به گزارش ایرنا، محمود واعظی پیرامون مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی در روز جمعه پیش رو در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، نوشت: مذاکره اهرم دیپلماتیک سازنده و از عوامل تاثیرگذاری بینالمللی کشورها جهت نیل به اهداف است و اکثر کشورها از اصل مذاکره استقبال و نهایت استفاده را میکنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه طی سالهای اخیر در مذاکرات برجام برای برداشتن تحریمها، نه تنها به شکل صحیح از این امکان موثر در مسیر توسعه و افزایش کیفیت زندگی ایرانیان استفاده نشد، بلکه پیشرفت کشور معطل ماند.
رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در ادامه مطلب خود آورده است: مذاکرات ۲۹ نوامبر (جمعه پیش رو) میان ایران و تروئیکای اروپایی، میتواند گام موثر دولت چهاردهم در مسیر ترمیم روابط با اتحادیه اروپا و متعاقباً باب شروع مذاکرات هستهای با کشور های ۱+۵ جهت رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران باشد.
واعظی تصریح کرد: رویکرد دولت پزشکیان کاهش تنشهای بیثمر و همکاری دوجانبه در عرصههای مختلف با دولتها برای حفظ و بسط صلح و ثبات در منطقه است.
وی با بیان اینکه امیدوارم تروئیکای اروپایی سیاستها و مواضع غیرسازنده گذشته خود را اصلاح و در جریان مذاکرات پیشرو، سازنده و در راستای حصول نتیجه عمل کنند، نوشت: اگر رویکرد تروئیکای اروپایی در مذاکرات پایان هفته بر مبنای احترام متقابل باشد و منافع ملیاِمان تامین شود، رویکرد ایران نیز سازنده و نتیجهبخش خواهد بود.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف وزیر اسبق امور خارجه و معاون راهبردی رئیس جمهور نیز در گفت و گو با ایرنا، درباره آغاز مذاکرات معاونان وزیران امور خارجه ایران و کشورهای اروپایی گفت: گفتوگو همیشه میتواند راهگشا باشد البته طرف مقابل (اتحادیه اروپا) باید از موضع برتری طلبی و کانون هنجار جهانی بودن خارج شود. واقعا اروپاییها هنجار محور نیستند، ببینید چگونه با جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و لبنان برخورد میکنند لذا آنها در جایگاهی نیستند که خود را کانون تعیین هنجار برای دنیا بدانند. باید از این به قول خودشان «اسب بلندی» که سوار شدهاند پیاده شوند و با دنیا به عنوان همتا برخورد کنند و بدانند اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آنها هستند.(متن گفت و گو را اینجا بخوانید)
پیش از این نیز، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد.
وی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت که در این دور از گفتگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
منبع