به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت امروز- شنبه- ۲۲ دی ماه- پس از تحمل دورهای بیماری در ۸۲ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران دارفانی را وداع گفت.
شهبازیان از ۹ دی ماه به مدت ۹ روز به علت مشکلات حاد تنفسی و ریوی و افت شدید اکسیژن خون در بیمارستان بستری شده بود و ۱۷ دی ماه از بیمارستان مرخص شده بود اما ۱۹ دی ماه به دلیل افت شدید میزان اکسیژن خون بار دیگر به بیمارستان منتقل شد و تحت مراقبت ویژه قرار داشت.
پیام تسلیت جشنواره فیلم فجر
درپی درگذشت استاد فریدون شهبازیان ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر این ضایعه را به جامعه هنری ایران تسلیت گفت.
در متن پیام تسلیت ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر آمده است: سوگواری،کلمهای تلخ اما برای آشناست و ما بار دیگر سوگوار کسی شدیم که نتهایش به تصاویر فیلمهای سینمایی جانی دوباره بخشید. هنرمند بزرگ وموسقیدانی برجسته که در طی حیات پربارش خاطرات موسیقایی و شنیداری بسیاری را برای ما به یادگار گذاشت.
ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر درگذشت استاد فریدون شهبازیان را به جامعه هنری تسلیت و برای خانواده ایشان صبر وشکیبایی و برای روح آن مرحوم غفران الهی را آرزومند است.
زندهیاد فریدون شهبازیان در سال ۱۳۷۵ و پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای موسیقی فیلم سینمایی «نامزدی» موفق به کسب دیپلم افتخار شده بود.
سخنگوی دولت: فقدان ایشان، ضایعهای بزرگ است
در پیام تسلیت فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم آمده است: درگذشت استاد فریدون شهبازیان را به خانواده محترم ایشان، جامعه هنری و تمامی دوستداران هنر تسلیت عرض میکنم. بدون شک فقدان ایشان، ضایعهای بزرگ برای فرهنگ و هنر این سرزمین است.
از درگاه خداوند متعال برای روح بلندشان آرامش و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارم.
تا آخرین لحظه دست از آموزش نوازندگان بر نمیداشت
محمد الهیاری فومنی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی هم در پیام تسلیت خود نوشته است:
«با یادت سرمستم ای نگاه آسمانی
موسیقی ایران یک پدر، استاد و پشتیبانِ بی مثال را از دست داد که رفتنش درد عمیقی بر دلها نشاند.
فریدون شهبازیان، انسان شریفی بود که در موسیقی بزرگ شد؛ آن را بزرگتر کرد و به آن پر و بال داد؛ وطن را بسیار دوست داشت و در آثارش بارها و بارها به آن پرداخت.
در ساختههای شهبازیان پیوند عجیبی با دین و سایر مفاهیم با ارزش اخلاقی و انسانی دیده میشد؛ «شهید وطن»، «عاشورا»، «کعبه نور»، «پدران آسمانی» و بسیار آثار دیگرش گواه این امرند.
تجربه شیرین حضور وی در ارکستر ملی ایران و روی صحنه بردن اجراهای متعدد ملی و بینالمللی، از برگهای زرین سالهای فعالیت بنیاد رودکی است که در این مدت آثار ارزشمندی را رهبری کرد و علاوه بر رهبر، معلمی دلسوز و حامی بود و همواره تا آخرین لحظه دست از آموزش نوازندگان بر نمیداشت.
ردپای او تا همیشه در موسیقی ایران جاودانه است و طنین آثارش بر جایجای تالار وحدت میماند و فقدانش زخمی جبران نشدنی بر تن موسیقی میاندازد.
درگذشت این هنرمند و استاد شریف را به خانواده محترم ایشان، هنرمندان، هنردوستان و جامعه هنری تسلیت میگویم، از درگاه خدای متعال برای روح پاکش آرامش و نور ابدی مسالت دارم.»
منبع