ورود پهپاد به بازار کتاب


به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب دو زبانه «پهپاد چیست؟» مطالبی فشرده درباره پرنده هدایت‌پذیر از دور یا همان پهپاد است. در این کتاب کوشش شده تا پهپاد به زبانی ساده به مخاطب ۹ و ۱۰ سال معرفی شود و خواننده عام نیز چند و چون این تکنولوژی را بشناسد و چگونگی کارکرد آن را دریابد.

شاید تا همین یکی دو دهه پیش اگر صحبت از پهپاد به میان می‌آمد، تنها کارکرد نظامی آن به ذهن متبادر می شد و کسی فکرش را نمی‌کرد که این فن‌آوری، روزی در صنایع و حرفه‌های گوناگون به طور گسترده مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه به جز اهداف نظامی در حوزه‌های مختلفی چون مهندسی، تبلیغات، کشاورزی، خبرنگاری، فیلم‌سازی، هواشناسی و امداد و نجات و موارد دیگر از پهپادها استفاده می شود و بنابراین شایسته است تا صاحبان مشاغل و عموم مردم با این تکنولوژی آشنا باشند و چه بسا از آن بهره‌مند شوند.

نویسنده این کتاب خلبان پهپادهای غیرنظامی است و از دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری گواهینامه‌های بین‌المللی این حوزه را دریافت کرده است.

«پهپاد چیست؟» یکی از کتاب‌ها از مجموعه ۷ جلدی با عنوان‌های کاربرد پهپادها، خبرنگار پهپادی، کشاورز پهپادی، نقشه‌بردار پهپادی ،امدادگر پهپادی، پستچی پهپادی و محیطبان پهپادی است.

قسمتی از متن کتاب

– و این که باید بدونی که این فن‌آوری با این که زاده‌ی شرایط جنگی بوده و صرفن(صرفا) کاربردهای نظامی داشته امروزه توی صنایع و حرفه‌های مختلفی به کار برده می‌شه. توی این فیلم‌هایی که می‌بینی هیچ‌کدوم کاربردهای غیرنظامی پهپاد رو نشون ندادن؟

ایران انگشت سبابه‌اش را به دندان گرفت و توی ذهنش لیستی از ‌فیلم‌های جورواجور را مرور کرد و ناگهان با صدایی که بیشتر به جیغ می‌مانست گفت:

– چرا چرا الان یادم اومد. یه فیلمی بود راجع به دو کوهنوردی که موقع صعود به قله دچار سانحه می‌شن و بعد از این که طناب شون پاره می‌شه توی یه دره‌ی پر از برف و یخ گرفتار می‌شن. بعد از کلی تلاش و مقاومت سر و کله ی دو تا دِرون پیدا می‌شه و باعث می‌شه که گروه امداد موقعیت‌شون رو پیدا کنه و نجات شون بده!

میم خوشحال از این که سرانجام توانسته بود ذهن ایران را از جنگ و مسائل نظامی دور کند لبخندی از سر رضایت زد و گفت:

-بله دخترم. امداد و نجات یکی از کارهایی هست که می‌شه توسط پهپادها انجام داد؛ هرجا که دسترسی به مکانی دشوار باشه و راه‌های رسیدن به اون مکان به هر دلیلی بسته شده باشه گروه‌های امداد یا هلال احمر از پرنده‌های بدون سرنشین استفاده می‌کنن. مثل کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان یا سیل زده‌ها در مناطق صعب‌العبور.

– خب چرا با هلی‌کوپتر این کار رو نکنن؟

– با هلی‌کوپتر هم این کار رو می‌شه انجام داد، همون طوری که پیشتر هم همین کار رو می‌کردن اما باید توجه کنی که به پرواز درآوردن یک هلی‌کوپتر با خلبان هم هزینه‌ی بسیار بیشتری نسبت به پهپاد داره و هم این که توی بعضی از شرایط ممکنه جون خلبان به خطر بیفته، بنابراین در این شرایط استفاده از پهپاد هم مقرون به صرفه است هم ایمن‌تر. این طور نیست؟

– درسته! (صفحه ۳۸ و ۳۹)

کتاب دو زبانه «پهپاد چیست؟» نوشته مسعود حیدری و ترجمه حسین بهشتی‌فر(ترجمه به انگلیسی) در قطع پالتویی، در ۴۷ صفحه، با کاغذ بالکی و جلد شومیز، مصور و رنگی، با شمارگان ۵۰۰ نسخه در سال ۱۴۰۳ توسط نشر پهپاد منتشر شد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

صالحی امیری: مردم سیستان و بلوچستان در قدرت ملی سهیم شدند

همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان و دیدارهای مردمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *