میرمحسن موسویان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره سفر دو روزه «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی و هیات عالی رتبه اقتصادی بخش کشاورزی به ترکیه افزود: این سفر پل ارتباطی خوبی بین تجار ایرانی و ترکیه ای برای تولید و صادرات عسل خواهد بود و می توانیم روی ادوات زنبورداری کار کنیم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران با بیان اینکه ایران پیش از این نیز صادرات عسل به ترکیه داشته است، اظهار داشت: با تلاش های دولت چهاردهم امکان توسعه صادرات محصولات کشاورزی به کشور ترکیه فراهم خواهد شد که امیدواریم فراورده های صنعت زنبورداری نیز از این گروه باشد.
وی حضور فعالان اقتصادی ایران در ترکیه را یکی از بزرگترین نشست های اقتصادی دانست و تصریح کرد: با توجه به جایگاه بالای دو کشور در بین کشورهای تولیدکننده عسل و تجربه ترکیه در میزبانی موفق دو رویداد چهل و هشتمین کنگره بین المللی زنبور عسل (آپی موندیا) در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۲ میلادی موقعیت مساعدی برای فراهم ساختن بستر همکاری های دوجانبه در حیطه اقتصادی و تحقیقاتی در زمینه زنبورداری وجود دارد.
موسویان یادآور شد: ایران و ترکیه با توجه به همسایگی، شرایط اقلیمی، نقاط مشترک فرهنگی و تجربیات و ظرفیتهای کشاورزی زمینه فعالیتهای اقتصادی مشترک بیش از پیش را به ویژه در حوزه کشاورزی دارند.
موسویان گفت: اتحادیه سراسری زنبورداران کشور میکوشد پس از دیدارها و مذاکرات نشست اخیر فعالان اقتصادی در آنکارا به تبادل نزدیک اطلاعات و امکان توسعه مناسبات فی مابین با اتحادیه زنبورداران ترکیه نیز بپردازد.
وی اظهارداشت: طبق آمارها امسال تولید ۱۲۲ هزارتن عسل از ۹۲ هزارو ۱۲۲ واحد زنبورستان و ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار کلنی زنبور عسل پیش بینی شده است.
موسویان افزود: ایران علاوه بر تولید عسل، حدود ۱۱ تن ژله رویال، ۸۶۲ تن گرده گل، ۲۱۱ تن بره موم، بالغ بر ۲۶۰۰ تن موم و ۹.۶کیلوگرم زهر زنبورعسل تولید شده که ارزاوری خوبی برای کشور دارد.
به گزارش ایرنا، وزیر جهادکشاورزی اواخر هفته گذشته بهدهمراه رئیس اتاق بازرگانی ایران و در صدر یک هیات تجاری شامل ۱۸۰ نفر از فعالان اقتصادی، بازرگانان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش کشاورزی ایران، عازم ترکیه شد.
طبق آمارها در ۹ ماهه سال ١۴٠٣ حجم تجارت ایران و ترکیه از ۱۴ میلیارد دلار عبور کرد که از این میزان بیش از ۲۰ درصد از حجم تجارت ایران و ترکیه به حوزه کشاورزی اختصاص دارد.
نوری قزلجه در این سفر از بزرگترین بانک ژن دانه (بذر) ترکیه و آزمایشگاه کنترل غذایی آنکارا بازدید و با مسئولان این دو مرکز درباره جدیدترین فناوریها و دستاوردهای ژنتیک و اقدامات در زمینه تامین امنیت غذایی گفت وگو کرد.
منبع