تحصیل کرد.

برگزاری چندین نمایشگاه نقاشی و گرافیک را تجربه کرد؛ وارد دانشکده‌ی هنرهای زیبا شد. طراحی پوسترهای تئاترهای دانشجویی رویدادهای فرهنگی، بزرگداشت‌ها و نمایشگاه‌ها حاصل دوران تحصیلش در هنرهای زیباست. طراحی پوستر برای نمایشگاه‌های کشور های مختلف در تهران، فرانسه ، ژاپن و انگلستان او را به طراح جوان و شناخته شده‌ی نسل خود تبدیل کرد. در کنار این‌ها نوشتن مقاله‌ها و یادداشت‌هایی پیرامون گرافیک ایران در مجله‌ی تندیس و تدریس گرافیک در هنرستان و دانشگاه، نوشتن کتاب‌هایی در باره‌ی مرتضی ممیز و کامران کاتوزیان از دیگر فعالیت‌های او در دهه هشتاد بود.

آرش تنهایی در آغاز دهه‌ی نود مجموع پوسترها و مقالات‌اش را در کتابی با عنوان «سی سال تنهایی» منتشر کرد و همزمان نمایشگاهی از پوسترهایش در خانه هنرمندان ایران برگزار کرد. در کنار این‌ها برگزاری و کیوریتوری چند نمایشگاه با موضوع چهره‌های فرهنگی ایران چون فروغ فرخزاد، غلامرضا تختی و صمد بهرنگی را به عهده داشت.

در سال ۱۳۹۵ مجله آنگاه و در سال ۱۴۰۱ نشر گهگاه را پایه‌گذاری کرد. او هم اکنون در آتلیه‌ی شخصی اش در تهران سرگرم طراحی، نوشتن، نمایشگاه‌گردانی و خلق آثار، انتشار مجله و کتاب و برگزاری رویدادهای فرهنگی موردعلاقه‌اش است .

آثار تنهایی در پیوستگی پنهان، در مرز طراحی و نقاشی و چاپ می‌گردند و بی آنکه اصرار کنند ارجاعاتی اجتماعی را اشاره می‌کنند.»

نمایشگاه پیوستگی پنهان در گالری ثالث جمعه ۲۱ دی تا ۳ بهمن، از ساعت ۱۶ تا ۲۲ به آدرس، تهران ، خیابان کریمخان ، بین ایرانشهر و ماهشهر، پذیرای حضور علاقه‌مندان خواهد بود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بازدید مدیران قوه قضاییه از نمایشگاه دائمی ساترا

به گزارش ایرنا از روابط عمومی صداوسیما، سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *