به گزارش ایرنا، هنوز چند سالی از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام نوپای جمهوری اسلامی نگذشته بود که دشمنان تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی به کار بستند و در دوران دفاع مقدس گروهک های منافق به ستون پنجم دشمن تبدیل شدند چنانچه در سال ۱۳۶۰ خورشیدی فعالیت های خود را آشکار کردند و تصرف و جدا کردن بسیاری از شهرها از ایران را در دستور کار خود قرار دادند تا بتوانند به اهداف خویش که شامل از میان بردن نظام جمهوری اسلامی و برپایی حاکمیت به اصطلاح انقلابی در پوشش نظام کمونیستی می شد، دست یابند اما مقاومت مردم و هوشیاری مسوولان در برابر این حمله ها سبب شد تا نقشه های آنان افشا و با شکست رو به رو شود.
گروهک کمونیستی سربداران با هدف تصرف شهر آمل در ۶ بهمن ۱۳۶۰ خورشیدی با ایجاد آرایش نظامی، این شهر را به محاصره خود درآورد اما دلاورمردان خطه شمال به همراه نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در برابر تجاوز دشمنان ایستادگی و پس از ۱۰ ساعت نبرد حمله آنان را به صورت کامل سرکوب و آنها را وادار به عقب نشینی و فرار کردند.
افزون بر چهل سال از روزی که شهر آمل نام خود را در تاریخ ایران، اسلام و انقلاب جاویدان کرد، می گذرد. البته حماسه ای که مردم این شهر بزرگ آفریدند با هیچ واژه حماسی قابل وصف نیست و از آن روز سربند «هزارسنگر» بر پیشانی این شهر به یادگار مانده است تا همگان بدانند شهر بدون سنگر چگونه برای انقلاب ایستاد.
حماسه ۶ بهمن تا کنون روایات مختلف و زوایای متفاوتی را در قالب قلم رسانه ها و راویان و داستان نویسان به یادگار گذاشت، اما به دلیل مردمی بودن این حماسه هربار روایت های آن تازگی خاصی دارد؛ روایت قیامی در برابر تفکری ضد دین، منافق و همچنین وابسته در لباس جنگلی ها که هنوز می توان آن را همانند روز حادثه تازه دید که از زبان مردمی عادی اما حماسه آفرین نقل می شود.
مراسم ششم بهمن ماه در آمل هر ساله با شکوه خاصی با حضور اقشار مختلف مردم برگزار می شود که در سال جاری این مراسم همزمان با نماز مغرب و عشا با سخنرانی محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مصلی بزرگ شهر آمل خواهد بود.
علاقمندان برگزاری این مراسم با استفاده از ظرفیت های شبکه های اجتماعی برگزاری گرامیداشت حماسه ششم بهمن آمل را برای کاربران خود به اشتراک می گذارند.
چرا آمل هزار سنگر شد
در این پیوند رجبعلی ابراهیمی مسئول بسیج شهرستان آمل در سال ۶۰ پیش تر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رمز ماندگاری حماسه ششم بهمن را در حضور یکپارچه مردم در آن زمان عنوان کرد و داستان هزار سنگر شدن آمل را اینگونه روایت کرد: روز ششم بهمن وقتی از حمله جنگلی ها به آمل باخبر شدم، سریع خودم را از روستا به شهربانی سابق آمل رساندم. در آنجا با مرحوم ناصرشعبانی که از فرماندهان پاسداران بود تماس گرفتم که نقش مهمی در مبارزه با جنگلیها داشت. او در آن لحظه نخستین دستوری که به من داد این بود که به مردم بگویم سنگر بسازند. من وقتی از شهربانی بیرون آمدم جمع کثیری از مردم را دیدم که همه دم در ایستاده و گویا منتظر دستور و یا یک جرقه بودند تا وارد عمل شوند.
وی افزود : در آن زمان یک وانت در خیابان پارک بود که من بالای آن رفتم و خطاب به مردم گفتم کمونیست ها وارد شهر شدند و می خواهند آبروی شهر را ببرند، بروید سنگر بسازید. مردم بلافاصله وقتی ماجرا را فهمیدند به سرعت در سطح شهر پخش شده و با کمک اهالی محلات اقدام به سنگرسازی کردند. از آنجا بود که آمل در کمتر از چند ساعت با کمک زن و مردم تبدیل به شهر پر از سنگر شد.
ابراهیمی گفت : شاید باورش سخت باشد اما اندک افرادی از پاسداران اسلحه داشتند و مردم عادی با داس و بیل و کلنگ آمده بودند تا از شهر دفاع کنند. حتی زن ها چادر به کمر بسته بودند و سنگر می ساختند. نقش زن ها در این حماسه بسیار مهم بود. و شیرینی حماسه ۶ بهمن نیز همین همبستگی و وحدت مردم در برابر دشمن بود.
وی افزود : اما تلخی ششم بهمن برای من شهادت شهیدجعفر هندویی و مصطفی اسماعیلی بود که شب قبل مشغول دیوار نویسی بودند. در آن موقع رسم بود که همه گروه ها برای رساندن پیام و تبلغ خود از دیوار استفاده می کردند. جنگلی ها که با لباس سپاه وارد شهر شدند آنها را غافلگیر کردند و در نهایت با شلیک گلوله به داخل دهانشان آن دو را به شهادت رساندند.
ثبت موسسه فرهنگی هنری هزارسنگر
همچنین رییس ستاد مردمی حماسه ششم بهمن آمل همچنین از تصویب وثبت قانونی تشکیل موسسه فرهنگی هنری ششم بهمن آمل با موافقت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در راستای برنامه ریزی و محتوا سازی برای گرامیداشت ونیز ترویج این حماسه به نسل آینده خبر داد.
سردار سبحان امانی افزود: با راه اندازی موسسه حماسه ششم بهمن آمل، برنامه ها هدفمندتر و برنامه ریزی های دقیقی تری در راستای محتوا سازی ومردمی کردن برنامه های مناسبتی گرامیداشت حماسه ششم بهمن سال ۱۳۶۰ مردم آمل در هر سال انجام خواهد شد.
وی با اعلام اینکه امسال برنامه های گرامیداشت حماسه ششم بهمن آمل به ریاست استاندار مازندران برگزار و پس از آن جلسات متعدد کمیته ها در سطح شهرستانها نیز انجام شد، افزود: رویکرد همه برنامههای پیش بینی شده در هفته بزرگداشت حماسه ششم بهمن آمل، مردمی است و دستگاه های اجرایی بیشتر نقش نظارتی خواهند داشت.
سردار امانی یادآورشد: درکشور ما درسالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حماسه و حوادث زیادی رخ داده که حماسه مردمی ششم بهمن سال ۶۰ مردم آمل به خاطر ویژگی های خاص آن که مردمی و مقاومت مردمی بوده، جاودانه و در وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) نیز از مردم شهرآمل نیز تشکر شده بود.
وی تصریح کرد: حماسه ای که مردم آمل برای پایداری نظام نوپای جمهوری اسلامی در مواجهه با گروهک کمونیست خلق کردند، باید توسط راویان حماسه تببین و به عنوان یک الگوی موفق مقاومت و افتخار این شهر به نسل کودک، نوجوان وآینده این شهرستان، استان وکشور مطرح شود.
به گزارش ایرنا، در سحرگاه ششم بهمن ماه سال ۶۰ عدهای منافق و مائوئیست از سمت جنگل در قسمت جنوب آمل قصد تصرف این شهر را داشتند که مردم آمل در کمتر از یک روز با مقاومت خود به این غائله پایان دادند.
همه ساله هفته اول بهمن ماه در شهرستان آمل به پاس حماسه آفرینی مردم این شهرستان در ششم بهمن سال ۶۰ با برگزاری برنامه های مختلف گرامی داشته می شود.
در سحرگاه ششم بهمن سال ۱۳۶۰ گروهی از منافقان کوردل از جنگل های آمل به این شهر حمله کردند که مردم این شهرستان با ایستادگی در مقابل آنان در چند ساعت این توطئه شوم را ناکام کردند.
در این حماسه جاویدان ۴۰ نفر از مردم شهرستان آمل به شهادت رسیدند وتعدادی هم مجروح شدند.
منبع