به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن اخلاقی روز شنبه به رسانهها افزود: مدیر پرونده ثبت جهانی مساجد ایرانی از مساجد تاریخی استان سمنان در قالب بررسی روند ثبت در یونسکو بازدید کرد.
وی گفت: بازدید رسول وطندوست، مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی استان سمنان با هدف بررسی موانع، دریافت مشورت و نقطهنظرات برای مساجد در فهرست ثبت جهانی استان سمنان در یونسکو انجام شد.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی سمنان بیان کرد: این بازدید بهطور خاص بر روند ثبت مساجد تاریخی ایران در فهرست جهانی یونسکو متمرکز بود و فرصتی برای بررسی مشکلات و چالشهای موجود در فرآیند ثبت این آثار برای استان سمنان فراهم کرده است.
وی افزود: در این سفر سه روزه، مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مسجد جامع فرومد، مجموعه تاریخی بسطام، مسجد تاریخانه دامغان، مسجد جامع و امام (ره) سمنان که در فهرست ثبت جهانی در یونسکو هستند، بازدید کرد.
این مسوول اضافه کرد: برای رفع مشکلات شناساییشده، جلسات متعددی با فرمانداران شهرستانهای میامی، شاهرود و سمنان و با حضور مسوولان اداره کل میراثفرهنگی سمنان و مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی در یونسکو، برگزار شد.
وی گفت: جلسات فنی و مشورتی با مسئولان استانی و کشوری برای رفع مشکلات و چالشهای موجود ادامه خواهد داشت و با توجه به ارزش تاریخی و فرهنگی مساجد تاریخی استان سمنان، برنامههای مرمتی و حفاظت از این آثار برای ارتقاء کیفیت این مساجد و آمادگی آنها برای ثبت جهانی بهصورت ویژه پیگیری میشود.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی سمنان افزود: مساجد تاریخی استان سمنان با معماری خاص خود که تلفیقی از هنر ایرانی و اسلامی است، جزء آثار بیبدیل کشور به شمار میآیند و قرارگرفتن آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو فرصتی بی نظیر برای حفاظت و نگهداری از این آثار باارزش فرهنگی و تاریخی و معرفی، هنر، معماری و تاریخ غنی استان سمنان است.
به گزارش ایرنا، استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی و حدود ۱۰۰ اثر معنوی و بیش از یکهزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است.
وجود کاروانسراهای متعدد که در خدمت تاجران برای استراحت و اتراق در مسیر سفر بازرگانان بودند و وجود محوطه تاریخی تپه میرک در روستای دلازیان سمنان با قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال و منتسب به ادوار پارینهسنگی جدید و فراپارینهسنگی نمونههایی از قدمت تاریخی شهر سمنان است.
استان سمنان مهد عرفای شناخته شدهای چون شیخ علاءالدوله سمنانی، شیخ ابوالحسن خرقانی، بایزید بسطامی، و شیخ محمود مزدقانی است.
منبع