محقق کرمانشاهی: ایران در زمره ۵ کشور برتر استفاده از ربات‌های جداساز پستی جهان است

مهندس ساسان محمدی که پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف و بنیانگذار ماشین‌های هوشمند تنسور نیز هست امروز شنبه در پایان سفر معاون وزیر ارتباطات به کرمانشاه برای افتتاح دومین سامانه سورتینگ هوشمند رباتیک پستی کشور طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ربات‌های هوشمند جداساز مرسولات پستی پس از ۲.۵ سال تحقیق و پژوهش توسط تیم همراهش، طراحی و ساخته شده است.

وی اضافه کرد: زمانی که در سال ۱۴۰۰ با ایده جداسازی مرسولات پستی کارمان را شروع کردیم تنها ۲ کشور چینی و آمریکایی به صورت شاخص این تکنولوژی را در اختیار داشتند و ما صفر تا صد کار را با هفت گروه فنی مختلف انجام داده و در اسفندماه سال گذشته با ۵۰ ربات در شرکت پست تهران آغاز کردیم.

محقق کرمانشاهی: ایران در زمره ۵ کشور برتر استفاده از ربات‌های جداساز پستی جهان است

پژوهشگر جوان کرمانشاهی افزود: در شرکت پست کرمانشاه که بعد از تهران دومین استان در استفاده از این فناوری به شمار می رود ربات های نسل دوم را که دارای چابکی و ویژگی های بیشتری است؛ راه اندازی کردیم .

مهندس محمدی با بیان اینکه هم اکنون ۲۰ ربات در شرکت پست کرمانشاه راه اندازی شده و به زودی به ۲۵ ربات افزایش خواهد یافت افزود: این سیستم آخرین تکنولوژی دنیا در سورت مرسولات پستی است و کشورهای زیادی خواهان آن هستند.

وی در مورد ویژگی اسن فناوری جدید یادآور شد: نوارهای نقاله و سینی های چرخان که یک تکنولوژی قدیمی دارد دارای خطای مکانیکی در سورت است در حالیکه ربات های جداساز دارای دقت صددرصدی هستند و به هیچ عنوان امکان اشتباه در عملکرد آنها وجود ندارد.

محقق کرمانشاهی: ایران در زمره ۵ کشور برتر استفاده از ربات‌های جداساز پستی جهان است

وی ادامه داد: علاوه بر این اگر رباتی خراب شود آن را می توان خارج کرد در حالی که بر عملکرد بقیه تاثیری نگذاشته و سایر ربات ها همچنان به فعالیت خود ادامه داده و متوقف نمی شوند ولی در سیستم نقاله مکانیکی اگر تنها یک پیچ خراب شود کل آن سیستم از کار می افتد.

وی انعطاف پذیری و مقیاس پذیری با سرعت بالا، عملکرد دقیق و قابل اعتماد، استفاده از هوش مصنوعی، نظارت و تجزیه و تحلیل در لحظه، سازگاری با مکانیسم های نوار نقاله، ایمنی و جداسازی بسته ها بدون آسیب و قابلیت مرتب سازی انواع بسته ها را دیگر ویژگی های این فناوری عنوان کرد.

این محقق کرمانشاهی ظرفیت جداسازی بیش از ۷۰ هزار مرسوله در روز، عملکرد مداوم بیش از ۸ ساعت، حمل حدود ۱۵ کیلوگرم بار، زمان شارژ کمتر از چهار ساعت و سرعت ۲ متر در ثانیه را از ویژگی های ربات های اسن سامانه دانست و افزود: از نظر ناترازی انرژی و بهره وری نیز این سیستم مصرف انرژی نداشته و با باتری کار می کند که قابل شارژ هستند و چنانچه جریان برق هم قطع شود متوقف نمی شود.

محقق کرمانشاهی: ایران در زمره ۵ کشور برتر استفاده از ربات‌های جداساز پستی جهان است

وی با اشاره به بهینه سازی نیروی انسانی در استفاده از این سامانه گفت: با تعداد ۲۰ ربات هر ساعت در شرکت پست کرمانشاه یک هزار و ۵۰۰ بسته سورت می شود که بهره وری آن چهار برابر نیروی انسانی است ضمن آنکه با استفاده از این سامانه تعداد نفراتی که مرسولات پستی را سورت می کردند نیز از ۱۸ نفر به هشت نفر کاهش پیدا کرد.

محمدی ادامه داد: قیمت نمونه خارجی این ربات ها ۶۰۰ میلیون تومان است که شرکت ما با یک سوم این مبلغ توانسته است آن را طراحی و بسازد.

به گزارش ایرنا، دستاورد طراحی و ساخت ربات‌های هوشمند پُستی محققان دانشگاه صنعتی شریف در نشریه معتبر جهانی پست نیز اخیرا منتشر شده است .

در همین رهگذر مدیرعامل شرکت پست و استاندار کرمانشاه حمایت خود را از چنین ایده و طرحهای جوانان پژوهشگر ایرانی اعلام کردند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

هماهنگی میان منافع ملی و محلی در خوزستان هنر است/بکارگیری نیروی بومی در اولویت قرار گیرد

به گزارش ایرنا سیدمحمدرضا موالی‌زاده روز شنبه در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *