همکاری صنایع فارس و دانشگاه شیراز؛ مشارکت در تولید علم و فناوری به جای پرداخت مالیات

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس قانونی که خرداد ماه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، مبالغی که موسسات، شرکت‌ها و صنایع صرف مشارکت در فعالیت‌های تحقیق و توسعه می‌کنند، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی است و معادل آن از مالیات قطعی‌شده آن کسر می‌شود.

بر اساس بند دیگری از قانون جهش تولید دانش‌بنیان، با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی که خودشان دارای واحد تحقیق و توسعه باشند نیز در صورتی که با یکی از دانشگاه‌ها و یا مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، تفاهمنامه همکاری منعقد کنند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهم نامه ها، مشمول همین مزایای مالیاتی می‌شود.

این قانون اولویت را برای سرمایه‌گذاری پژوهشی صنایع، به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی استان محل استقرار آنها داده و همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی را نیز مکلف کرده که کارگروه ارتباط با صنعت و معدن را با حضور نمایندگان صنعت و یا واحدهای تولیدی تشکیل دهند.

تکاپوی دانشگاه شیراز برای استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان

براساس اعلام دستگاه های ذیربط این رویه در استان فارس نیز پیش رفته و ارتباطات سازنده‌ای میان صنعت و دانشگاه، بویژه دانشگاه شیراز برقرار شده است؛ تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با تلاش و همکاری دانشگاه شیراز و صنعت، معدن و تجارت و دیگر بخشهای اقتصادی فارس، سبب افزایش ۶ برابری قرداردادهای پژوهشی این دانشگاه در هشت ماه گذشته شده است.

این سازمان ها بیان کرده اند که همین تقویت ارتباط منجر به انعقاد قراردادهایی منطبق بر بندهای ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان نیز شده است که منجر به درآمدزایی، تجهیز و تقویت زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه شیراز از سویی و رفع نیازهای فناورانه و پژوهشی صنایع از سوی دیگر شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: به گفته بسیاری از بزرگان کشور، قانون جهش تولید دانش‌بنیان از مترقی‌ترین قوانین تصویب شده کشور در دهه‌های اخیر است که اجازه می‌دهد صنایع مالیات خود را در حوزه پژوهش در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی هزینه کنند.

علی حفیظی گفت:هر ۲ مسیر ماده‌های ۱۱ و ۱۳ این قانون، به صنایع و موسسات اجازه می‌دهد تا مالیات عملکرد سالانه خود را برای ارتقای فناوری و تکنولوژی‌های روز دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مرتبط هزینه کنند.

او ادامه داد: آنها می‌توانند از این مسیر با انعقاد قرارداد با استادان دانشگاه، نیازهای فناورانه و تحقیقاتی خود را هم دنبال کنند که استفاده از این امکان قانونی، از این نظر که صنایع و شرکت‌ها می‌توانند با همان هزینه مالیاتی، نیازهای تحقیقاتی خود را به دانشگاه ارائه کنند به نفع صنعت و از این جنبه که چنین قراردادهایی می‌تواند منجر به تقویت زیرساخت‌های پژوهشی شود به نفع دانشگاه است.

آنطور که معاون دانشگاه شیراز گفت: اعتبارات این بند قانونی می‌تواند در تقویت و تجهیز آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و حتی ساخت ساختمان‌هایی با کاربرد پژوهش و فناوری هزینه شود.

همکاری صنایع فارس و دانشگاه شیراز؛ مشارکت در تولید علم و فناوری به جای پرداخت مالیات

انعقاد بیش از ۱۰ قرارداد مالیاتی صنعت با دانشگاه شیراز

به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، نخستین قرارداد دانشگاه شیراز در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان سال ۱۴۰۲ با مجموعه صنعتی فراسان برای رفع یکی از نیازهای فناورانه این مجموعه منعقد شد و پس از آن بیش از ۱۰ قرارداد دیگر نیز با استفاده از این امکان قانونی بسته شده است.

به عقیده حفیظی، اینکه شرکت‌ها ریسک انعقاد قرارداد برای استفاده از قانونی که به تازگی تصویب شده را می‌پذیرند کار قابل تقدیری است و اثرگذار خواهد بود.

او با بیان اینکه این قانون از ۱۴۰۲ در کشور به دانشگاه‌ها ابلاغ وعملیاتی شده، بیان کرد: وضعیت استان فارس در استفاده از این قانون نسبتا خوب است اما می‌تواند بسیار بیش از این ارتقا پیدا کند.

حفیظی ادامه داد: دانشگاه شیراز با همین هدف، به دنبال حضور صنایع در دانشگاه است تا بتواند استادان، دانشجویان و مراکز پژوهشی خود را مستقیما به بخش تحقیق و توسعه صنعت وصل کند.

به گفته او دانشگاه شیراز برای تقویت ارتباط خود با صنعت، در پی ساخت مرکز بزرگ ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه شیراز است که حد اتصال عملیاتی این دانشگاه با صنایع است و محل همکاری با بخش‌های تحقیق و توسعه صنایع بزرگ ملی و استانی خواهد بود.

مودیان مالیاتی می‌توانند بجای پرداخت مالیات، در عرصه پژوهش هزینه کنند و خودشان از دستاورد آن بهره مند شوند؛ دانشگاه شیراز نیز در این زمینه آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به موسسه‌ها و صنایع استان است.

به عقیده حفیظی، ایجاد این مرکز، حضور صنایع در دانشگاه و همکاری با بخش‌های تحقیق و توسعه آنها را تسهیل می‌کند.

معاون دانشگاه شیراز گفت: این مرکز در ورودی سوم دانشگاه در حال اجرا است که پیش بینی می‌شود در ۲ سال آینده تکمیل و بهره‌برداری شود و محلی برای حضور پژوهشکده‌ها و آزمایشگاه‌های مشترک خواهد بود.

فرهنگ مالیاتی برد برد برای صنعت و دانشگاه

استقبال صنایع و بنگاه‌های اقتصادی فارس از این قانون نیازمند فرهنگسازی مالیاتی است. چنانکه مدیر سرمایه گذاری و بازاریابی پژوهشی دانشگاه شیراز از رسانه‌ها خواست تا فرهنگ اعتبار مالیاتی و تفاوت آن با بخشودگی مالیاتی را در سطح استان منتشر کنند.

حسین محمدی به ایرنا گفت: اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان اتفاقی خجسته در کشور است اما سمت دیگر علاقه مندی صنایع به حضور در یک جای معتبر مانند دانشگاه شیراز است که با فراهم شدن شرایط حضور آنها می‌توانیم در برای تقویت زیرساخت های پژوهش و اجرای طرح‌های پژوهشی از این امکان قانونی استفاده کنیم.

او اعلام کرد: دانشگاه شیراز آماده است پذیرای همه صنعتگران، سازمان‌ها، شرکت‌ها و صنایعی باشد که مالیات پرداخت می‌کنند.

او گقت: این مودیان مالیاتی می‌توانند بجای پرداخت مالیات، در عرصه پژوهش هزینه کنند و خودشان از دستاورد آن بهره مند شوند؛ دانشگاه شیراز نیز در این زمینه آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به موسسه‌ها و صنایع استان است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

افزایش افراد مبتلا به اوتیسم و ضرورت سیاست‌گذاری‌ برای حمایت تمام عمر

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی افراد مبتلا به اوتیسم با خطر انزوای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *