به گزارش ایرنا، امید میدری پنجشنبه شب در نشست شورای برنامهریزی و توسعه خوزستان که با حضور رییس جمهور و هیات دولت در شهرک نفت اهواز برگزار شد با اشاره اینکه مشکلات خوزستان در این سفر بررسی شدند بیان کرد: فولاد اکسین امسال برای اینکه بتواند برق خود را تامین کند، ۱۰۰ هزار تن از تولید ۸۰۰ هزار تنی محصولات را به علت قطعی گاز و برق کاهش داده است.
وی ادامه داد: برای اینکه ناترازی انرژی در سال آینده مانع از افزایش تولید نشود؛ شرکت فولاد اکسین خوزستان ۷۵۰ میلیارد تومان برای فشرده کردن و انجماد گاز سرمایه گذاری خواهد کرد تا در صورت قطع برق، روند تولید کارخانه های این شرکت با مشکل همراه نباشد.
میدری افزود: شرکتها مجبورند به دلیل کمبود خدمات عمومی دست به چنین سرمایه گذاریهایی بزنند در حالی که میتوانند این مبالغ را برای توسعه هزینه کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: وظیفه اصلی کارخانه تولید برق، گاز و امنیت نیست چراکه این این اقدامات در بخش خدمات عمومی قرار دارد ولی در حال حاضر، برخی کارخانجات مجبور به ارائه اینگون خدمات هستند.
میدری افزود: پتروشیمی آبادان که بعد از جنگ بازسازی شده از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰جزو سود آورترین پروژه های ملی بوده و از سال ۹۴ به مجموعهای زیانده تبدیل شد.
وی سوء مدیریت و وجود کارگران مازاد را علت ایجاد این مشکل دانست و گفت: تعداد کارگران این شرکت از ۴۰۰ نفر به یکهزار و ۳۰۰ نفر رسیده است در حالی که میزان تولید ۳۰ برابر کمتر شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در استان خوزستان، به علت فشارهای اجتماعی، شرکتهای سودآور نفت و فولاد مجبور شدند نیروی کار مازاد بگیرند البته این بحران قابل حل است.
میدری تاکید کرد: پتروشیمی آبادان نگینی در این صنعت است که میتوان آن را احیا کرد ولی چه تضمینی وجود دارد که دوباره نیروی کار مازاد به صورت بی رویه به کار گرفته نشود و شرکتهای سودآور به کانون بحران تبدیل نشود.
وی با بیان اینکه ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان از حقوق بازنشستگان برای پرداخت حداقلی کارگران این مجموعه اختصاص میابد گفت: این وضعیت در بسیاری از پتروشیمیهای خوزستان وجود دارد و چند سالی است که زیانده هستند.
بی توجهی به منافع ملی همراه با منافع شرکتی یک آسیب است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بی توجهی به منافع ملی همراه با منافع شرکتی یک آسیب در صنایع است.
میدری در پاسخ به سوال رییس جمهور که چرا خوزستان با تمام این ظرفیتها با وضعیت نامناسبی روبرو است گفت: باید قبول کنیم که اگر ناکارآمدیهایی وجود دارد تنها مقصران ناکارآمدیها مدیران نیستند بلکه همه مسوول هستند.
به گفته وی، تحول در خوزستان بدون تغییر در رفتارهای مدیریتی امکان پذیر نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: نشستی با نمایندگان اتاق تعاون استان، کانونهای تشکلهای کارگری و کارفرمایی برگزار شد که تفویض اختیار لازم به استان برای بهبود وضعیت کسب و کارها مورد تاکید قرار گرفت.
وی تصریح کرد: دفتر «ILO» در ایران مدتهاست تعطیل شده که میتوانیم این دفتر را در خوزستان راه اندازی کنیم.
میدری بر ضرورت خرید از داخل استان تاکید و اظهارکرد: میتوانیم از طریق هوش مصنوعی متوجه شویم شرکتها از چه منابعی از تهران خریداری میکنند و چگونه میتوانیم این خریدها را به درون استان خوزستان منتقل کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: زمینهای بسیاری وجود دارد که دولت بودجه ندارد ولی میتوانیم آنها را به شرطی که اجازه قرارداد داده شود به مجموعه ورزشی کارگری تبدیل کنیم.
میدری ادامه کرد: طیفی از پیشنهادات ارائه شد که نشان میدهد زنجیر سیستم اداری باعث کاهش خلاقیت شده است و باید این زنجیر برداشته شوند.
وی بر ضرورت تغییر نگاه در استان خوزستان تاکید کرد و گفت: توسعه استان خوزستان نیازمند تغییر نگاه است.
به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران روز گذشته و در چهارمین سفر استانی دولت به همراه جمعی از اعضای هیات دولت وارد استان خوزستان شد.
سفر استانی رییس جمهور به همراه این تعداد از اعضای هیات دولت تاکنون بی سابقه بوده و این موضوع نشان دهنده اهتمام ویژه دولت برای توسعه، عمران و آبادانی خوزستان است.
دیدار با اقشار مختلف مردم در سالن ورزشی امام رضا(ع) مجتمع نفت، نشست با فعالان اقتصادی، فرهنگی و دیدار عمومی با مردم از جمله برنامههای روز چهارشنبه بوده است.
رییس جمهور صبح پنجشنبه پس از حضور در قرارگاه کربلای سپاه به صورت سرزده از مناطق کم برخوردار غیزانیه، کوی منبع آب و طرح جامع فاضلاب در اهواز بازدید کرد.
همچنین در بخش دیگری از برنامههای امروز رییس جمهور، با نخبگان استان دیدار و هم اینک در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان حضور دارد.
اخبار کامل سفر استانی رییس جمهور به خوزستان را میتوانید “اینجا” بخوانید.
منبع