نگرانی اسرائیل از یک تهدید جدید و غافلگیرکننده از سوی ایران

به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از منابع متعدد در رژیم صهیونیستی، تحویل ۱۰۰۰ فروند پهپاد جدید به ارتش ایران، صهیونیست ها را به شدت نگران کرده است و به همین دلیل به بررسی این پهپادها و مسائل پیرامون آنها پرداخته اند. در ابتدا به مسائل اصلی و پراهمیت مانند تعداد بالای پهپادها، کاربرد انتحاری پهپادهای یادشده، تولید مشترک در ارتش و وزارت دفاع و سپس به ویژگی های فنی آن پرداخته اند، مسائلی که در رسانه های فارسی زبان نیز مورد توجه بوده است. رسانه های اسرائیلی سپس به موضوعاتی پرداخته اند که کمتر به آن اشاره شده است، برخی از آن موضوعات نیز به بر اساس تحلیل و بررسی کارشناسان اسرائیلی به دست آمده است و خود آنان نیز صحت این موضوعات را قطعی تلقی نمی کنند. با وجود آنکه ارتش پهپادهای مختلفی را دریافت کرده است؛ اما تحلیلگران رژیم صهیونیستی بر پهپاد آرش تاکید کرده اند.

نگرانی اسرائیل از یک تهدید جدید و غافلگیرکننده از سوی ایران

همانطور که گفته شد، رسانه های عبری زبان بعد از تاکید بر تعداد پهپادها بر ویژگی های فنی انها اشاره کرده اند، برد پروازی۲۰۰۰ کیلومتری، قدرت تخریب بالا، سطح مقطع راداری (RCS) بسیار پایین و برخورداری از سامانه خود اتکا (خود ران) توجه صهیونیست ها را جلب کرده است.

برد پروازی بالا، سطح مقطع راداری بسیار پایین که قابلیت نفوذ پهپاد به لایه های پدافندی و عبور از آنها را به پهپاد میدهد؛ برخورداری از سامانه خود اتکا (خود ران) که وابستگی دائمی پهپاد به اپراتور را از بین می برد و ممکن است امکان پرواز دسته جمعی را تسهیل کند؛ موجب آن شده است صهیونیست ها، تولید و تحویل این پهپادها را در ارتباط با درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی ببینند.

صهیونیست ها برای بررسی دقیق تر آنچه تهدید جدید پیش روی خود می خوانند، ابتدا به بررسی اطلاعات جنگ اوکراین پرداخته اند، سپس موضوع تحویل پهپادها به ارتش را مورد بررسی قرار داده اند و در انتها ویژگی های این پهپادها را به هنگام رویارویی با رژیم صهیونیستی تخمین زده اند. رسانه های عبری بعد از کنار هم قرار دادن سه موضوع یادشده اینگونه نتیجه می گیرند که تحویل پهپادهای جدید به ارتش، نوع و طرح حمله درگیری آتی ایران و رژیم صهیونیستی دچار تغییراتی خواهد شد و از این روی اسرائیل نیز باید آمادگی خود را متناسب با شرایط جدید تغییر دهد.

۱. حضور پهپاد جدید در جنگ روسیه و اوکراین

رسانه های عبری زبان در رابطه با پهپادهای یادشده در ابتدا ادعایی مبنی بر استفاده پهپادهای تازه تحویل شده، در خلال جنگ روسیه و اوکراین مطرح می کنند، طبق اطلاعات رسانه های اسرائیلی، تولید این پهپاد از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است و مورد استفاده ارتش ایران بوده است.

طبق ادعای صهیونیست ها این پهپاد، پهپاد آرش است و ویژگی هایی دارد که ارتش ایران در رابطه با آن سکوت کرده است. از این ویژگی ها می توان به توانایی حمل سر جنگی ۱۵۰ کیلوگرمی اشاره است. لازم به ذکر است، سر جنگی پهپاد صماد ۳ که در تل‌آویو منجر به هلاکت یک صهیونیست شد، تنها ۲۰ کیلوگرم بود و سر جنگی پهپاد آرش (پهپاد تازه تحویل) بیشتر از هفت برابر آن است.

محدود نبودن محل پرتاب به زمین، یکی دیگر از ویژگی های پهپادهای یادشده است، این پهپادها از قابلیت پرتاب از روی ناو و یا کشتی های کوچکتر برخوردار هستند و حتی خطر ناوهای حامل پهپاد، یک خطر جدی برای اسرائیل است.

در منابع عبری به خبری که در سال ۲۰۲۲ از سوی نشریه فوربس منتشر شد نیز اشاره شده است، در این خبر فوربس گزارش داد روسیه که پیشتر از پهپادهای ایرانی از جمله شاهد-۱۳۶ بهره مند و در میدان جنگ از آن استفاده کرده است، هم اکنون به تقویت سیستم دفاع هوایی خود با پهپاد ایرانی آرش علاقه مند است.

رسانه های صهیونیستی به این موضوع نیز اشاره کرده اند که در اوایل سال جاری، گزارشی مبنی بر رهگیری یک پهپاد آرش توسط پدافند هوایی اوکراین منتشر شد، این پهپاد توسط روسیه پرتاب شده بود.

۲. تحویل پهپادها به ارتش ایران و نه سپاه پاسداران

سپاه پاسداران و ارتش ایران دو نهاد کاملاً مجزا با ساختار و سلسله فرماندهی متفاوت و همچنین حوزه‌های مسئولیت جدا هستند. ارتش ایران سازمانی پیشینی است که وظیفه حفاظت از مرزهای ایران و امنیت آن را مقابل تهدیدات خارجی را بر عهده دارد. در مقابل، سپاه پاسداران بر حفاظت از ارکان نظام، مدیریت نیروهای نیابتی و کنترل حوزه های اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژیک در داخل کشور تمرکز دارد. بالاتر از سپاه پاسداران و ارتش ایران، ستاد کل نیروهای مسلح ایران قرار دارد که حوزه عملکرد او شامل ارتش، سپاه و نیرو انتظامی است.

نگرانی اسرائیل از یک تهدید جدید و غافلگیرکننده از سوی ایران

صهیونیست ها مدعی شده اند سپاه پاسداران به تنهایی مسئولیت انجام دو حمله به اسرائیل در ماه های آوریل و اکتبر را بدون ورود ارتش به این حملات، بر عهده داشت. نیروی هوافضای سپاه پاسداران برای انجام این حملات از تسلیحاتی که در اختیار داشت از جمله پهپاد شاهد ۱۳۶ و شاهد ۲۳۸ استفاده کرد.

همانطور که گفته شد تسلیحات در اختیار ارتش ایران کاملا متفاوت است و پهپاد آرش توسط سپاه پاسداران استفاده نمی شود. به عبارت دیگر، اینها سلاح هایی هستند که هنوز علیه اسرائیل استفاده نشده است و غیر از یک گزارش مبنی بر استفاده از این پهپاد در جنگ اوکراین، در این رابطه خبر دیگری منتشر نشده است.

۳. پهپادهای جدید برای حمله به اسرائیل است

بر اساس آنچه رسانه های عبری زبان منتشر کردند، از برد پرواز آرش مشخص است که آن برای حمله به اهداف دوردستی مانند اسرائیل در نظر گرفته شده است. صهیونیست ها با بررسی اطلاعات و داده های منتشر شده، شرایط اسرائیل را برای مقابله با پهپاد آرش به دلایل زیر سخت و دشوار عنوان کرده اند:

پهپادهای جدید به نسبت پهپادهای مورد استفاده سپاه در وعده صادق ۱ و ۲، توانایی بالاتری برای پنهان ماندن از دید سامانه های راداری و فرار از سامانه های پدافندی دارند. (رسانه های اسرائیلی ادعا می کنند) حملات پهپادی سپاه در وعده صادق ۱ و ۲ با استفاده از سامانه های پدافند هوایی اسرائیل و همکاری متحدان او در منقطقه تقریبا خنثی شد.

این احتمال دور از ذهن نیست که علمکرد این پهپاد مقابل سامانه های پدافند هوایی اوکراینی آزمایش شود، هرچند اگر تا کنون انجام نشده باشد. این موضوع علاوه بر انباشت تجربه عملیاتی قابل انتقال از روسیه به ایران، موجب آن خواهد شد که عملکرد این پهپادها مقابل سامانه پدافند هوایی پاتریوت نیز بررسی شود و برای مقابله با آن تمرین شود. اسرائیل یکی از کاربران سامانه پدافند هوایی پاتریوت است.

اسرائیل باید این موضوع را مدنظر داشته باشد که ممکن است پهپادها از یک ناو و یا کشتی حامل پهپاد، پرتاب شود. پرتاب پهپاد به این شیوه مکان یابی نقطه پرتاب را دشوار می کند زیرا امکان جابجایی و تغییر نقطه پرتاب، در مقایسه با پرتاب از خشکی، بیشتر است. علاوه بر امکان جابجایی سریع، تداخل راداری و تلاطم سطح دریا موجب کاهش کارایی رادارها می شود.

فقدان اطلاعات از قدرت ارتش ایران

تغییر نهادی که پهپادها را به کار خواهد گرفت، ردیابی را برای اسرائیل دشوارتر می کند. برای اولین دلیل افزایش سختی ردیابی باید گفت به احتمال قوی آژانس‌های اطلاعاتی اسرائیل (و آژانس‌های خارجی همکار)، سایت های مورد استفاده سپاه پاسداران برای پرتاب موشک و پهپاد در حملات پیشین، شناسایی کرده اند. بدون شک ارتش ایران پهپادها را از سایت‌های دیگر پرتاب خواهد کرد که تعیین نقطه مبدا پرتاب‌ها و ردیابی آنها را دشوار می‌کند.

دومین دلیل، ناشناخته تر بودن ارتش ایران در مقایسه با سپاه پاسداران است، موضوعی که حتی در رابطه با نیروی انسانی ارتش نیز صدق می کند. سپاه به دلایل مختلف مانند اقدامات داخلی، تعامل با نیروهای نیابتی ایران، انجام اقداماتی در حمایت از دولت و حاکمیت بیشتر شناخته شده است و از همه مهمتر به کارگیری قدرت نظامی علیه اسرائیل به صورت مستقیم و یا به واسطه نیروهای نیابتی، مورد مطالعه و بررسی بوده است.

حتی می توان گفت در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان، بر اساس داده های گوگل ترندز (البته و در تمام سایت‌ های کشورهای غربی)، جستجوی نام «سپاه پاسداران» با اختلاف قابل توجهی نسبت به جستجوی نام «ارتش ایران» پیشتاز است (این موضوع در حالی است که اکثر افراد بر این باور هستند که سپاه پاسداران، همان ارتش ایران است).

سپاه شناخته‌شده‌ترین نهاد نظامی ایران است، منطقی است که تصور کنیم چشم‌ و تمرکز سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل و متحدان آن، برروی سپاه پاسداران باشد و در نگاه سازمان های اطلاعاتی، ارتش ایران به‌عنوان نهادی که به اسرائیل حمله کند، در نظر گرفته نمی‌شود، چون ارتش هرگز اقدام به چنین کاری نکرده است.

در نتیجه باید گفت فقدان بررسی و رصد ارتش ایران، ظرفیت این موضوع را ایجاد کرده است که جمهوری اسلامی ایران بتواند به واسطه ورود ارتش به درگیری با اسرائیل، موجب غافلگیری ما (اسرائیل) شود و بدون اینکه آماده مقابله باشیم، به ما حمله کند.

نگرانی اسرائیل از یک تهدید جدید و غافلگیرکننده از سوی ایران

ضرورت قرارگرفتن ارتش ایران زیر چتر اطلاعاتی و رصد اسرائیل

به عقیده صهیونیست‌ها، با روی کار آمدن ترامپ، سطح تنش میان ایران و اسرائیل افزایش پیدا خواهد کرد، ‌ از این رو کارشناسان صهیونیست اسرائیل را ملزم به اقدام و واکنش سریع مقابل ایران می کنند. در همین راستا صهونیست ها توصیه می کنند، سازمان های اطلاعاتی و سامانه پدافند هوایی اسرائیل باید خود را با احتمال مشارکت ارتش ایران در حمله بعدی ایران وفق بدهند و برای این موضوع آماده باشند.

در همین راستا، کارشناسان صهیونیست خاطر نشان میکنند که به منظور آماده شدن برای این امر، گسترش نظارت اطلاعاتی بر ارتش ایران، شناسایی سایت‌ها و پرتابگرهای احتمالی برای پرتاب پهپادها، آماده شدن برای سناریوهای حمله غافلگیرکننده از سوی ارتش ایران، از جمله موارد ضروری است و این موضوع شامل حضور ارتش ایران در ناوهای حامل پهپاد در خلیج فارس نیز می‌شود.

صهیونیست ها خاطر نشان میکنند که در عین حال، بررسی عمیق تجارب و درس‌های آموخته‌شده از رفتار عملیاتی این پهپادها در خلال جنگ های دیگر مانند اوکراین (در صورتی که پهپاد آرش واقعاً در آنجا استفاده شده باشد) و به کارگیری از این تجارب برای بهبود واکنش عملیاتی اسرائیل در مقابل این حملات، بسیار حائز اهمیت است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

روسیه و ازبکستان برنامه مشارکت راهبردی نظامی امضا کردند

به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، روسیه و ازبکستان امروز (چهارشنبه) یک برنامه مشارکت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *