به گزارش خبرنگار ایرنا، ورود فناوریهای نو، خلاقانه و دانشبنیان به مشاغل روستایی میتواند ضمن تولید متراکم و با بهرهوری بالاتر، ارزشافزوده بالاتری ایجاد کند.
طرح روستای «نوفن» از ابتکارهای دولت سیزدهم به شمار میرود و از سال ۱۴۰۱ تحقق این نیاز حیاتی را در کسب و کارهای روستایی دنبال میکند و تاکنون در نیمی از استانهای کشور به مرحله اجرا رسیده است.
بر اساس این طرح صندوق کارآفرینی امید به عنوان حلقه واسط میان واحدهای فناور و دانشبنیان مستقر در استانها و صاحبان کسب و کار روستایی عمل میکند و در راستای آسانسازی ورود فناوری به این کسب و کارها تسهیلات کارآفرینی پرداخت میکند.
راهکارهای توسعه و اجرای «نوفن» در مزارع آبزیپروری شاهرود
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: نشست بررسی راهکارهای توسعه آبزیپروری با تبیین طرح روستای«نوفن» با حضور مدیر صندوق کارآفرینی امید، نماینده بنیاد علوی، نماینده بنیاد برکت و با حضور بهرهبرداران در شهرستان شاهرود برگزار شد.
بهرام فلاحی لیما افزود: این طرح با هدف انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی از طرف صندوق کارآفرینی امید پیگیری میشود.
وی اظهار کرد: طرح«نوفن» علاوه بر ورود دانش و فناوری به اقتصاد روستا، از تولیدات کشاورزی و آبزیپروری حمایت ویژه تسهیلاتی میکند.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح میتوان گلخانههای کوچک مقیاس زیر یکهزار مترمربع را که برای گلخانهداران صرفه اقتصادی ندارند، وارد حوزه آبزیپروری کرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی سمنان ادامه داد: از این طریق سامانه پرورش ماهی توام با گیاه(آکواپونیک) اجرایی و در نهایت سبب افزایش بهرهوری میشود.
وی به برگزاری نشستی با حضور مسوولان استانی و کشوری صندوق کارآفرینی امید، نمایندگان بنیاد برکت و علوی، نماینده شرکت دانشبنیان و جمعی از بهرهبرداران اشاره کرد و گفت: در این نشست علاوه بر تببین طرح روستای «نوفن»، با ارایه نظرات عملیاتی این طرح در مسیر اجرایی شدن قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ میباشد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.
منبع