به گزارش ایرنا از ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه – ۳ دی- در مراسم تکریم و معارفه معاونان گردشگری پیشین و جدید که با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اظهار داشت: امروز برکسی پوشیده نیست که گردشگری علاوه بر این که یک صنعت است، یک دانش به حساب میآید که نتایج و دستاوردهای مهمی را به دنبال خواهد داشت چرا که گردشگر منتقلکننده فرهنگ است و همچنین به تقویت اقتصاد و درآمدزایی کمک میکند.
گردشگری عامل خنثی کننده ایرانهراسی
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: سفر و گردشگری باعث نشاط میشود و میتواند باعث تحکیم خانواده و نشاط اجتماعی شود.
وی توضیح داد: ایران ظرفیتهای بسیار زیادی برای جذب گردشگر دارد، ایران جزو کشورهایی است که از تنوع بالایی در حوزه طبیعی و اقلیمی برخوردار است. مطالعات بینالمللی نشان میدهد یک گردشگر خارجی در سفر به ایران مانند این است که به ۵۰ کشور سفر کرده است.
محسنی بندپی ادامه داد: کشورهای مختلف از ظرفیتها و جاذبههای گردشگری خود توانستهاند سهم خوبی را از اقتصاد کسب کنند، ما باید بتوانیم سهم خودمان را از اقتصاد حوزه گردشگری به دست بیاوریم.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی بیان کرد: توسعه گردشگری باعث خنثیشدن ایرانهراسی و تبلیغات منفی علیه ایران میشود. اعتقاد من بر این است که گردشگری مهمترین عامل مقابله با ایرانهراسی است؛ ما ظرفیتهای بسیار زیادی داریم بهعنوان مثال ما با ۱۲ کشور همسایه هستیم و باید بتوانیم فعل توانستن را در حوزه صنعت گردشگری صرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: توجه جدی به زیرساختها، تعامل با بخشهای مختلف دولت، تهیه بستههای مختلف سفر برای تمام اقشار، تعامل مستمر و پایدار با تشکلها و صنوف، توجه جدی به بازارهای هدف کشورهای نوظهور، توجه به اقتصاد دریانوردی، تدوین نقشه گردشگری تا سال ۲۰۳۰ بر اساس آمایش سرزمین، برنامهریزی ۵ ساله گردشگری پایدار و … از مهمترین موضوعاتی است که در معاونت گردشگری آنها را باید به صورت جدی دنبال کنم.
گردشگری بدون حضور فعال بخش خصوصی توفیقی نخواهد داشت
علی اصغر شالبافیان معاون پیشین گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم با اشاره به ریلگذاری انجام شده مبتنی بر هماهنگی بین دستگاهی و حمایت از بخش خصوصی، گفت: گردشگری حوزهای است که بدون حضور فعال بخش خصوصی توفیقی نخواهد داشت.
معان سابق گردشگری افزود: ذات گردشگری را تعامل و هماهنگی عنوان کرد و از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بهعنوان مهمترین مرکز بهمنظور ارتباط بین بالاترین سطوح کشور برای توسعه گردشگری و مکلف کردن استاندارها در ارائه گزارش نام برد و ابراز امیدواری کرد که در دوره جدید بیش از گذشته این ظرفیت مورد استفاده قرار گیرد.
شالبافیان با اشاره به ۳۵ مورد تفویض اختیار به استانها، برنامه هفتم توسعه را مبنای حمایت از تشکلها و بخش خصوصی عنوان کرد.
معاون سابق گردشگری در ادامه به اقدامات انجام شده در راستای تحول فرایندها و روانسازی فعالیتهای بخش خصوصی طی دوره مدیریت خود اشاره و ابراز امیدواری کرد با حضور صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی بهعنوان فردی دلسوز، فعال و پیگیر مسیر حمایت از بخش خصوصی پررنگتر از گذشته ادامه داشته باشد.
منبع