به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، اصغر جهانگیر روز چهارشنبه در هجدهمین نشست خبری ضمن اشاره به پیروزی مبارزان و مجاهدان و ملت فلسطین افزود: امروز مسأله آزادی فلسطین و قدس شریف با ریخته شدن خون پاک فلسطینیان تبدیل به یک ندای همگانی و ارزش جهانی شده است تا جایی که دیوان بینالمللی کیفری لاهه حکم دستگیری نتانیاهو و وزیر جنگ رژیم صهیونسیتی را صادر میکند و اینها نشان میدهد صدای مظلومان به گوشهای سنگین نیز رسیده است.
وی اظهارداشت: پس از ۴۷۰ روز رژیم اشغالگر قدس را به زانو در آوردند و اجازه ندادند که این رژیم صهیونسیتی به اهداف خود برسد.
وی ادامه داد: پذیرش آتشبس از سوی رژیم صهیونسیتی در شرایطی صورت گرفت که این رژیم از هیچ اقدام ددمنشانه فروگذاری نکرده و این رژیم در ۱۵ ماه گذشته موفق نشد که حتی به زور اسرای خود را آزاد کند و در این مدت مجموعه ای از جنایات را مرتکب شدند که نتیجه آن ۴۷ هزار شهید و ۲ میلیون آواره بود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: جنایت و بمباران مردم دستاورد تلقی نمیشود و نتانیاهو سرانجام در مقابل ملت فلسطین به زانو در آمد و با خفت و خواری تن به آتشبس داد.
وی با اشاره به شهادت حجج اسلام والمسلمین علی رازینی و محمد مقیسه گفت: روز شنبه ۲۹ دی، دست پلید استکبار از آستین یک مزدور بیرون آمد و دو تن از قضات شریف که چهل سال نقش غیرقابل انکاری در تامین امنیت داشتند، به شهادت رساند.
جهانگیر اظهارداشت: قوه قضاییه با قدرت راه شهدای بزرگ انقلاب را ادامه خواهد داد و همه آحاد ملت در هر پست و مقام باید نسبت به پاسداشت ارزشهای انقلاب اسلامی گوش به زنگ باشند و اجازه نفوذ هیچ فرد نفوذی را ندهند.
وی ادامه داد: حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه دو قاضی پرکار، شریف و توانمند دستگاه قضایی بودند و گرچه امروز جای آنها خالی است اما راهی را انتخاب کردند که شهید بهشتی، شهید لاجوردی، شهید قدوسی و دیگر شهدای عدلیه پیش از این باز کردند.
اتهام رئیس فعلی سازمان خصوصی سازی به اخلال در نظام اقتصادی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اتهام رئیس فعلی سازمان خصوصی سازی گفت: درخصوص نامبرده اتهام معاونت اخلال در نظام اقتصادی از طریق تضییع گسترده به نحو تحصیل وقوع بزه در برخی واگذاریها مطرح شده است و در این خصوص پروندهای مفتوح است که به دلیل اختلاف صلاحیت میان دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری یک به دیوان عالی کشور جهت تعیین صلاحیت ارسال شده است.
جزییات خودکشی تبعه سوئیس در زندان سمنان
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره خودکشی جاسوس سوئیسی در زندان سمنان اظهار داشت: در مهر امسال این فرد با خودروی شخصی از طریق مرز دوغارون به عنوان گردشگر وارد کشور شده است.
وی ادامه داد: این فرد متولد نامیبیا و تبعه سوئیس بوده که در منطقه دلتای نظامی حین عکسبرداری از منطقه به اتهام عکسبرداری از مناطق ممنوعه و همکاری با دولت متخاصم دستگیر و به زندان منتقل میشود.
جهانگیر اضافه کرد: در زندان نیز با همکاری سازمان زندانها مراتب درخواست او که گیاهخوار بوده و نوع تغذیه وی رعایت شده و در روز حادثه پس از صرف صبحانه در غیاب هم سلولی خود برق سلول را خاموش و در نقطه ای که امکان ضبط دوربین نبوده است با برش پرده ای که در سرویس بهداشتی بوده اقدام به خودکشی میکند و بلافاصله اقدامات درمانی برای او انجام می شود که موثر واقع نمیشود.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با اجازه دستگاه قضایی هیاتی از سفارت سوئیس همراه پزشک معتمد خودکشی این تبعه را تایید و جسد به پزشکی قانونی در تهران منتقل شد و برای انتقال به خارج از کشور اقدامات مقتضی صورت گرفت.
