به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد منان رئیسی روز چهارشنبه در مدرسه فصلی آب با موضوع نقش حوزههای علمیه در ارتقای مدیریت مصرف آب در قم افزود: حقابه های استان وضعیت وضعیت مناسبی ندارد، این درحالیست که حدود ۳۰ هزار هکتار محدوده بحرانی در قم وجود دارد.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر حقابههای قم داده نشده و میزان ریزگردها روز به روز در حال توسعه است.
وی ادامه داد: امسال ریزگردهای قم استانهای مجاور را نیز درگیر میکند و سال آینده بحران به تهران خواهد رسید.
منان رئیسی افزود: هر کجا ظرفیتهای دینی و مذهبی وارد شده ،موفق بودیم و حضور حوزویان در موضوع صرفهجویی مصرف آب و برق یکی از ارکان اصلی انگیزههای معنوی افراد است.
وی گفت: در صورت ورود حوزویان در حوزه آب توفیق زیادی در مدیریت انرژی با راهکارهای صرفه جویی ایجاد میشود و اساتید حوزوی میتوانند به خوبی این راهکارها را برای مردم نهادینه کنند.
نماینده مردم قم تاکید کرد: معماری و شهرسازی پیوند ذاتی با آب و آبادانی دارد و نسبت معماری و تمدن ما با آب بسیار زیاد است.
وی اظهار کرد: در قرآن آمده است که هر چیزی را از آب زنده کردیم و زمانی که معماری خانه های سنتی در شهرهای ایران بررسی میکنیم مرکز خانهها حیاط آنهاست که دلایل اقلیمی، امنیتی و مدیریت انرژی داشته و در وسط حیاطها حوض آب بوده که این توجه مردم اصیل ایران به اهمیت آب را نشان میدهد.
مدرسه فصلی آب با مشارکت شرکت آب منطقهای قم و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه از امروز چهارشنبه با حضور کارشناسان ، مدیران حوزه آب و جمعی از مبلغان حوزوی در قم آغاز شده و فردا به کار خود پایان میدهد.
منبع