نائب رییس اتاق بازرگانی اهواز: دولت به تحقق دیپلماسی واردات کالا از کشور عراق توجه کند


به گزارش ایرنا شهلا عموری چهارشنبه در نشست رییس جمهور با فعالان اقتصادی خوزستان در سالن همایش‌های شهرک نفت اهواز، ترانزیت کالا را یکی از درآمدهای پررونق ارزی عنوان و اظهار کرد: بنادر عراق می‌توانند در ترانزیت و صادرات مجدد کالا به ما کمک کنند استفاده از این ظرفیت، پایداری ایران و بخصوص استان خوزستان در تجارت با عراق را مستحکم‌تر می‌سازد.

وی با بیان اینکه مرز چذابه به دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم نتوانسته رشد و شکوفایی داشته باشد توضیح داد: ضروری است بخشی از درآمد گمرکات استان به ایجاد الزامات در این گذرگاه اختصاص یابد.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز افزود: این استان سالهاست به دلیل خط کشی‌های سازمانی، تصمیمات جزیره‌ای، تعارض منافع، نگاه کاملا دولتی، سیاسی و رانتی دچار انباشت مشکلات و بیماری حاد، مزمن و کشنده ای دچار شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه منابع و زیرساخت های خوزستان در خدمت کل کشور است؛ باید نسخه‌ای متفاوت برای توسعه خوزستان نسبت به دیگر استان های کشور داشته باشد.

به گفته عموری سهم نفت از تولید ناخالص استان ۶۷ درصد است و سهم اشتغال در این حوزه سه درصد است. علاوه بر آن رتبه دوم استان از سهم تولید ناخالص داخلی و عدم تناسب آن با رتبه پنجم نرخ بیکاری جوانان استان، نشان از عدم تاثیرگذاری صنایع بزرگ در اشتغال استان دارد.

وی از رییس جمهور درخواست کرد از طریق تصویب قانون، صنایع بزرگ برای اختصاص درصدی از سهم اشتغال خود را به جوانان استان اختصاص دهند.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز ادامه داد: صنایع پایین دستی کوچک و متوسط به واسطه صنایع بزرگ در استان ایجاد شده از این رو باید تکلیف استفاده از تولید داخل استان، استفاده از پیمانکاران بومی و شرکت‌های خدماتی، خرید از کالاهای مورد نیاز و موجود ساخت داخل استان الزام شوند.

وی تاکید کرد: در حد امکان باید استفاده از جوانان متخصص بومی و پرهیز از استفاده از مدیران پروازی در دستور کار قرار گیرد.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به اینکه نبود مدیریت واحد در مرزها، الزام رعایت آیین‌نامه‌های درون سازمانی و اختیارات مستقل سازمانی متولی در مرزها باعث شده مرزها فاقد مدیریت واحد باشند گفت: ضرورت دارد آنچه در قانون تکلیف شده است در مورد مدیریت مرزها اعمال شود.

لزوم استقرار نماینده بانک مرکزی در استان‌های مرزی

وی خاطرنشان کرد: با توجه به دسترسی نداشتن صاحبان کالا به بانک مرکزی و نیاز به تخصیص ارز و همچنین اخذ مجوزها و نیاز به داشتن کد منشاء ارز و عدم اجازه حضور افراد در بانک مرکزی، تقاضا می‌شود نماینده بانک مرکزی در استان مرزی برای جلوگیری از اتلاف وقت و همچنین صرفه جویی در هزینه‌ها، مستقر شود.

عموری با اشاره به عدم رشد صنایع کوچک و متوسط استان همگام با صنایع مادر توضیح داد: برخی صنایع بزرگ به دلیل فقدان صنایع تکمیلی و تبدیلی محصول خود را به صورت خام فروشی صادر می‌کنند.

وی در بخش دیگر سخنان خود بر تشکیل کمیته متناظر با کمیته اقدام ارزی، ایجاد سازوکار مناسب برای اعطای مجوزهای سرمایه گذاری و تسهیل گری در پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و پرداخت سرمایه در گردش و اختصاص خرید مواد اولیه به صورت مستقیم از کارخانه‌های مادر مستقر در استان، خارج از بورس کالا، با تصویب حجم معین تاکید کرد.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز تثبیت نرخ ارز را از الزامات اقتصاد پایدار عنوان کرد و از دولت درخواست کرد تلاش خود را برای تثبیت نرخ ارز به منظور کاهش وابستگی به دلار بکار گیرد.

وی با اشاره به پرداخت هزینه مضاعف حمل کالا به مقاصد مختلف از بنادر استان خواستار افزایش سود بازرگانی به ۳۵ درصد، واردات پنج کالا مختص استان خوزستان به منظور رونق بنادر استان شد.

عموری با اشاره به اینکه تعداد شناورهای مشمول تسهیلات ملوانی استان نسبت به سایر استان ها ناچیز است توضیح داد: تعداد سفرهای داین شناورها و همچنین صدور مجوز ترخیص برخی کالاها متناسب با نیاز استان افزایش یابد و مجوزهای سرمایه‌گذاری برای ایجاد صنایع دریا اعطا شود.

وی فصل مشترک مشکلات فعالان حوزه اقتصادی را نوع مالیات ستانی و معضلات بخش بیمه‌ای عنوان کرد و گفت: سازمان مالیاتی استان موفق شده در ۹ ماهه امسال ۱۱۰ درصد مالیات ستانی خود را تحقق نماید و این نشان از ایفای تعهدات این سازمان دارد بنابراین برای تشویق مالیات دهندگان این استان لازم است حداقل ۱۰ درصد از این مبلغ برای استان و واحدهای تولیدی به جهت تخفیف، تقسیط و بخشودگی جرایم مالیاتی اختصاص یابد.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز بر افزایش اختیارات بانک‌ها در اعطای تسهیلات به خوزستان و تعیین جایگاه متناسب برای سقف تسهیلات دهی بانک‌های استان، استانی محاسبه کردن تراز منابع و مصارف بانک‌ها، بازگشت حساب شرکت‌های بزرگ به استان و اصلاح سیستم ارزیابی اعتبار تسهیلات گیرندگان تاکید کرد.

وی گفت: باتوجه به اهمیت توسعه زیرساخت های استان و نقش آن در اقتصاد ملی در جلب اعتماد عمومی، پیشنهاد می‌شود دولت، بسته قانونی ویژه ای تحت عنوان لایحه احیا و توسعه اقتصاد خوزستان پس از دفاع مقدس برای ارائه به مجلس شورای اسلامی تدوین شود.

عموری گفت: تسهیلات ارزی و ریالی از صندوق توسعه ملی به میزان چهار میلیارد یورو برای جبران بخشی از مشکلات انباشته شده پس از دفاع مقدس و بازسازی زیرساخت ها و ظرفیت های استان اختصاص یابد.

به گزارش ایرنا، رییس‌جمهور و هیات همراه در چهارمین سفر استانی خود امروز (چهارشنبه) وارد اهواز مرکز خوزستان شد.

بهره‌برداری از واحد نمک زدایی اهواز متمرکز به ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه نفت در روز، بازدید از طرح جامع فاضلاب و قطع چهار ورودی فاضلاب به رودخانه کارون، خشت گذاری مدرسه، بازدید از مناطق محروم اهواز (شرق و غرب)، بازدید از مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست، نشست با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان خوزستان و دیدار مردمی، حضور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان از شاخص‌ترین برنامه‌های سفر ۲ روزه رییس جمهور به خوزستان است.

در این سفر تعدادی از اعضای دولت شامل وزرای نفت، نیرو، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، جهادکشاورزی، رفاه، بهداشت، معاون امور توسعه روستایی و معاون امور زنان و خانواده، رییس جمهور را همراهی می‌کنند.

سفر استانی رییس جمهور به همراه این تعداد از اعضای هیات دولت تاکنون بی سابقه بوده و این موضوع نشان دهنده اهتمام ویژه دولت برای توسعه، عمران و آبادانی خوزستان است.

اخبار کامل سفر استانی رییس جمهور به خوزستان را می‌توانید “اینجا” بخوانید.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: اجرای حکمرانی توسعه نیازمند تسهیلگری و تنظیم گری است

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان مدیریت صنعتی، مهدی غضنفری در همایش ملی حکمرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *