معدن‌کاری بدون توجه به محیط زیست تهدیدزا است

به گزارش ایرنا، حمید ظهرابی روز یکشنبه در آیین تکریم مدیرکل پیشین و معارفه سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان افزود: این استان منابع طبیعی غنی و تنوع زیستی فوق العاده ای دارد؛ زمانی یک استان در تولید خرما و همزمان تولید گردو در سطح کشور مقام دارد یعنی از نظر تنوع اقلیمی خیلی ویژه است.

وی اظهار داشت: این تنوع زیستی استان کرمان موجب شده بخش زیادی از استان و درصد کوچکی بالاتر از میانگین کشوری، تحت مدیریت محیط زیست باشد به خاطر اهمیتی که حفاظت از تنوع زیستی و جایگاهی که استان از بعد گوناگونی حیات در سیستم‌های مختلف این استان دارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: استان کرمان از بُعد اقتصادی هم جایگاه ویژه‌ای دارد و از استان‌های بسیار مهم و تاثیرگذار در سپهر اقتصادی کشور با تکیه بر معادن به شمار می رود همانطور که تعبیر زیبای بهشت معدن‌کاران را برای کرمان به کار بردند.

توسعه معدنی همراه با دقت و ملاحظه باشد

وی با بیان اینکه معدن ذاتا فعالیتی است که با کوچکترین بی دقتی می‌تواند همراه با تخریب گسترده محیط زیست باشد گفت: اینکه قرار است در برنامه پنج ساله هفتم توسعه ۱۳ درصد بخش معدن رشد کند که به نسبت میانگین هشت درصدی رشد اقتصادی کشور عدد بالاتری است، دقت و ملاحظه را در دستیابی به این هدف باید بیشتر کنیم به خصوص استانی که بهشت معدن و معدن‌کاری است.

ظهرابی تاکید کرد: باید با دقت ضمن اینکه شرایط را برای بهره‌برداری و توسعه استان آماده می‌کنیم، مراقبت شود محیط زندگی مردم و سایر موجودات و در مجموع محیط زیست را دچار آسیب نکند.

وی افزود: از نظر اقلیمی پهنه وسیع استان کرمان در محدوده‌های خشک بیابانی است که ۵۰ درصد از این پهنه‌ کانون‌های بحران فرسایش بادی هستند بنابراین دقت و ملاحظه در بهره‌برداری از طبیعت این استان موضوع بسیار حساس و دقیقی است که باید مورد توجه جدی باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بهره برداری‌هایی که در قالب چرای دام اتفاق می‌افتد و توسعه صنعتی و غیره باید با مراقبت و ملاحظه باشد تا ضمن اینکه همواره استان کرمان همانطوری که اکنون هست در بسیاری از شاخص‌ها، استان تاثیرگذاری در بعد اقتصادی باشد اما مردم و محیط زیست آن در اثر این بهره برداری‌ها دچار آسیب و صدمه نشود.

معدن‌کاری بدون توجه به محیط زیست تهدیدزا است

ناترازی آب در کرمان چاره اندیشی شود

وی افزود: ما در موضوع منابع آب در استان کرمان مشکلات زیادی داریم که انتظار می‌رود مسئولان استان و محیط زیست استان پیگیر رفع این ناترازی‌ها در بخش آب باشند و برای افت شدید سفره های آب زیرزمینی چاره اندیشیی شود و با کاهش مصرف در بخش‌های اثرگذاری مثل کشاورزی کم کم به سمت پایداری این سفره ها برویم و از خطری که متوجه کشور و استان است، نجات پیدا کنیم.

اولین تقاضای من تلاش برای رفع ناترازی آب در استان است و اینکه توسعه پایدار و توسعه فعالیت‌های معدنی را با دقت و مراقبت بیشتری داشته باشیم

ظهرابی گفت: اولین تقاضای من تلاش برای رفع ناترازی آب در استان است و اینکه توسعه پایدار و توسعه فعالیت‌های معدنی را با دقت و مراقبت بیشتری داشته باشیم.

وی بیان کرد: موضوع بعدی این است که کرمان از استان‌های پیشرو کشور در موضوع مشارکت دادن مردم در حفاظت از محیط زیست است که در این رابطه نخستین قرق خصوصی کشور را در منطقه منصورآباد داریم که مردم ۱۴۰ هزار هکتار را با یک دستاورد بزرگ در نتیجه اقدام و فعالیت‌هایی که انجام دادند، حفاظت کردند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: باید این شکل مشارکت دادن مردم با استفاده از ظرفیت مردمی در حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار از تنوع زیستی را با جدیت بیشتری دنبال کنیم و دفعه بعد که به این استان آمدیم تحول را در این حوزه ببینیم.

وی گفت: در فاصله کوتاهی که در سازمان بودم از استان کرمان مراجعه کننده داشتیم که حاضرند در حوزه محیط زیست سرمایه گذاری کنند که باید این ظرفیت را فعال کنید.

مشارکت پذیری و علم محوری ۲ سیاست محوری سازمان 

ظهرابی اظهار داشت: مشارکت پذیری و علم محوری دو مقوله جدی در سیاست‌های کنونی سازمان حفاظت محیط زیست است و بحث اقتصادی کردن حفاظت به عنوان محور دیگر باید مورد توجه قرار گیرد همچنین استفاده از تکنولوژی نوین و از همه مهمتر توافق سازی؛ اینکه شما بتوانید بین توسعه محیط زیست و سایر ارکان جامعه و ارکان تنوع زیستی یک تعادل و تناسب خوبی برقرار کنید موضوع بسیار مهمی است.

بزرگترین دشمن محیط زیست فقر است پس اول باید فقر را رفع کنیم و به فکر سایر اجزا باشیم زیرا اگر مردم فقیر باشند تنوع زیستی، محیط زیست و محیط طبیعی اولین قربانی خواهند بود و منابع طبیعی اولین مکانی است که برای دستیابی به یک رفاه نسبی یا حداقل برآوردن نیازهای معیشتی چنگ می‌اندازند.

وی افزود: بزرگترین دشمن محیط زیست فقر است پس اول باید فقر را رفع کنیم و به فکر سایر اجزا باشیم زیرا اگر مردم فقیر باشند تنوع زیستی، محیط زیست و محیط طبیعی اولین قربانی خواهند بود و منابع طبیعی اولین مکانی است که برای دستیابی به یک رفاه نسبی یا حداقل برآوردن نیازهای معیشتی چنگ می‌اندازند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مسائل اقتصادی بدون محیط زیست به نتیجه نمی‌رسد همانطور که محیط زیست بدون توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی حاصلی نخواهد داشت.

وی گفت: همانطور که یکی از ارکان توسعه پایدار، محیط زیست است در خود محیط زیست هم اگر بخواهیم حفاظت پایدار از محیط زیست و تنوع زیستی داشته باشیم بایستی چرخ دنده اقتصاد با مسائل دیگر اجتماعی در کنار حفاظت محیط زیست اتفاق بیفتد تا به نتیجه برسیم.

ظهرابی با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی استان کرمان افزود: طبیعت گردی و گردشگری طبیعت نیز ظرفیت بالایی در این استان دارد و شما می‌توانید بین گردشگری فرهنگی، تاریخی با این تنوع زیستی پیوند بزنید و در زمینه گردشگری هم استان بسیار مهم و تاثیرگذاری برای کشور باشد.

وی همچنین با قدردانی از خدمات مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: ۱۷ ماه در واقع فرصت برنامه‌ریزی برای یک مدیر است اما در این فرصت کوتاه اتفاقات خوبی در کرمان رقم خورده که نشان دهنده توانمندی استان و همکاران ماست.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سرپرست جدید این اداره کل هم از متخصصان، آگاه و از افراد باسواد سازمان حفاظت محیط زیست است که سابقه مدیریت دو استان دیگر و سابقه مدیریت موفق در تهران را داشته و مطمئنم با مهر ذاتی، صلح طلبی و انسانیتی که کرمانی‌ها دارند، همکاری لازم را با ایشان خواهند داشت.

وی اضافه کرد: کرمان استان بزرگ و پهناورترین استان کشور است و مردان بزرگی مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی و مردان تاثیرگذاری مانند سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دارد.

به گزارش ایرنا در این آیین با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان و شماری از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، محسن جعفری نژاد بسطامی به عنوان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان معرفی و از خدمات مجتبی نیک طبع مدیرکل سابق این اداره قدردانی شد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

۳۲ طرح کشاورزی استان کرمانشاه آماده افتتاح در دهه فجر شد

«علی چاله‌چاله» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با بهره‌برداری از این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *