به گزارش ایرنا، در زمان حاضر حدود ۱۷ هزار دانشجو در سطح واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان مشغول به تحصیل هستند که سهم واحد زنجان (مرکز استان) از این تعداد، ۱۲ هزار دانشجو است به طوری که می توان ادعا کرد دانشگاه آزاد واحد زنجان بزرگترین دانشگاه استان از حیث تعداد دانشجو است.
بنابر اعلام مسوولان دانشگاه آزاد استان زنجان از زمان تاسیس اولین واحد دانشگاه آزاد در این استان که در سال ۱۳۶۴ بوده، تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از واحدها و مراکز این دانشگاه در سطح استان فارغ التحصیل شده اند بنابراین تاسیس و فعالیت واحدهای دانشگاه آزاد در سطح استان منشأ تاثیرات مختلفی بوده است.
خبرنگار ایرنا در خصوص فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی در استان و رویکردهای جدید در حوزه های آموزشی و پژوهشی با احمد نقیلو رییس این دانشگاه گفت و گو کرده است.
ایرنا. رویکرد جدید دانشگاه آزاد استان در ادامه فعالیت ها بر چه اولویت هایی متمرکز است؟
بر اساس سیاستگذاری رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور، ما به دنبال این هستیم که دانشگاه حل مساله باشیم.
به واقع دانشگاه به عنوان قوه عاقله در جامعه باید در جهت حل مسائل حرکت کند.
اگر صنایع برای حل مشکلشان به دانشگاه مراجعه نکنند این یعنی دانشگاه ایراد دارد و نمی تواند از مشکلات گره گشایی کند از این رو ما برای تحقق دانشگاه حل مساله تلاش می کنیم.
ایرنا. سیاست و هدفگذاری شما در این راستا برای ایجاد و توسعه رشته ها چیست؟
حرکت در این بخش بر اساس سند آمایش سرزمینی است و توسعه رشته های جدید هم بر این مبنا انجام می شود.
معتقدیم وظیفه دانشگاه فقط مدرک دادن نیست بلکه تلاش ما این است تا بر اساس اقتصاد محیطی، آموزش و پژوهش را در واحدهای دانشگاه آزاد در استان پیش ببریم.
ما باید همراه با صنعت رشد کنیم که در این راستا آمایش سرزمینی انجام شده و ماموریت ها هم مشخص است.
ایرنا. فعالیت های پژوهشی دانشگاه چه سمت و سویی به خود گرفته است؟
در حوزه پژوهش هم تمرکز ما بر اقتصاد محیطی و تقویت آن است.
ما در مرکز تحقیقات متالورژی روی صنعت چاقو تمرکز کرده ایم البته این پروژه با همکاری شرکت شهرکتهای صنعتی و خوشه چاقو بوده است.
با کارهایی که انجام شده توانستیم راجع به کیفیت چاقو، طراحی محصول، بازاریابی و برندینگ کارهایی خوبی انجام دهیم.
اکنون این مرکز دانشگاهی مرجعیت لازم را برای صنعت چاقو در استان پیدا کرده است به طوری که فعالیت در این صنعت اگر مساله و سوالی داشته باشد به ما مراجعه می شود و البته این وضعیت حاصل تلاش ها و کارهای مفید و موثری است که در مرکز تحقیقات متالوژی انجام شده و می شود.
ما در زمینه زیتون هم در تلاش هستیم تا چنین اتفاقی را در استان رقم بزنیم. امروز جای یک مرجع تعیین کیفیت روغن زیتون در استان خالی است از طرفی همواره موضوع ناخالصی و کیفیت در محصول روغن زیتون هم مطرح است.اگر مرجعی در این خصوص وجود داشته باشد می تواند محل مراجعه این مساله شود.
ما در این زمینه نیازمند کار در زمینه برندینگ هستیم که در این راستا اقداماتی را در دانشگاه آزاد واحد طارم شروع کرده ایم و درصددیم با راه اندازی آزمایشگاه استاندارد و مرکز پژوهشی فعالیت های این حوزه را دنبال کنیم.
ایرنا. همکاری های دانشگاه با صنایع چه وضعیتی دارد؟
چنان که گفته شد فعالیت های پژوهشی را به سمت حل مساله برده ایم. یکی از کارهای قابل توجه دانشگاه، فعالیت در زمینه تولید جوهر خودکار در کشور است.
حدود دو سال پیش یکی از تولیدکنندگان کشور فراخوانی را به دانشگاه ها برای تولید جوهر خودکار دارد.
ما تلاش هایی در این باره شروع کردیم و نمونه محصول را ارایه دادیم که با استقبال تولیدکننده مواجه و این همکاری ادامه دار شد و ما وارد حوزه تولید جوهر ماژیک هم شدیم.
این اقلام در کشور پرمصرف است و نقش آفرینی در چنین زمینه هایی آورده هایی هم برای تولید داخل دارد.
ایرنا. وضعیت واحدهای دانشگاهی در شهرستان ها چطور است و آیا با چالش کاهش جمعیت دانشجویی مواجه هستید؟
حقیقتا فعالیت دانشگاه آزاد در واقع ایفای مسوولیت اجتماعی است اگر فقط منطق اقتصادی اصل بود ما نباید الان برخی از واحدهای شهرستانی را می داشتیم ولی در استان زنجان هیچ واحدی تعطیل و یا جمع نشده و همه در حال فعالیت و خدمات دهی هستند.
معتقدیم ساکنان شهرستان هایی که دسترسی دورتری نسبت به مرکر استان دارند هم باید از خدمات آموزشی بهره مند شوند.
در برخی از واحدها شهریه های دریافتی کفاف هزینه ها را نمی دهد ولی ما از باب مسوولیت اجتماعی به ارائه خدمات ادامه می دهیم البته در دو سه سال اخیر با روند رو به رشد دانشجو هم مواجه شدیم و تقریبا هیچگاه روند نزول آنچنانی هم در تعداد دانشجویان نداشتیم.
منبع