نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «صدای بی صدایان باشیم» جمله‌ای است که بارها و بارها از زبان «مسعود پزشکیان» شنیده‌ایم؛ رئیس‌جمهور و در سخنرانی‌های مختلف تاکید کرده است که «موظفیم کسانی را ببینیم که در این جامعه دیده نمی‌شوند، باید به فکر کسانی باشیم که علمش را ندارند و وقتی گرفتار می‌شوند نمی‌دانند کجا باید بروند و چشم کسانی باشیم که چشمی آنان را نمی‌بیند.»

شهر زاهدان در نخستین روز از آخرین ماه پاییز میزبان رئیس‌جمهور و ۱۱ تن از اعضای دولتِ وفاق بود؛ پزشکیان با انتخاب استان سیستان و بلوچستان به عنوان اولین مقصد سفرهای استانی نشان داد که توجه به محرومان و شنیدن صدای بی‌صدایان در دولتِ وفاق تنها یک شعار نیست بلکه به صورت عملی دنبال می‌شود؛ توجهی از جنس تکریم و حفظ حرمت مردم. همانگونه که معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز پیش از این سفر تاکید کرد که در دولت چهاردهم قرار نیست تجمع و انتظار چندساعته در فرودگاه و استادیوم اتفاق افتد و از طرف دیگر هزینه‌های زیادی که برای جمع‌کردن مردم و نصب بنر و تبلیغات و .. نیز احصا و به اقشار آسیب‌پذیر اختصاص پیدا می‌کند.

در این سفر محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر، عبدالکریم حسین‌زاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده، علی ربیعی دستیار اجتماعی، حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر صمت و عباس علی ابادی وزیر نیرو رئیس‌جمهور را همراهی می‌کردند.

رئیس‌جمهور در نخستین سفر استانی خود با صنوف، طبقات و گروه‌های مختلف اجتماعی دیدار و گفت‌وگو کرد؛ نشست صمیمی و رو در رو با فعالان اقتصادی، سران طوایف و متنفذین، نخبگان و فرهیختگان، فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و دیدار با دانشجویان و خانواده شهدای امنیت، از مهمترین برنامه‌های نخستین سفر پزشکیان به سیستان و بلوچستان بود. البته رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی پایانی سفر نیز تاکید کرد که تغییر شیوه سفرهای استانی با هدف حفظ کرامت و حرمت مردم انجام شده است اما نیاز به ارزیابی دارد، که اگر مردم رضایت داشته باشند بقیه سفرها نیز به همین شکل ادامه یابد.

دانش‌بنیان‌ها؛ اولین میزبان رئیس‌جمهور

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

نقطه آغاز سفر هیات دولت به سیستان و بلوچستان، از حضور «مسعود پزشکیان» در پارک علم و فناوری استان کلید خورد. پارک‌های علم و فناوری زاهدان که دارای سطح یک کشور است، میزبان ۳۰۵ شرکت دانش‌بنیان، فناور و خلاق و ۱۵۰ هسته فناور و نوآور است‌ که در بخش‌های مختلف نرم‌افزار، سخت‌افزار، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، الکترونیک، صنایع خلاق، کشاورزی و معدن فعالیت می‌کنند.

رئیس جمهور در جریان این بازدید، بیشتر گوش می‌داد و کمتر سخن، مگر تقدیر از تلاش‌های جوانان نخبه و آمادگی دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به ویژه در زمینه تجاری‌سازی و بازاریابی محصولات این شرکت‌ها.

دولتِ وفاق در تهران نمی‌نشیند و دستور دهد

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

پزشکیان در ادامه برنامه‌های خود در نخستین روز از واپسین ماه پاییز، به دیدار فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان رفت؛ در ابتدای این نشست برخی از فعالان اقتصادی در حوزه صنعت و معدن، ضمن تقدیر از رئیس‌جمهور برای اعتماد به «مسعود بیجار» به عنوان فردی بومی و از سرمایه‌های سیستان و بلوچستان به عنوان استاندار و همچنین انتخاب این استان به عنوان مقصد نخستین سفر استانی، دغدغه‌ها، مشکلات و نیازهای این استان را با پزشکیان در میان گذاشتند.

رئیس جمهور نیز با بیان اینکه روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد، گفت: تلاش ما این است که با کمک و همراهی و همفکری شما عزیزان به نگاه، زبان، رویکرد و باور مشترک در مسیر اجرای اهداف سند چشم‌انداز برسیم. دغدغه‌ها و نکات مطرح شده از سوی شما را نیز در همین راستا جمع‌بندی و برای حل و تأمین آنها برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

پیش از سخنان رئیس جمهور حمید بیجار استاندار سیستان و بلوچستان نیز در سخنان کوتاهی خواستار تفویض اختیار در اعطای مجوزهای اقتصادی به استان شد.

وی درصد بیکاری در استان را ۱۴ درصد و بالا توصیف کرد و خواستار کمک دولت برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی استان شد.

تجلیِ وحدت در دانشگاه ملی زاهدان

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

رئیس جمهور از فرصت نهار و نماز استفاده کرد کرد و دیدار و گفت‌وگوی صمیمی و خصوصیِ با جمعی از علما و سران طوایف سیستان و بلوچستان داشت.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان پیش از دیدار با رئیس‌جمهور به خبرنگاران گفت که «دکتر پزشکیان اولین سفر استانی خودشان را برای دیدار با مردم رنج‌دیده و زحمت‌کشیده استان سیستان‌وبلوچستان را مورد تفقد قرار دادند که دیداری تاثیرگذار است»

همچنین نماینده مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: «بسیار خوشحالیم که رئیس جمهور سیستان و بلوچستان را به عنوان اولین سفر استانی خود انتخاب کرده است؛ خدمت به این منطقه و مردم آن همواره اولویت دولت بوده و همچنان است»

خبر آمد که رئیس‌جمهور نیز در این دیدار ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته در راستای حفظ وحدت و یکپارچگی استان، به تبیین و تشریح رویکرد دولت وفاق ملی در مدیریت اجرایی کشور پرداخته است و بر توسعه مناطق کم برخوردار کشور تاکیدی دوباره کرده است.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع ناعدالتی‌ها، تبعیض‌ها و محرومیت‌ها از چهره استان را از دستور کارهای مهم دولت برشمرد و تصریح کرد: حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به رغم وجود ظرفیت‌های فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آنهاست.

نخبگان و فرهیختگان یکصدا برای سیستان و بلوچستان

شاید بتوان دیدار با نخبگان و فرهیختگان استان سیستان و بلوچستان را مهمترین دیدار رئیس‌جمهور در نخستین روز آخرین ماه پاییز ارزیابی کرد؛ در این دیدار اقشار مختلف استان از اساتید و پژوهشگران دانشگاه تا فعالان اجتماعی و فرهنگی، از بزرگان طوایف و متنفذین تا علمای شیعه و اهل سنت حضور داشتند.

حاضران در این نشست در جای جای سخنان خود ابراز امیدواری کردند که انتخاب و عملکرد دولتِ وفاق در استان سیستان و بلوچستان آغازگر راهی باشد که به توسعه و پیشرفت استان منجر شود؛ رسیدگی به وضعیت تالاب بین‌المللی هامون، توسعه سواحل مَکُران، موضوع حقآبه هیرمند، استفاده از نیروهای متخصص و بومی استان در مناصب مدیریتی و اجرای منویات رهبر انقلاب در استان که از سال ۱۳۸۱ بر زمین مانده است از مهمترین مطالبات بود.

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

در این میان سخنان «زهران برهان زهی» از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان جالب توجه بود که گفت: محرومیت شان ما نیست چرا که با وجود این مردم، منابع و سرزمین زرخیز، واژه محرومیت به این معنا نیست که ما چیزی در چنته نداریم بلکه به معنای عدم استفاده از نیروی انسانی بومی، نخبه و مسئولیت پذیر است.

وی از اقدامات رئیس‌جمهور در استفاده از توانمندی نیروهای نخبه، بومی و زنان در مناصب کلیدی قدردانی کرد و در پایان سخنان خود را با زبان ترکی به پایان رساند و گفت: یاشاسین دکتر پزشکیان.

«مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی» از سخنرانان کلیدی این نشست صمیمی بود که پیش از رئیس‌جمهور پشت تریبون حاضر شد. امام جمعه اهل سنت زاهدان ضمن تشکر از پزشکیان برای اعتماد به زنان و بومیان استان، گفت: شکر می‌کنم که در راستای اجرای عدالت و انصاف قدم‌های مثبتی برداشتید و به قومیت‌ها و مذاهب ایرانی توجه کردید؛ در این استان نیز به بومی‌های استان اعتماد کردید تا به آینده خود، کشور، آب و خاکشان امیدوار باشند.

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

وی از وضعیت آموزشی و همچنین آمار بالای تلفات جاده‌ای انتقاد کرد و افزود: شایسته استان نیست که بیشترین آمار تلفات جاده‌ای را داشته باشد و از نظر آموزش در پایین‌ترین سطح کشور قرار داشته باشد.

امام جمعه اهل تسنن زاهدان تاکید کرد: اگر به ظرفیت‌های دینی و فرهنگی خود بازگردیم می‌توانیم الگوی جهان باشیم و نه تنها کشور را بسازیم بلکه دنیا را بسازیم. اگر در کنار هم باشیم مطمئن باشید که هزینه تامین امنیت به صفر می‌رسد و هیچ شرور و دشمنی نمی‌تواند در خاک ما دوام بیاورد اگر ما هوای مردم خودمان را داشته باشیم.

و البته جای جای صحبت‌های «مولوی عبدالحمید» با استقبال حاضران در سالن و تشویق ممتد مواجه شد.

رئیس‌جمهور هم در پایان این نشست با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر سیستان و بلوچستان از جمله برخورداری از مرز، دریا و همجواری با اقیانوس گفت: هر کاری که از سوی دولت برای استان شما بربیاید برای شما انجام خواهیم داد اما شما ظرفیت‌های بی‌نظیری دارید و اگر اراده و همت کنید می‌توانید همه کار بکنید و ما هم تلاش می‌کنیم بسترهای لازم را برای شما فراهم کنیم.

ساده و صمیمی با دانشجویان سیستان و بلوچستان

رئیس‌جمهور پس از نشست با نخبگان بلافاصله به دانشگاه زاهدان بازگشت و در فضایی صمیمی و خودمانی با دانشجویان دیدار کرد؛ پزشکیان پس از شنیدن نظرات و دیدگاه‌های تعدادی از دانشجویان درباره مسایل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین مشکلات مبتلابه جامعه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان، به سوالات آنان نیز پاسخ گفت.

وی با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی بیشتر، مشارکت و مطالبه‌گری قشر دانشجو در کمک به دولت برای اجرای عدالت و رفع تبعیض‌های موجود در جامعه گفت: امروز یکی از مصادیق بی‌عدالتی در کشور توزیع نامناسب منابع است که موجب افزایش شکاف طبقاتی شده، ما برای اجرای عدالت ناگزیر به اصلاح این روندهای نادرست هستیم و دانشجویان کشور به عنوان قشر تأثیرگذار جامعه نیز در این راستا می‌توانند با تبیین دقیق و درست شرایط دولت را در رسیدن به این هدف مهم کمک کنند.

تاکید پزشکیان بر لزوم مطالبه‌گری جامعه؛ مردم به صلاح نمی‌رسند مگر با حاکم صالح

قرار بود سفر رئیس جمهور و هیات همراه در سه روز انجام شود اما به دلیل برخی مشکلات سفر به سرزمین نخل و آفتاب به سه دوره زمانی مختلف تقسیم شده است و قرار است در آینده‌ای نزدیک، رئیس‌جمهور ۲ سفر یک روزه به شهرستان‌های چابهار و زابل نیز داشته باشد.

و اما دیدار فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سیستان و بلوچستان ششمین برنامه نخستین سفر پزشکیان به استان سیستان و بلوچستان بود؛ رئیس جمهور در این دیدار فعالان و گروه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به مطالبه‌گری برای اصلاح جامعه در چهارچوب‌های قانونی نظام و کشور دعوت کرد و گفت: جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، جامعه و مردم به صلاح و آرامش نمی‌رسند مگر با برخورداری از یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمی‌شوند و صالح نمی‌مانند مگر با یک جامعه مطالبه‌گر.

پزشکیان در ادامه تاکید کرد: شما انجمن‌ها، سمن‌ها، گروه‌های فرهنگی و هنری می‌توانید در این مسیر به ما کمک و چارچوب محکمی را بنا کنید، ما هم وظیفه‌مان این است که به شما کمک کنیم و بر اساس عدالت و حق با شما رفتار کنیم.

۳۹ تفاهم‌نامه و ۱۲۴ همت اعتبار برای سیستان و بلوچستان

نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان آخرین برنامه سفر دولتِ وفاق بود که با حضور رئیس جمهور و ۱۰ نفر از اعضای هیات دولت در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد و فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر صمت، عباس علی آبادی وزیر نیرو، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، عبدالکریم حسین‌زاده معاون توسعه روستایی، حسین افشین معاون علمی و فناوری و زهرا بهروزآذر معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور به ارایه گزارشی از بازدید خود از شهرستان‌های مختلف استان و همچنین بیان دستاوردها و مصوبات این سفر پرداختند.

محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز به عنوان نخستین سخنران این نشست تاکید کرد که دولت سیستان و بلوچستان را به عنوان مقصد نخستین سفر استانی با این نگاه انتخاب کرد که رضایتمندی مردم، توام با حفظ کرامت آنان را محقق کند و این نشان از تغییر نگرش و نگاه ویژه دکتر پزشکیان به این استان است.

وی اظهار داشت: تاکید رئیس جمهور بر این است که در جریان سفر استانی قولی ندهیم که توان اجرای آن را نداشته باشیم و همه عددها باید به تایید برنامه و بودجه برسد تا بتوان از دستگاه‌ها حسابرسی کرد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: امضای تفاهم‌نامه ۳۹ طرح اقتصادی در حوزه‌های معدن، کشاورزی و شیلات به ارزش ۷۰ همت در نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهور رقم خورد.، مجموع اعتبارات مصوب این سفر نیز ۱۲۴ همت تا پایان سال ۱۴۰۴ بوده است.

قائم‌پناه همچنین از اختصاص ۲۰ همت برای راه آهن چابهار زاهدان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با درنظر گرفتن شرایط ویژه‌ برای سیستان و بلوچستان شاهد کاهش بهره‌بانکی در استان باشیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در پایان اذعان داشت که عمده داستان‌های شاهنامه از سیستان و بلوچستان است و این موضوع مبین این روایت است که «چو ایران نباشد تن من مباد».

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

ایرانی الهام‌بخش می‌سازیم

پزشکیان نیز در آخرین برنامه سفر به سیستان و بلوچستان و در گفت‌وگویی تلویزیونی بر سخنان سرپرست نهاد ریاست جمهوری صحه گذاشت و تاکید کرد: مسئولین در هماهنگی با سازمان برنامه بودجه در این استان تعهداتی دادند و تخصیص‌های لازم برای این تعهدات انجام خواهد شد. در این سفر ۳۴ همت برای پروژه هایی که امسال و سال آینده اجرا خواهند شد، تخصیص داده شد و ۲۴ همت نیز برای خط‌آهن چابهار به زاهدان اختصاص یافته است. همچنین بانک‌ها نیز ۲۰ همت تعهد داده‌اند که در این استان به پروژه‌ها اختصاص یابد و نهادهای اقتصادی هم ۷۰ همت در این استان سرمایه‌گذاری خواهند کرد؛ یعنی ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طی امسال و سال آینده در این استان کار انجام می‌شود.

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد

رئیس جمهور درباره علت انتخاب سیستان و بلوچستان برای اولین سفر استانی خود گفت: من علاقه خاصی به این استان داشتم. در دوران سربازی در اینجا بودم و تجربه‌های زیادی در ذهن داشتم. در تبلیغات انتخاباتی هم این باور را مطرح کردم که باید محرومیت‌زدایی کنیم و عدالت را در جامعه پیاده کنیم.

پزشکیان تصریح کرد: باید ایرانی بسازیم که الهام بخش باشد و همه حسرت آن را بخورند، این خواسته من است و من به دنبال آن هستم؛ ما سیستان و بلوچستانی می‌خواهیم که از هر نظر بهترین باشد. من به خاطر این چشم انداز زندگی و تلاش می‌کنم. نباید به وضعیت فعلی رضایت دهیم و باید بهترین شویم.

رئیس‌جمهور پیش از ترک سیستان و بلوچستان هم هدیه جالبی از یکی از هنرمندان سیستان و بلوچستان دریافت کرد؛ این نقاش هنرمند تصویری از رئیس جمهور طراحی کرده بود.

نخستین سفرِ دولتِ وفاق به سرزمین نخل و آفتاب؛ چو ایران نباشد تنِ من مَباد


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

رویای مردم فنوج برای تکمیل جاده نیکشهر پس از ۱۶ سال محقق خواهد شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزانه صادق روز پنجشنبه و در ادامه سفر استانی خود به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *