به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری المیادین، عشایر دیرالزور در شرق سوریه در پیامی به ائتلاف آمریکا تاکید کردند: ما داعشی نیستیم و آوارگی ما از هفت روستای دیرالزور به هیچ عنوان حقیقت ندارد.
در این پیام آمده است: ادعای شبهنظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) مبنی بر درخواست عشایر برای حمله دیروز به هفت روستای دیرالزور، صحت ندارد.
عشایر دیرالزور همچنین تاکید کردند: ما از ائتلاف آمریکا میخواهیم که از برنامههای گروههای خواهان تضعیف ثبات در دیرالزور، فاصله بگیرد.
در ادامه این پیام آمده است: ما با هر متجاوزی برخورد خواهیم کرد و از مردم خود در مناطق تحت کنترل قسد میخواهیم که با هرگونه تلاش فاجعه بار برای منطقه، مقابله کنند.
این پیام پس از آن ارسال شد که برخی منابع میدانی روز سهشنبه از حمله گروه موسوم به «شورای نظامی دیرالزور» وابسته به گروه قسد به روستاهای دیرالزور خبر دادند.
شبکه المیادین در این باره اعلام کرد نیروهای اشغالگر آمریکایی به مزدوران شورای نظامی دیرالزور دستور دادند تا همزمان با حمله گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» و دیگر گروههای تروریستی به حلب، حومه ادلب و حومه حماه، به مواضع ارتش سوریه در هفت روستای حومه دیرالزور حمله کنند.
این هفت روستا، در کرانه شرقی رود فرات در حومه شمالی دیرالزور عبارتند از الحسینیه، الصالحیه، حطله، مراط، مظلوم، خشام و الطابیه؛ روستاهایی که تحت کنترل ارتش سوریه است.
به گزارش ایرنا، گروههای تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
در همین راستا، تلویزیون رسمی سوریه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که طی هفته جاری بیش از هزار و ۶۰۰ تروریست توسط ارتش سوریه کشته شدند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
منبع