به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سید جواد حسینی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با اشاره به اینکه اکنون ۱۲ درصد جمعیت کشور، سالمند است، اظهار داشت: اگر ۲۸ درصد جمعیت جامعه ای، سالمند باشد، آن جامعه به شدت سالخورده خواهد بود.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۳۰، جمعیت سالمند ایران به بیش از ۳۰ درصد می رسد و یکی از سالخورده ترین کشورهای جهان خواهیم شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به جمعیت ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری سالمندان در ایران تصریح کرد: دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است و تاکنون دو جلسه در این حوزه با معاون اول رئیس جمهور داشته ام که وی دستور تشکیل کمیته هماهنگی کیفیت بخشی مدیریت سالمندی را صادر کرده است.
وارد برنامه نشاط سالمندان خواهیم شد
حسینی با بیان اینکه برای تمامی مولفههای طرح محیط دوستدار سالمند، برنامه ریزی خواهیم کرد، افزود: برنامه نشاط و شادی سالمندان مقوله ای جدی است که به آن می پردازیم و وارد برنامه نشاط سالمندان خواهیم شد.
وی با اشاره به این موضوع که همچنین با شرکتهای دانش بنیان برای تولید وسایل توانمندسازانه برای سالمندان وارد همکاری شده ایم، تاکید کرد: باید نسل نقرهای را به فعالیتها و خدمات نقرهای پیوند بزنیم. نسل نقرهای به خاطر آموزههای دینی و انسانی مورد احترام قرار گرفته اند اما اکنون در مسیر شکاف نسلی با کاهش احترام به سالمندان مواجه هستیم.
۴۹۰۰ سالمندِ تنها تحت پوشش بهزیستی هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: پیمایش ملی سالمندان اولین کاری است که انجام خواهیم داد چراکه سالمند شناسی در مولفههای ما از قوت برخوردار است.
حسینی با بیان اینکه شناخت پدیده سالمندی موضوع قابل توجهی است، افزود: پدیده سالمندی در ایران و جهان چندوجهی است. به طور مثال با سالمندان معلول، نیازمند و تنها مواجه هستیم و فقط ۲۳۰ هزار سالمند دارای معلولیت اکنون تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی ادامه داد: اکنون ۹۰۰ هزار سالمند از بهزیستی مستمری می گیرند و ۴۹۰۰ سالمندِ تنها، ۲۲۰ هزار سالمند فاقد مسکن و هفت هزار سالمند بیمار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
منبع