نان‌های سبوس‌دار سالم‌تر است/ایرانیان ۲.۵ برابر میانگین جهانی نان مصرف می‌کنند


زهره پوراحمد روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اظهار داشت: ایرانیان به‌طور متوسط سالانه ۱۱۷ کیلوگرم نان مصرف می‌کنند که این میزان ۲.۵ برابر میانگین جهانی است؛ بنابراین، توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: سبوس غلات حاوی ویتامین‌های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش موثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.

به گفته پوراحمد، رنگ نان‌های سبوس‌دار باید کرم مایل به قهوه‌ای باشد زیرا این رنگ نشان‌دهنده وجود سبوس در آرد است.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو درباره دسته‌بندی آردها گفت: آرد سنگک دارای ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گیری، آرد تافتون و لواش حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد، آرد بربری ۱۸ درصد و آردهای قنادی و نان‌های حجیم ۲۴ درصد سبوس‌گیری می‌شوند که عملاً فاقد سبوس هستند.

پوراحمد توضیح داد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی ماده‌ای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن، می‌تواند مانع جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن شود. برخی نانوایی‌ها به جای انجام تخمیر اصولی، از جوش شیرین به عنوان افزودنی غیرمجاز استفاده می‌کنند که باعث باقی ماندن اسید فیتیک و ایجاد مشکلاتی مانند ترش کردن معده می‌شود.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو افزود: هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، فرایند تخمیر زمان بیشتری نیاز دارد و این موضوع کار نانوا را دشوارتر می‌کند. برای مثال، آردهای کامل که سبوس بیشتری دارند، به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو اخیراً به آرد کامل مجوز تولید داده است. نانی که از این آرد تهیه می‌شود باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (دو و نیم ساعت) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرف‌کنندگان برسد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

مدیرکل دفتر آموزش وزارت بهداشت: ۲۰ شهر داوطلب اجرای شهر سالم شدند

به گزارش ایرنا، فرشید رضایی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران خراسان شمالی در دانشگاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *