به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، علیرضا فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، امروز؛ سهشنبه هفتم اسفندماه در آیین افتتاحیه کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند گفت: همگرایی دستگاهها و نهادها، دادههای یکپارچه قابل اطمینان و بستر مطمئن انتقال داده، سه مؤلفه اصلی عملیاتی و اجرایی در حکمرانی هوشمند است.
در ادامه مراسم، وحید آرایی رئیس دانشکده مدیریت تهران مرکزی تاکید کرد که کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند برای بار در کشور در راستای اسناد بالادستی به ویژه برنامه هفتم توسعه ایران و با هدف تحول و تعالی علمی، پژوهشی، فناوری و نوآوری و کمک به ارتقای کارآمدی حکمرانی و سیاستگذاری در عرصه ها و حوزه های مختلف کشور برگزار میشود.
علی اصغر پورعزت؛ دبیر علمی کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند، استاد تمام و رئیس آزمایشگاه حکمرانی و خطمشیگذاری عمومی دانشگاه تهران در ادامه تاکید کرد که بایستی حکمرانی دانشمبنا باشد و از آزمون و خطا دور باشد و هوشمندانه اتخاذ شود.
علاءالدین رفیعزاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز تاکید کرد که رویکرد شبکهای و اجتناب از نگاه جزیرهای، زمینه استقرار دولت هوشمند موفق خواهد بود.
در این کنفرانس پروفسور سیدمهدی الوانی، پدر علم مدیریت دولتی کشور اظهار داشت: هوشمندسازی حکمرانی با بهکارگیری هوش مصنوعی بهعنوان تکنولوژی پیشرفته امروز نیازمند توجه ویژه به انسان و چالشهای پیشروی وی است.
مهرداد بذرپاش وزیر سابق راه و شهرسازی و رئیس هیأت مدیره املاک و مستغلات ستاد فرمان حضرت امام (ره) بیان کرد: توسعه مصداقی بستر استفاده از فناوریهای هوشمند در حکمرانی از طریق ظرفیتهای عظیمی همچون نیروی انسانی تحصیلکرده و جوان، تسهیل استفاده از نظرات و نگرشهای مردم در حکمرانی جامعه با استفاده از فناوریهای نوین است.
وی افزود: تعریف مهندس این است که فردی بتواند مسائل را ساده کند و بهترین راهحلها را برای مسائل پیچیده پیدا کند و هنر مهندس این نیست که مسائل را پیچیده کند در حوزه حکمرانی هم اینطور است و مدتی است که از نگاه مهندسی فاصله گرفتیم، منظور مهندسی به معنای عام است.
مهدی هادی؛ رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه هم با بیان اینکه حکمرانی دادهها مقدم بر حکمرانی هوشمند است، گفت: اولین گام در حکمرانی هوشمند قضایی، یکپارچگی و سلامت دادهها در کشور است.
شهلا سهرابی؛ دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اظهار داشت: حکمرانی هوشمند، آیندهنگر و نوآورانه است و باید بگویم حکمرانی شبکهای و استفاده از ظرفیت مردم در حکمرانی هوشمند از ضروریات است.
بابک نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: تحقق حکمرانی هوشمند یکی از چهار رویکرد اصلی مورد پیگیری در مجلس شورای اسلامی است و ارتقای شفافیت قوای سهگانه از اهداف حکمرانی هوشمند است.
در ادامه مراسم، حمیدرضا غزنوی؛ دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران گفت: توسعه صنعتی از مسیر اجرای سیاست صنعتی ایدهای متفاوت از مجمع کارآفرینان ایران به عنوان مهمترین تشکل صنایع بزرگمقیاس کشور برای سیاستگذاری در اقتصاد ایران است و تولید اقتصادی، مولدصنعتی بزرگمقیاس، پیچیده، متنوع و برونگرا است.
احمد تقوایی نجیب؛ رئیس مرکز نوآوری اقتصادی و هوشمندسازی مجازی وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز معتقد است که حاکمیت به عنوان عنصر پیشتاز، پیشرو و پیشگام در مسیر رشد و توسعه جایگاه بالایی دارد و یادگیری، سرعت در تصمیمگیری و رقابت بین مشتریان، سه مؤلفه کلیدی در اقتصاد هوشمند است.
منبع