وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: پرداختن به شخصیت “خواهر دباغ” روایت نقش زنان در مسیر انقلاب است


به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه جدیدی (خواهر دباغ) در همدان افزود: روایت ما از تاریخ معاصر از جمله دوران انقلاب اسلامی بیشتر یک روایت مردانه است و در آن کمتر به نقش زنان پرداخته شده است.

وی افزود: خاطرات زندگی مرحومه دباغ لایه های پنهانی را برای ما مکشوف می کند که ما را به الگوی یک زن انقلابی و مسلمان می رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شخصیت مرحومه دباغ شخصیت جامعی از وجوه های مختلف است، از این شخصیت برای امروز و فردا می توان چیزهای زیادی را یاد گرفت.

صالحی اضافه کرد: مرحومه دباغ دارای شخصیتی با صلابت و عقیده ای راسخ در دفاع از ارزش های اسلامی بود.

وی بیان کرد: شاید برخی فکر کنند مرحومه دباغ شخصیتی کم انعطاف و جاذبه است ولی او اینگونه نبود، ایشان در زندان بخشی از افراد با نحله های دیگر فکری را در کمند جاذبه قرار داد و آنها را به دعای کمیل کشاند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مرحومه دباغ جاذبه ای ایجاد کرد که انسان های با تفکر مختلف را در تور خود قرار داد در حالی که کسانی که علاوه بر ویژگی صلابت و استحکام مبنایی و روشی بتوانند جاذبه نیز ایجاد کنند بسیار کم هستند.

صالحی اضافه کرد: ویژگی دیگر مرحومه دباغ ترکیب گستره فعالیت اجتماعی با نقش همسر داری و خانواده داری است ، او در کنار رفتن به زندان و فعالیت های مختلف، مادر هشت فرزند بود.

وی تاکید کرد: تجربه نشان داده افرادی با فعالیت اجتماعی بالا ، اغلب در زندگی خانوادگی دارای مشکل بوده و خانواده شان فرومی پاشد که در خصوص مرحومه دباغ اینچنین نبود، کمتر پیش می آید کسانی فعالیت اجتماعی گسترده داشته باشند و در کنار خانواده نیز فعال باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از نمادهای تربیت سالم خانوادگی دختر ۱۴ ساله مرحومه دباغ است که در زندان، دور از مادر زیر شکنجه رژیم ستم شاهی تسلیم نشد و استوار ماند که این ناشی از تربیت سالم و بسیار بالای او است.

صالحی اظهارکرد: الگو پردازی از زنان انقلاب برای دختران امروز توجه به جزئیات زندگی افرادی همچون خانم دباغ است که با وجود زندان، مهاجرت و سفر فعالیت اجتماعی، خانواده محکم و استوار مانده است.

وی با تاکید بر اینکه همواده از یک زن مبارز، انقلابی و درگیر در فضای اجتماعی، تصویر شلخته در ذهن نقش می بندد که این تصوری نادرست است، افزود: اما مرحومه دباغ همسر و مادری منظم بود و همسر و فرزندان او احساس کمبود نمی کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: پلیس فرانسه نگران امنیت امام راحل در داخل و خارج از منزل بود بنابراین اصرار به حضور پلیس امنیت زن در داخل خانه بود.

صالحی افزود: اما مبارزان اعتقاد داشتند وجود پلیس زن در داخل خانه ایشان می تواند ناامنی دیگری ایجاد کند و پلیس امنیت فرانسه و مبارزان قبول کردند حضور خانم دباغ داخل منزل امام می تواند امنیت ایجاد کند.

وی با بیان اینکه او در کنار کارهای مبارزاتی و فرماندهی نظامی، یک معلم هم بود، یادآوری کرد: خواهر دباغ از دهه ۴۰ تا پایان عمر دارای روحیه معلمی بود و در زمان بیماری به روستاییان اطراف سر می زدند و تعلیم را داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مرحومه دباغ علاوه بر فعالیت در حوزه سیاسی و نظامی، در فضای خیرانه ورود کرده و یک نوع امداد اجتماعی را برای خود تعریف کرده بود، برای نمونه برای ازدواج جوانان فعال بود.

صالحی ادامه داد: خواهر دباغ چند خانواده را تحت تکفل داشت و هزینه زندگی آنها را تامین می کرد، او با وجود پایین آمدن میزان درآمد برای تامین هزینه این خانواده ها شب ها مسافر کشی می کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ترکیب فعالیت های اجتماعی حداکثری مرحومه دباغ با حجاب و عفاف او قابل توجه است، او بسیار به موضوع عفاف و حجاب مقید بود و در این زمینه می تواند به عنوان یک الگو مطرح شود.

وی تاکید کرد: جمع زندگی اجتماعی فعال و زندگی معنوی از دیگر ویژگی های خواهر دباغ است چرا که مهربان با مردم در کنار رابطه عاشقانه با خدا، قرائت نماز شب، شب زنده داری با بدن مجروح پر آلام بسیار دشوار است.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

قضات قم از احکام جایگزین حبس استفاده کنند

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا به نقل از اداره کل دادگستری قم،‌ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید کاظم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *