به گزارش ایرنا از روابط عمومی نشر، در پیش گفتار کتاب «نسل زِد، نسل امید ایران»، آمده است: پیشینه تاریخیِ پژوهش و تحقیق و جستجوگری و کاوشمندی، در خصوص نسل زِد و گروه جمعیتی نوظهور و جوان و نوجوان امروز جهان و ایران، چندان دور و درازمدت و بلند آهنگ نیست؛ بلکه، این گونه مطالعات و پژوهشها و تأملات و نگارشها، اغلب به زمانه کنونی و قرن بیست و یکم و دهه اخیر منتهی میشود.
بنابراین، تبار و ریشه پیدایش و ظهور پژوهشهای مربوط به نسل زِد و گروه جمعیتی جدید، کم سابقه و کوتاه دیرینه است. این موضوع در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته، عمر کوتاهتری نیز دارد.
اغلب مطالعات و تحقیقات درباره نسل زِد و طیف جمعیتی جوان و نوجوان، با روش توصیفی و تعریفی و معلول شناسی صورت گرفته است. نه با روش علت شناسی و شیوه تبیینی و تحلیلی و برهانی. بدین جهت، از یک سو، این کتاب، نخستین کتاب پژوهشی بومی و ایرانی و از طرف دیگر اولین کتاب محتوایی، معنایی و تألیفی است. لذا، می تواند برای پژوهشگران و نویسندگان آینده در حوزه جوان و نوجوان و نسل جدید، یک کتاب مرجع و رفرنس باشد و یاری گری کند.
کتاب نسل زِد، نسل امید ایران، با رویکرد معرفتی-مدیریتی یا از منظر تفکر اثربخش و تفکر تغییر، پژوهش و تالیف شده است. یعنی، هم به وجوه و جوانب اندیشگی و علمی موضوع توجه شده، و هم به واقعیت و عینیت نسل زِد در ایران، عنایت ویژه دارد.
نسل زِد و گروه جمعیتی جوان و نوجوان امروز جهان و ایران، یک نسل و گروه متفاوت و متمایز از نسل های پیشین می باشد. این نسل را فقط با دقت در مؤلفه های عصر حاضر یعنی عصر دیجیتال و اینترنت و هوش مصنوعی، می توان شناخت و فهمید. نسل زِد، بومیان اصلی جهان دیجیتال و اینترنت هستند. شاید، این نسل زِد، آغاز عصر و جهان جدیدی باشند. بدون شناخت این نسل و امکان تفاهم و تعامل با آنان، هرگونه سیاست گذاری و برنامه ریزی، ابتر و بی اثر خواهد بود.
این کتاب در چهار فصل، تحقیق و پژوهش و تنظیم و تألیف شده است:
فصل اول با عنوان، نسل زِد و تفکر تغییر نام دارد. در این فصل، ریشه ها، اندیشه ها و نگرش ها و باورهای نسل زِد بحث و بررسی و نقد و وارسی شده است.
فصل دوم، از ویژگی های نسل زِد، سخن میگوید و اوصاف و خصایص بارز نسل زِد را مورد تبیین و تحلیل قرار می دهد. از ویژگیهای عصر دیجیتال و اینترنت و هوش مصنوعی، و نسبت آن با نسل زِد بحث می کند.
فصل سوم، به ارتباط نسل زِد با زندگی واقعی می پردازد. نسل زِد چگونه زندگی می کند؟ وضعیت زندگی نسل زِد و جوان در ایران امروز چگونه است؟ کیفیت معیشت نسل زِد و چگونگی گذران زندگی در ایران با سایر کشورها چه تفاوتی دارد؟ حسرت های بنیادین زندگانی نسل زِد و جوان امروز ایران چیست؟ نگرش نسل زِد به زندگی چه تفاوتی با نسل های پیشین دارد.
فصل چهارم به پژوهش و تحلیل در باره نسل زِد و امید می پردازد. آینده و امید، موضوع اصلی فصل چهارم کتاب نسل زِد، نسل امید ایران است. آینده چیست؟ و امید چگونه تولید میشود.؟
نویسنده کتاب نسل زِد، نسل امید ایران، بیش از یک سال با نسل زِد و جوان و نوجوان امروز ایران، در معاشرت واقعی بوده و با آنان زندگی کرده است. این پژوهش در استان تهران صورت گرفته است و بیش از یکصد نفر از جمعیت نسل زِد و جوان در آن مشارکت و مصاحبه داشتند.
این کتاب برای والدین، مربیان، مدیران و متخصصان، کارشناسان و معلمان و دبیران و استادان، روانشناسان و پزشکان و برنامه ریزان شهری و تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش و تمام اشخاصی که با نسل نوجوان و جوان سروکار دارند، اثربخش و مفید است. همگان محتاج شناخت نسل زِد هستند.
کتاب «نسل زِد، نسل امید ایران» نوشته محمدعلی نویدی، در ۲۲۵ صفحه توسط انتشارات دایره دانش در سال ۱۴۰۳منتشر شد.
منبع