مجید رضائیان استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره گفتوگوی تلویزیونی شب گذشته رئیس جمهور با مردم گفت: صحبتهای شب گذشته مسعود پزشکیان از سه منظر قابل بررسی است. در نخستین وجه باید گفت که او با برند خاص خود وارد انتخابات شد و همان را نیز حفظ کرده است. همه او را به عنوان فردی صادق میشناسند. این ویژگی همان چیزی است که دکتر پزشکیان به آن شهره است و اصرار دارد آن را نیز حفظ کند. صداقت در سیاست، امر گمشدهای در نظام سیاسی است و رئیس جمهور نیز نشان داد که صداقت در کلام تا چه میزان بر مردم یک جامعه اثرگذار است.
وی ادامه داد: دومین بُعد از گفتوگوی او به جنس پاسخهای دکتر پزشکیان برمیگردد؛ او در پاسخ به سوالات به حوزه نقد کارشناسی نیز ورود میکند؛ تاجایی که مخاطبان میگویند انتقادات ما با پویش فهم همراه است؛ رئیس قوه مجریه مطالبات ما را درک میکند و خودش نیز همانها را عنوان میکند. او را از جنس خود میدانند و این از منظر ارتباطی در ذهن مینشیند.
رئیس قوه مجریه مطالبات ما را درک میکند و خودش نیز همانها را عنوان میکند. او را از جنس خود میدانند و این از منظر ارتباطی در ذهن مینشیند
این استاد ارتباطات درباره بهرهگیری از واژه وفاق در کلام مسعود پزشکیان توضیح داد: بهرهگیری ایشان از واژه وفاق نیز سومین منظری است که پزشکیان برای پاسخ دادن به سوالات به کار میبندد. همین واژه البته برچسبی است که دولت با آن شناخته میشود. او با صراحت میگوید منظور من از این واژه این است که دلیلی ندارد بخشی از جامعه را حذف کنیم؛ اگر هم فکر ما نیستند. این یک نظریه است که ممکن است بخشی از آن در عمل اجرایی و بخشی با چالش مواجه شود.
رضائیان با اشاره به لزوم مصاحبه با دیگر رسانههای رسمی خارج از صداوسیما تاکید کرد: رئیس جمهور تنها نباید مصاحبه اختصاصی با صداوسیما داشته باشد. ایشان باید با رسانههای گوناگون داخلی و خارجی نیز مصاحبه کند. رئیس جمهور باید هر از چندگاه، در شبکههای اجتماعی پخش زنده بگذارد و در توییتر (ایکس) فعال باشد. این منظومه از منظر کار رسانهای صحیح است.
وی افزود: در سال ۲۰۲۴ نباید تنها یک تلویزیون و رادیو رسمی داشته باشیم. رسانهای که دست یک جناح است. هرچند صدا و سیما دیشب دموکرات شده بود و امیدواریم در تمامی موارد روی همین ریل پیش برود.
نویسنده کتاب «شیوه روزنامهنگاری» حلقه مفقوده کلام رئیس جمهور را بحث FATF دانست و ادامه داد: این موضوع از رفع فیلترینگ و حجاب هم مهمتر است؛ چراکه هر یک ثانیه در این موضوع برای ما ارزشمند است. FATF هم موضوعی نیست که وقتی آن را شروع کنیم از فردای آن همه چیز تغییر کند؛ بلکه وقتی با کار فنی شروع کنیم تازه به لیست خاکستری میرویم و بعدتر به لیست سفید برمیگردیم.
در سال ۲۰۲۴ نباید تنها یک تلویزیون و رادیو رسمی داشته باشیم. رسانهای که دست یک جناح است. هرچند صدا و سیما دیشب دموکرات شده بود و امیدواریم در تمامی موارد روی همین ریل پیش برود
رضائیان تاکید کرد: رفع تحریم و پذیرش FATF، یکی از اصولیترین بحثهایی بود که منتظر بودیم از ایشان بشنویم؛ هرچند بیان کردند که تلاش میکنند این موضوع حل بشود اما جا داشت از FATF به صراحت یاد میکردند و مشخص میکردند دولت در حال پیگیری این موضوع است.
این پژوهشگر رسانه با اشاره به ملاحضات دولتها در بیان برخی موارد عنوان کرد: آقای رئیس جمهور درباره حجاب و فیلترینگ بسیار صریح و روشن موضع دولت را مشخص کردند و همه نیز منتظر صراحت کلام او درباره این دو مورد بودند. یادمان نرود که در دولتهای قبلی به این دلیل زمان از دست دادیم که بیان مسائل با صراحت همراه نبود و ملاحظات بیشتری داشتیم اما در حال حاضر موضع دولت مشخص است.
وی تشریح کرد: در حال حاضر کسانی که نمیخواهند FATF را بپذیرند و یا میخواهند فیلترینگ برقرار باشد، باید اعلام کنند تا مردم آنها را بشناسند؛ چراکه موضع دولت در این باره مشخص و واضح است. دولت به این همدلی و وفاق رسیده که در همه مسائل صدق و صراحت داشته باشد؛ صدق و صراحتی که نیاز امروز جامعه ماست.
منبع