مدیرکل میراث‌فرهنگی تهران: ثبت ملی خانه آیت الله طالقانی هویت تاریخی بنا را حفظ می‌کند

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، پرهام جانفشان شامگاه دوشنبه – ١٨ دی – در مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی که در سالن آمفی تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد؛ گفت: شان ثبت یک اثر در ویژگی‌هایی آن نهفته و وجود دارد و وظیفه ما در میراث‌فرهنگی این است که اگر اثری واجد شاخصه‌های مطلوب باشد در کمیته‌ای آن را بررسی کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران ادامه داد: در استان تهران ۹۰۰ اثر ثبت شده داریم که از این تعداد ۳۳ اثر مربوط به شخصیت‌های فرهنگی، مذهبی و علمی است.

جانفشانی تصریح کرد: در تهران خانه افرادی نظیر شهید مطهری، شهید چمران، شهید رجایی، پروفسور حسابی، ملک الشعرای بهار، پروین اعتصامی و … ثبت ملی شده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران اظهار کرد: هدف از ثبت ملی این بناها حفظ حافظه تاریخی یک ملت و حفظ رویدادهایی است که در آن خانه رخ داده و باید برای آیندگان ثبت شود.

وی افزود: در بخش‌های مختلف ثبت ملی یک اثر به ویژگی‌هایی بسنده می‌کنیم که یکی از آنها ویژگی معماری آن است. بخشی از این بررسی‌ها مربوط به بناهایی است که اتفاق یا حادثه‌ای در آنها رخ داده و بخشی از آن هم به خاطر وجود شخصیت‌هایی است که در آنجا زندگی کردند.

جانفشان با بیان اینکه ثبت خانه آیت الله طالقانی موجب حفظ هویت تاریخی و ماندگاری بنای آن است، گفت: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نگرانی‌هایی درباره تخریب این بنا داشت و دستور ثبت این اثر را به ما داد و ما نیز این مسئله را بررسی کردیم. بخشی از صحت‌سنجی‌ها با همکاری خانواده‌ آیت الله طالقانی مورد بررسی قرار گرفت و این بنا در ۱۷ آذر امسال در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

خانه آیت‌الله طالقانی مامن مردم در روزگار طاغوت

محمدمهدی جعفری، نویسنده، محقق و پژوهشگر در این مراسم گفت: وظیفه ما این است از خانه آیت‌الله طالقانی به عنوان میراث جاویدان و ارزشمند نگهبانی کرده و تلاش کنیم تا این میراث را درست و صحیح به نسل‌های آینده منتقل کنیم.
وی با اشاره به آثار فرهنگی آیت‌الله طالقانی نیز گفت: دین اسلام و قرآن پیوسته غریب نمی‌ماند و روزگاری می‌رسد که مردم با فطرت پاک از مکتب‌های مردم ساخته سرخورده می‌شوند و در به در به دنبال اسلام می‌گردند تا حقیقت آن را دریابند.

این نویسنده تاکید کرد: یکی از منابع دقیق شناخت اسلام و اهل بیت درس‌های آیت‌الله طالقانی است. به همین دلیل وظیفه ما به عنوان میراث‌بان، نگهبانی از این میراث برای حفظ و انتقالش به آیندگان است.

جعفری افزود: در تلاش هستیم خانه طالقانی به عنوان نماد مادی بماند زیرا این خانه مامن مردم در روزگار شاهنشاهی بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی تهران: ثبت ملی خانه آیت الله طالقانی هویت تاریخی بنا را حفظ می‌کند

نویسنده، محقق و پژوهشگر تاریخ معاصر ادامه داد: طالقانی با درگذشت خود و فرزندش به فراموشی سپرده نمی‌شود و بنا شده تا کتاب و مقالات و عکس‌هایش در کتابخانه طالقانی حفظ شود.

جعفری افزود: کتاب‌های کتابخانه شخصی آیت‌الله طالقانی همراه با خانه او در اختیار شهرداری قرار گرفته است. هدف این بود کتاب‌ها هم مورد استفاده قرار بگیرد، از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌خواهیم کمک کند تا کتاب‌های کتابخانه طالقانی که خارج شده به کتابخانه برگردد و مورد استفاده علاقه‌مندان قرار بگیرد.

خانه آیت‌الله طالقانی محل رویدادهای مردمی انقلاب

اسکندر مختاری کارشناس میراث‌فرهنگی و باستان‌شناس در این مراسم گفت: تا به حال شهری نرفتم که یک خیابان به نام طالقانی نداشته باشد. خانه آیت‌الله طالقانی محل رویدادهای مردمی انقلاب بوده و جایی بوده که همه گروه‌ها به آن رفت و آمد می‌کردند و حول محور طالقانی به وحدت می‌رسیدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی تهران: ثبت ملی خانه آیت الله طالقانی هویت تاریخی بنا را حفظ می‌کند

مختاری گفت: مرحوم آیت الله طالقانی فردی بود که می توانست بین مردم همدلی ایجاد کند. او عنصر مقوم فرهنگی و بقادهنده به جامعه ایرانی است.

وی تاکید کرد: خانه مرحوم طالقانی مکان رویدادهای بزرگی است. البته تا اکنون برای ثبت ملی این خانه کوتاهی کردیم. این خانه کار یک معمار است و بنا ساز نیست و بنایی دوقلو بوده که آیت الله طالقانی خریداری کرده است. این خانه ارزش معماری، ارزش مکان رویداد و ارزش تاریخی دارد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

آغاز ثبت‌نام سفر به عتبات در اعیاد شعبانیه/بیشترین تقاضا برای ۱۳ رجب

مرتضی آقایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حج و اوقاف ایرنا بیان کرد: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *