ویژگی بارز علامه یزدی گذشتن از خود در مقام تبیین بود


به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام سید مصطفی خامنه‌ای درچهارمین کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره) گفت: در مورد چنین شخصیتی باید زیاد بگویند و ترویج کنند که جامعه ما به شدت محتاج این معناست. علامه یزدی از قله‌های رفیع رشد، معرفت و ایمان این جامعه است و ترویج شخصیت ایشان، ترسیم افق‌های بلند در جامعه است. این ترویج و این جلسات باعث می‌شود رسیدن به آن جایگاه برای جامعه و جوانان ما، دست‌یافتنی و محقق‌شدنی به نظر برسد.

وی ادامه داد: ایشان یک محقق عالی مقام بودند و این معنا و بلندای این مقام، شاید برای بسیاری روشن نباشد اما برای ایشان تعبیر فیلسوف و حکیم به کار می‌رود. قالب افرادی که با فلسفه سر و کار دارند می‌دانند کار مشکلی است و دقایق آنها مرتبه بالاتری دارد. آیت الله مصباح نیز در چنین مرتبه‌ای بودند؛ به خصوص ایشان که در مقام شاگردی علامه طباطبایی به حدی رسیدند که دارای یک استقلال فکری و فلسفی شدند.

فرزند ارشد رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت این عالم دینی گفت: ایشان یک مبین قوی بودند. دانشمند و محقق‌بودن مطلبی جداست اما تبیین و توانایی این کار در ایشان به شکلی ممتاز دیده می‌شد. ایشان در کنار این دو خلصت، اهتمام بلیغ به هدایت‌گری و ارتباط با اقشار مختلف مردم داشتند، آن هم با این وصف که بی‌هیچ توقعی و با تحمل بسیار بالا در ناملایماتی که در این راه به ایشان وارد شد.

وی افزود: در جریان سنت تبلیغ و هدایت الهی از ابتدا همیشه غرض این بوده و هست که انبیا و اوصیای آنها و امتدادش علمای ربانی ما، ایمان و گرایش به سمت حقیقت ایجاد کنند و تصمیم‌ها به طبع این گرایش‌ها در مسیر صحیح و سوگیری درست واقع شوند.

حجت الاسلام خامنه‌ای با بیان اینکه گذشتن از خود در مقام تبیین، خصوصیت مهم ایشان بود، گفت: اگر مبلغ دین و مبین هدایت از این خصوصیت برخوردار باشد، انتظار داریم آثار خاص توجه قلب را در میان مخاطبان او پیدا کنیم. در قرآن ذکر شده پیامبران الهی به قوم خود می‌گویند ما از شما اجر نمی‌خواهیم؛ این تعابیر که در قرآن است نشان دهنده این معناست.

وی با اشاره به معنی سراج در آیات ۴۵ و ۴۶ سوره احزاب توضیح داد: خدا خطاب به پیامبر در قرآن می‌گوید: «یَـٰٓأَیُّهَا ٱلنَّبِیُّ إِنَّآ أَرۡسَلۡنَٰکَ شَٰهِدࣰا وَمُبَشِّرࣰا وَنَذِیرࣰا وَدَاعِیًا إِلَی ٱللَّهِ بِإِذۡنِهِۦ وَسِرَاجࣰا مُّنِیرࣰا» در این آیه درباره سراج نکته مهمی گفته شده؛ سراج به معنی چراغ است. آتش در مرکز چراغ، معطوف به سوختن و مشتعل شدن و متاثر شدن از فتیله است. موضع پیداشدن آتش اگر نسوزد، آتشی هم نخواهد بود. شاید انتخاب تعبیر سراج برای دعوت پیامبر به سوی خدا، ناظر به همین نکته باشد که ای پیامبر تو همان کسی هستی که هدایت از تو منتشر می‌شود؛ چراکه تو خودیتی در مقام تبلیغ و انتظار مادیات دنیوی را نداری.

حجت الاسلام خامنه‌ای تاکید کرد: آنقدر پیغمبر در این جهت مبالغه کرد که خدای متعال در زبان تکریم و محبت به او وحی کرد که تو جان خودت را در این راه فدا می‌کنی و منفعتی را مطالبه نمی‌کنی. ما باید در تبلیغ دین به این نگاه توجه کنیم؛ چنان که انبیا این گونه بودند. با چنین شرطی به مبلغ دین حجت الاسلام می‌گویند؛ کسی که با سوختن خود، نور هدایت ایجاد می‌کند.

وی امام خمینی(ره) را برجسته‌ترین شخصیت و نمونه اعلای فداکاری خواند و افزود: با خواندن صحیفه امام برای هرکسی روشن می‌شود که این مرد آماده فداشدن بوده است؛ هیچ تصویر تاثیرگذاری در رفتار او نسبت به آینده دیده نمی‌شود. امام حاضر بر پرداخت همه هزینه ها بودند. ما تعجب نکردیم وقتی امام با لحن خود جمله‌ای می گفتند و جوانان و ملت با همان جمله ساده حرکت می کردند و جان خود را فدای ملت و اسلام می کردند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

صدوقی‌سُها: ثابت کردم فلسفه اسلامی وجود دارد

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگیِ منوچهر صدوقی‌سُها مدرس و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *