وزیرعلوم: نظرم بر تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور بود


به گزارش گروه علمی ایرنا، نهصد و دوازدهمین نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع مصوبه کنکوری این شورا و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، شب گذشته به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و با حضور روسای قوه قضائیه و مقننه در محل ریاست جمهوری برگزار شد و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در توضیح مصوبات جلسه شورا گفت که سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور لحاظ نمی‌شود اما سوابق پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای کنکور مدنظر است که زمان اجرای این مصوبه اعلام خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم پس از این نشست در خصوص تاثیر قطعی معدل در آزمون سراسری در شبکه اجتماعی اینستاگرام گفت: عدالت آموزشی، دغدغه هر روز من و دغدغه‌های شما دغدغه من و نگرانی‌های شما نگرانی من است. روز گذشته درباره تاثیر قطعی یا مثبت معدل در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی اختلاف‌نظرها در این زمینه مطرح شد.

حسین سیمایی صراف گفت: من بنا بر اصل شفافیت و قاعده عدالت که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است، در برابر انبوه پرسش‌های شما باید پاسخگو باشم.

وی در مقام پاسخگویی به این دغدغه اظهار داشت: نظر کارشناسی و شخصی من، نظر کارشناسی و تخصصی سازمان و تاثیر مثبت سال دوازدهم است. اما همان‌طور که مطلع هستید من یک رای بیشتر ندارم و برای شما روزگار بهتری را آرزو می‌کنم.

به گزارش ایرنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۹۸ موضوع کنکور را در دستور کار قرار داد و این روند به تصویب مصوبه‌ این شورا در جلسه ۸۴۳ منجر شد که شاید مهم‌ترین بند آن تاثیر قطعی و ۴۰ درصدی معدل سه پایه متوسطه دوم در آزمون سراسری باشد. این مصوبه به تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۰ توسط رئیس‌جمهور وقت و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» ابلاغ شد.

اما بعد از ابلاغ بار دیگر در صحن شورا مطرح و تغییراتی در آن لحاظ شد و ماده واحده “تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) ۲۵ تیر ۱۴۰۱ برای اجرا ابلاغ شد. این ماده واحده مصوب ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ تاریخ پنجم بهمن ماه ۱۴۰۰ و هفدهم خردادماه ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود.

مهم‌ترین تغییرات در این مصوبه، افزایش سهم سوابق تحصیلی و در واقع دروس دبیرستان در نمره نهایی کنکور، حذف دروس عمومی و برگزاری دو نوبت کنکور در سال بود تا به این شکل هم سهم و هم وزن دروس دبیرستان افزایش یابد و هم نقش کنکور به دروس اختصاصی منحصر شود. همچنین با برگزاری دو نوبت کنکور در سال میزان استرس داوطلبان کاهش یابد.

بر اساس بند ۳ ماده ۳ این مصوبه «سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۵ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۶ و بعد از آن پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود.»

بنابراین معدل دوره متوسط و برای کنکور ۱۴۰۲ معدل پایه دوازدهم اثر قطعی و ۴۰ درصدی در نتیجه آزمون داشت و این روند تا ۱۴۰۵ افزایش یافته و به ۶۰ درصد در نمره نهایی کنکور می‌رسد. همچنین آزمون دروس عمومی رشته‌های مختلف حذف می‌شود و بر اساس ماده یک این مصوبه «آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه‌های آزمایشی است که بر اساس کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش، توسط سازمان برگزار می‌شود».

افزون بر این، بر اساس ماده ۲ مصوبه «این آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن در هر سال دو بار برگزار و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است».

در ادامه این روند، سازمان سنجش شرایط را برای برگزاری کنکور بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده کرد و اولین دوره کنکور به این شکل نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ بود که ۲۹ و ۳۰ دی ۱۴۰۱ برگزار شد. کنکور ۱۴۰۳ نیز به همین شکل برگزار شد با این تفاوت که زمان نوبت اول از زمستان به اردیبهشت تغییر یافت و ۷ و ۸ اردیبهشت امسال برگزار شد.

همچنین کنکور ۱۴۰۴ نیز بر اساس اخبار پیشین سازمان سنجش آموزش کشور به همین شکل و در دو نوبت روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت و ۵ و ۶ تیر ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد و زمان اجرای مصوبه جلسه ۹۱۲ این شورا هنوز مشخص نیست.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

صفحهٔ درخواستی شما یافت نشد.

احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کرده‌اید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *