به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، به نقل از پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی همدان، همایش نقش سلامت باروری در جوانی جمعیت با محوریت اخلاق حرفهای و کرامت مادری در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.
محمدمهدی مجذوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در این مراسم اظهار کرد: نقش مادری در جهان امروز مظلوم واقع شده اما محوریت والدین در زندگی افراد هم دارای مستندات قرآنی و هم روایی است تا جایی که حتی بعد از وفاتشان توصیه میشود برای والدین دعا کنید و بهشت خانه کسانی است که به تکریم مادران توجه میکنند.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان همدان، سلامت و کرامت را دو محور مهم این همایش خواند و گفت: توجه به جایگاه مادر و پدر و سبک زندگی خانواده، مهمترین رویکرد یک زندگی موفق است.
وی با اشاره به اینکه اگر مادران به خوبی تکریم شوند، محصول زندگی مادرمحور، فرزندان ارزشی، دانشمندان و محققان بزرگ خواهد بود افزود: طی چند دهه پیش، جریان بزرگی از غرب شکل گرفته تا ارزشها را بیارزش جلوه کند و بیارزشی را ارزش جلوه دهد و در این سمینارها تلاش میشود این مسائل به نوعی تبیین شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه باید برای حفظ و ارتقای جایگاه معنوی مادر تلاش کنیم ادامه داد: این مهم در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها جایگاه خود را دارد که باید بیشتر مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه قبل از بارداری، حین زایمان و پس از زایمان باید خدمات و حفظ کرامت مادران مدنظر باشد گفت: پیش از بارداری تا حین زایمان، مهمترین مقاطعی است که باید حفظ حریم و کرامت مادران در محیط بهداشت و درمان مورد توجه باشد.
مجذوبی عنوان کرد: هنجارهای فرهنگی و اعتقادی ما را موظف میکند که اتاق معاینه، اتاق عمل و فضای اتاق لیبر را برای مادر فضایی امن و آرام قرار دهیم.
وی با اشاره با اینکه گاهی پاسخ سربالا دادن به بیمار یا همراهان وی، همه خدمات حوزه بهداشت و درمان را زیر سوال میبرد و باید مدنظر قرار گیرد افزود: گاهی فشار بالای کار و خستگی پرسنل باعث این مشکلات میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، تست روان و سنجش ظرفیت افراد برای کسانی که مایلاند به حوزه درمان وارد شوند را مورد تاکید قرار داد و گفت: از پنجشنبه این هفته انتقال بخشها و پذیرش بیمار در بیمارستان اکباتان را آغاز خواهیم کرد که خوشبختانه فضایی بسیار زیبا و مناسب در این بیمارستان دیده شده است.
وی با بیان اینکه راهاندازی مرکز سلتراپی در دست اقدام قرار گرفته و یکی از محوریتهای آن درمان مادران و باروری است خاطرنشان کرد: اهمیت نقش مادر در جامعه و نظام مدیریتی باید خوب تببیین شود.
دکتر مجذوبی بیان کرد: باید نقش مادری را به عنوان یک ارزش احیا کنیم و بهتر است تجربه غرب را اتخاذ نکنیم و از وضعیت موجود آنها درس بگیریم و ارتقای سلامت و کرامت محوری را از همین امروز مورد توجه قرار دهیم.
**اسلام به دوران بارداری مادر توجه جدی دارد
مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این همایش به کرامت مادری از منظر اسلام پرداخت و اظهار کرد: کرامت از ماده بخشندگی و کرم است و البته کرامت بزرگتر از بخشندگی بوده و معنی بزرگی ورزیدن دارد و در مقابل دنائت، خواری و ذلت قرار میگیرد.
حجتالاسلام سعید کاظمی با تاکید بر اینکه کرامت مادری یعنی بزرگ و ارجمند دانستن جایگاه مادری، گفت: اگر مادری را ارج ننهیم در حین ارائه خدمات به مادر، ممکن است آنطور که شایسته است، عمل نکنیم.
وی با اشاره به اینکه پروردگار عالم فرمودند انسان را در بزرگی و تکریم خلق کردم و از روح خود در آن دمیدم و او را جانشین خود در زمین قرار دادم ادامه داد: برای چنین مخلوقی آیات عدیدهای در مقام والدین وجود دارد؛ پرهیز از شرک و بتپرستی اولین تأکید خداوند و پس از آن بلافاصله آیات تکریم والدین در قرآن آمده است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: توجه دادن به دوران بارداری مادر بعد از توصیه به قدردانی از پدر و مادر و نیکی به آنها در این آیات، نشان از توجه ویژه پروردگار به دوران بارداری و سلامت مادر و نیز جنین دارد که حتی در روایات، حق مادر بر حق پدر مقدم شمرده شده است.
انتهای پیام/
منبع