واکنش روسیه به خیز ارمنستان برای عضویت در اتحادیه اروپا

به گزارش ایرنا از ریانووستی، الکسی اورچوک روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: از آنجا که اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ناهمخوان هستند، قانونگذاران ارمنی که طرح پیوستن به اتحادیه اروپا را تهیه کرده‌اند، می‌توانند بلافاصله این طرح را با افزودن ماده‌ای در مورد خروج از اتحادیه اوراسیا تکمیل کنند.

واکنش روسیه به خیز ارمنستان برای عضویت در اتحادیه اروپا

معاون نخست‌وزیر روسیه ادامه داد: اگر روابط ایروان با اتحادیه اروپا محدود شود، قیمت انرژی و مواد غذایی در ارمنستان افزایش می یابد و صادرات کالاهای ارمنی ۸۰ درصد کاهش می یابد. بنابراین، مردم عادی درآمد و شغل خود را از دست خواهند داد و برای نیازهای اولیه زندگی هزینه بیشتری خواهند پرداخت.
وی افزود: در قبال عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا، به احتمال زیاد، این کشور شاهد تردد بدون روادید شهروندان خود به کشورهای اروپایی خواهد بود و ایروان، کاهش جمعیت را تجربه خواهد کرد.
اورچوک اظهار داشت: با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی که اتحادیه اروپا با آن مواجه است، پیوستن به اتحادیه اروپا را می‌توان با خرید بلیت کشتی تایتانیک مقایسه کرد.
وی همچنین گفت:‌ اگر طراحان طرح پیوستن ارمنستان به اتحادیه اروپا با مردم این کشور و هم با سایر کشورهای اتحادیه اوراسیا صادق هستند، می‌توانند بلافاصله پیش‌نویس طرحی را برای خروج از اتحادیه اوراسای تهیه کنند؛ اگر آنها چنین اقدامی را انجام ندهند، به این معنی است که آنها از پیامدهای خروج از اتحادیه اوراسیا مطلع هستند.

خبرگزاری روسی ریانووستی در ادامه نوشت: دولت ارمنستان روز پنجشنبه از طرح قانونگذاران طرفدار غرب در آغاز روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا حمایت کرد؛ این طرح قرار است در پارلمان بررسی شود.

سخنگوی کرملین نیز روز پنجشنبه در پاسخ به پرسشی در این پیوند اظهار داشت: قبل از صحبت درباره عضویت احتمالی ارمنستان در اتحادیه اروپا، لازم است موضع خود اتحادیه اروپا را در این زمینه بدانیم.
دیمیتری پسکوف با اشاره به اینکه ارمنستان یکی از پنج عضو اصلی اتحادیه اقتصادی اوراسیا است، خاطرنشان کرد:‌ عضویت همزمان در اتحادیه اروپا و اتحادیه اوراسیا غیرممکن است؛ قطعا عضویت در اتحادیه اوراسیا برای ایروان منافع به همراه دارد.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی، کوبا و جمهوری اسلامی ایران هستند. سنگ بنای این اتحادیه در سال ۲۰۱۴ میلادی نهاده شد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بایدن مدعی پیشرفت در مذاکرات آتش بس در غزه شد

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از الجزیره انگلیسی، جو بایدن پنجشنبه شب به وقت محلی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *