وحدت ریتم در آثار نقاش اکسپرسیونیست

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم افتتاحیه نمایشگاه «منظره ای دیگر» که شامل ۲۰ اثر از نقاشی های علیرضا اسماعیلی است، عصر جمعه ۱۸ آذرماه در گالری لاله برگزار شد.

اسماعیلی نیز مانند بسیاری دیگر از نقاشان اکسپرسیونیست انتزاعی در این مجموعه نقاشی نشان داده است که لازم نیست معنای ضمنی در نقاشی وجود داشته باشد. زیرا روایت و محتوا لزوماً در قالب ها و اندام های محسوس شکل نمی گیرند. معنای موسیقایی فرم های رنگارنگ او از طریق آثارش همان انتظاری را ایجاد می کند که شنونده با آن یک قطعه موسیقی را تجربه می کند.

نقاش در این آثار با مجموعه ای از فضاهای رنگارنگ و پرانرژی گرایش هایی را در مخاطب احیا می کند که ممکن است قبل از مواجهه با آثارش تحقق نیافته یا به طور کامل محقق نشده باشد. به همین دلیل، نقاشی‌های او انگیزه‌های بصری و زیبایی‌شناختی خاصی را در مخاطب برمی‌انگیزد که در نهایت با مفاهیم درونی او برطرف می‌شود.

اسماعیلی که نمایشگاهش با عنوان «منظره ای دیگر» در گالری لاله افتتاح شد، معتقد است با فرم ها و رنگ های ناب در آثارش، قصد دارد عموم مردم را به دعوتی دیگر به زیبایی دعوت کند.

وحدت ریتم در آثار نقاش اکسپرسیونیست

وی درباره برپایی نمایشگاه آثارش گفت: دیوید مارتین معتقد است «هیچ هنری به اندازه موسیقی نمی تواند در بین مردم تأثیر بگذارد». شاید به همین دلیل است که برخی از متفکران عرصه هنر بر این باورند که تمامی مظاهر هنری در شکل متعالی خود سعی در نزدیک شدن به موسیقی دارند. وحدت، ریتم، هارمونی، پیوند ارگانیک اجزا با یکدیگر و با کل و حرکت هر جزء در عرصه های مشخص و ابعاد مختلف با حفظ ارتباط هارمونیک و ملودیک از جمله ویژگی هایی است که موسیقی را به فطرت انسان نزدیک می کند. چنین اتفاقی مخاطب را به وجد می آورد، سلول های درونی روحش را شاد می کند یا او را به وجد می آورد.

وی تصریح کرد: اگر نقاش چنین روندی را طی کند به گوهر هستی نزدیک می شود، به طبیعت، به فطرت انسانی که زیبایی طلب و جوینده است. سعی کرده ام در اجرای آثارم نیز این گونه باشم و ذره ای از این هارمونی سیال و شناور در هستی را در قالب ها و رنگ های ناب ارائه دهم و مخاطب را به دعوتی دیگر به زیبایی دعوت کنم.

علیرضا اسماعیلی دانش آموخته رشته نقاشی دانشگاه سوره است که بیش از بیست سال فعالیت در عرصه هنرهای تجسمی داشته است. وی همچنین عضو موسسه توسعه هنرهای تجسمی و مشاور هنری پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی است.

نمایشگاه «منظری دیگر» تا ۱۷ آذر ۱۴۰۳ (شنبه تا چهارشنبه) از ساعت۹ تا ۱۷، به غیر از ایام تعطیل، میزبان هنرمندان و علاقمندان در نگارخانه لاله واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، روبروی پارکینگ طبقاتی لاله است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

فیلم | کوروش اسدپور: موسیقی بختیاری باید حفظ و حراست شود

شیراز – ایرنا – تالار حافظ شیراز شامگاه جمعه صحنه نمایش موسیقی بختیاری بود و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *