به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رویترز، گلدمن ساکس تصریح کرد که اگر آخرین بسته تحریمهای واشنگتن علیه مسکو منجر به کاهش تولید نفت روسیه شود، قیمت نفت خام برنت ممکن است ظرف مدت کوتاهی به بیش از ۸۵ دلار در هر بشکه برسد.
این بانک همچنین تاکید کرد که اگر کاهش تولید نفت در روسیه با کاهش تولید نفت در ایران همزمان شود، قیمت هر بشکه می تواند به ۹۰ دلار هم برسد.
گزارش ها حاکی از آن است که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه یک بسته تحریمی جدید را علیه روسیه اعمال کرد. در این بسته درآمدهای نفتی و گازی روسیه مورد تحریم قرار گرفتند.
این تحریم ها شامل ۱۸۳ نفتکش، چندین شرکت بیمه کننده آن ها، چندین مقام دولتی و مدیران عامل شرکت های مختلف پالایش نفت روسیه می شود.
این تحریم ها همچنین بزرگترین تولیدکنندگان نفت روسیه از جمله گازپروم، سورگوت نفت گاز، روسیه گاز آلیانس و پروژه قفسه گازپروم را هدف قرار می دهند.
کارشناسان معتقدند که بایدن با این بسته تحریمی گسترده قصد دارد تا به کییف و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا اهرم فشاری بدهد که بتوانند به توافقات صلح در اوکراین دست یابند.
آمارها نشان می دهند که تا کنون و به دنبال اعمال بسته جدید تحریمی علیه روسیه، قیمت نفت خام برنت ۳ درصد افزایش داشته و به ۸۱ دلار در هر بشکه رسیده است.
تحلیلگران معتقدند که تحریم تولیدکنندگان و کشتی های روسی، ممکن است پالایشگاه های چینی و هندی را مجبور به تامین نفت بیشتر از خاورمیانه، آفریقا و آمریکا کند و همچنین باعث افزایش قیمت نفت و هزینه حمل و نقل شود.
بررسی های گلدمن ساکس حاکی از آن است که کشتی های تحریم شده، در سال گذشته میلادی روزانه حدود ۱.۷ میلیون بشکه نفت را حمل می کردند.
در حالی که تحریم ها می تواند قیمت نفت را افزایش دهد، گلدمن ساکس پیش بینی کرد که قیمت نفت خام برنت در سال جاری بین ۷۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه خواهد بود.
کارشناسان معتقدند که مسکو ممکن است قیمت نفت خود را برای ایجاد انگیزه در کشتیرانی کاهش دهد.
مسکو همچنین میتواند نفت بیشتری را در داخل کشور تولید کند و صادرات سوخت را برای کاهش محدودیتهای حمل و نقل نفت افزایش دهد.
تحلیلگران همچنین خاطرنشان کردند که دولت آینده دونالد ترامپ، برای کاهش قیمت انرژی در ایالات متحده، می خواهد از کاهش مداوم عرضه نفت روسیه جلوگیری کند.
ترامپ قرار است در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ماه) به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا سوگند یاد کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
منبع