موزه لوور امروز ۲۳۱ ساله شد. 

 

تپش پرس _دکتر علی دارابی :درهای این موزه برای نخستین بار در تاریخ ۱۰ آگوست سال ۱۷۹۳ به روی عموم گشوده شد.

به این بهانه نگاهی می‌اندازیم به آنچه این موزه را در دنیا برجسته می‌کند.

 

لوور؛ بزرگترین موزه در جهان است و هرم شیشه‌ای که در ورودی آن قرارداده شده، به نمادی جهانی برای هنر گرانبها تبدیل شده است.

اما آیا می‌دانستید که طراح این هرم مشهور، معمار چینی امریکایی؛ “ایئو مینگ پی” است که تالار مشاهیر راک اند رول را نیز طراحی کرده است؟! او برنده کمیسیون بازسازی موزه شد و در سال ۱۹۸۹ یک هرم ۷۰ فوتی طراحی کرد.

رئیس‌جمهوری وقت فرانسه؛ فرانسوا میتران، از آقای پی دعوت کرد تا طراحی را مجدد انجام دهد، چرا که افزایش تعداد بازدیدکنندگان تاییدی بود بر ضرورت توسعه موزه.

همچون برج ایفل، هرم لوور، در ابتدا محبوبیتی نداشت و حتی مخالفان زیادی داشت. اما اکنون این هرم به نمادی از شهر تبدیل شده چنانکه سبب شهرت معمار پی هم شد. معماری که ۱۰۲ سال عمر کرد.

اینکه موزه لوور زمانی به نام ناپلئون نامگذاری شد، درست است.

در آغاز قرن نوزدهم، زمانی که مدیر جدید موزه؛ “ویوانت دنون” منصوب شد، این موزه را موزه ناپلئون نامیدند.

برای زمانی کوتاه، از سال ۱۸۰۳، موزه لوور به عنوان موزه ناپلئون شناخته شد. موزه با فتوحات ناپلئون رشد کرد و امپراتور حتی دستور داد کاخ را تغییر دهند تا فضا برای تمام گنجینه‌ها باز شود.

گنجینه‌های غارت شده شامل بسیاری از مجموعه عظیم مصر امروزی می‌شود. بیشتر آثار سرقت شده دیگر – حدود ۵۰۰۰ قطعه – پس از معاهده وین در ۱۸۱۵ بازگردانده شدند.

 

اما مهمترین دلایل شهرت موزه لوور چیست؟

موزه لوور جدا از اینکه بزرگترین موزه جهان است، بیشتر به خاطر آثار هنری گرانبهایش، به ویژه مونالیزا؛ اثر لئوناردو داوینچی مشهور است.

بازدید از این موزه در نخستین جمعه هر ماه از ساعت ۶ بعد از ظهر رایگان است (به جز ماه‌های جولای و آگوست). همچنین برای تمام بازدیدکنندگان زیر ۱۸ سال و شهروندان اتحادیه اروپا با سن بین ۱۸ تا ۲۵ سال و همینطور برای معلمان هنر، تاریخ هنر و هنرهای کاربردی، هنرمندان عضو انجمن بین‌المللی هنر، اعضای ایکوم و ایکوموس، بازدیدکنندگان دارای معلولیت و همراه آنها و افراد تحت حمایت مالی رایگان است.

درباره ی سردبیر

مطلب پیشنهادی

گفت وگوی اختصاصی محمدرضا زائری با دبیرکل شهید حزب الله در «نصرالله» 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سخن گفتن از پیشوای سرافراز مقاومت شهید سید حسن نصرالله …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *