به گزارش ایرنا، پروفسور استفن پویس روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد که موارد ابتلا به ۴ ویروس آنفلوآنزا، نوروویروس، ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV) و کووید ۱۹ بهسرعت رو به افزایش و این درحالی است که مراکز درمانی انگلیس نسبت به سالهای گذشته شلوغتر هستند.
به گفته وی، شمار بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در قیاس با سال گذشته میلادی چهار برابر شده و سایر موارد ابتلا به بیماریهای ویروسی به سرعت درحال افزایش است. طبق آخرین آمارها، تنها در هفته گذشته یک هزار و ۹۹ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا در مراکز درمانی انگلیس بستری بودند که از این تعداد ۳۹ نفر به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شدند. این درحالیست که سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) و در همین بازه زمانی، ۲۴۳ نفر در بیمارستان بستری و ۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان بودند.
موارد ابتلا به نورویروس نیز نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده و طبق آمارها ۷۵۱ نفر در هفته گذشته با علائم اسهال و استفراغ به بیمارستان مراجعه کردند. این رقم در سال گذشته میلادی ۴۰۶ مورد بود.
نوروویروس که گاهی آنفولانزای معده نامیده میشود، یک عفونت شایع ویروسی است که به دلیل ویروس آنفلوآنزا ایجاد نمیشود. این ویروس باعث ایجاد تهوع، استفراغ، اسهال و درد شدید در شکم میشود و این علائم حدود سه روز ادامه پیدا میکند. این بیماری بیشتر در ماههای زمستان اتفاق میافتد و افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد.
پروفسور پویس با اشاره به آمار بالای بیماران هشدار داد که مراکز درمانی انگلیس در ماههای آینده با فشار بیسابقهای روبرو خواهند بود. او گفت: ما هنوز در ابتدای ماه دسامبر هستیم و با این اوضاع یک زمستان طولانی و پر فشار در پیش خواهیم داشت.
این هشدارها درحالی مطرح میشود که نظام سلامت انگلیس با مشکلات شدید کمبود بودجه، نارضایتی کادر درمان از کار زیاد و دستمزدهای پایین و همچنین نوبتهای طولانی درمان بیماران دست و پنجه نرم میکند. چندی پیش گزارشی درباره سطح نارضایتی انگلیسیها از خدمات درمانی این کشور منتشر شد که نشان میدهد مردم دعا میکنند گذرشان به بیمارستان نیفتد.
یافتههای موسسه «نگرش های اجتماعی بریتانیا» نشان میدهد که تنها ۲۹ درصد مردم از خدمات درمانی در این کشور رضایت دارند. از خدمات اورژانس و مراقبتهای پزشکی در بیمارستانها تا پزشک خانواده و دندانپزشکی، سطح عمیقی از بیاعتمادی در مردم انگلیس موج میزند.
تنها عاملی که در رضایتمندی عمومی مشترک است، رایگان بودن خدمات درمانی است. طبق یافته های موسسه «نگرش های اجتماعی بریتانیا» ۸۰ درصد معتقدند که هزینههای درمانی باید از درآمد حاصل از عوارض و مالیاتها تامین شود. ۴۳ درصد هم بر این باورند که دولت باید مالیاتها را برای ارتقاء سطح خدمات درمانی افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم بهمنظور ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راهاندازی شد و در حال حاضر با داشتن یکمیلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، بهصورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه میکند.
این نهاد بهداشتی در حال حاضر ۶۴ میلیون و یکصد هزار نفر را در کل بریتانیا (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش دارد که ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفرشان در انگلیس هستند.
بودجه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلستان در سال راهاندازیاش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بالغبر ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزیاش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم اکنون به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده است که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است.
منبع