آخرین وضعیت پرونده بالگرد رئیس جمهور شهید
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده بالگرد رئیس جمهور شهید ایت الله رئیسی گفت: این پرونده در سازمان قضایی نیروهای مسلح تشکیل و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: تاکنون هیچ ادله یا شاهدی که نشان دهنده اقدامات خرابکارانه یا تروریستی در این حادثه باشد، وجود ندارد اما در عین حال تحقیقات ادامه دارد که پس از تکمیل نتایج آن اطلاعرسانی لازم صورت میگیرد.
سخنگوی دستگاه قضا درباره چگونگی نامزدی افراد دارای پرونده قضایی در انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: صرف داشتن پرونده قضایی نمیتواند مانعی برای جلوگیری از شرکت افراد به عنوان نامزد در هر انتخاباتی از جمله فدراسیون فوتبال باشد مگر اینکه قوانین فیفا برای پروندههای باز قضایی ممنوعیت و محدودیتی در نظر گرفته باشد که فدراسیون فوتبال باید پیگیری کند.
وی ادامه داد: اگر کسانی باشند که دارای محکومیت موثر باشند برابر قوانین و مقررات ما محدودیتهایی را برای حضور در مسئولیتهای خاص دارند که با استعلاماتی که وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال و نهادهای مرتبط میتوانند از دستگاه قضایی و سایر نهادهای نظارتی داشته باشند این مسئله را دنبال کنند. اگر از دستگاه قضایی استعلامی در این خصوص شود به وظیفه خود عمل میکند.
مدیران محکوم شده در پرونده عدم اجرای قانون هوای پاک چه کسانی هستند؟
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه اظهارنظرها درباره مقابله با آلودگی هوا معمولا کلی گویی و شعاری است. البته رییس کل دادگستری استان تهران اخیرا از محکومیت ۵ مدیر در راستای ترک فعل اشخاص دارای مسئولیت در حوزه قانون هوای پاک خبر دادند. این مدیران چه کسانی هستند، چه کارهایی باید انجام میدادند که ندادند و محکوم شدهاند و حکم آنها چیست؟ گفت: دستگاه قضایی در همه استان ها از طریق دادستانها مکلف شده است تا موضوع اجرای قانون هوای پاک را پیگیری کند و اکنون اقدامات خوبی شروع شده است که اطلاع رسانی میشود.
وی یادآور شد: در خصوص قانون هوای پاک پروندهای در مجتمع قضایی کارکنان دولت تحت رسیدگی قرار گرفت که پس از صدور کیفرخواست از سوی دادسرای تهران چند نفر متهم شناخته و محکوم شدند.
جهانگیر افزود: یکی از آنها معاون سازمان ملی استاندارد به اتهام سوء استفاده از مقام و موقعیت شغلی مرتبط با تکالیف مقرر در ماده ۲ قانون هوای پاک است همچنین یکی دیگر از این افراد یکی از معاونین وزیر نفت است که به اتهام ترک فعل و عدم انجام وظایف قانونی خود محکوم شده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از متهمان یکی از معاونان وزارت نیرو به اتهام سوء استفاده از مقام و موقعیت شغلی از حیث عدم عمل به وظایف و تکالیف مقرر در ماده ۲۳ آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کیفیت آلودگی گازهای خروجی نیروگاههای مازوت سوز محکوم شده است.
جهانگیر اظهار داشت: یکی دیگر هم یکی از معاونین سازمان ملی استاندارد به دلیل سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی از طریق ترک فعل مقرر در ماده ۷ قانون هوای پاک است و نفر بعدی هم یکی از معاونان سازمان محیط زیست به دلیل سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: دادگاه طبق ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی هر متهم را به ۳ سال انفصال از خدمات دولتی محکوم کرد ولی چون دو نفر با حکم بازنشستگی روبه رو شدند؛ مجازات انفصالشان به مجازات جزای نقدی تبدیل شد.
جهانگیر گفت: علاوه بر اینها برای ۹ نفر از مدیران به دلیل ترک فعل در خصوص اجرای قانون هوای پاک پرونده تشکیل شده است و این پرونده اکنون در شعبه بازپرسی کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
آخرین وضعیت پرونده چای دبش
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده رسیدگی به اتهامات گروه چای دبش گفت: این پرونده ۶۱ متهم دارد و تاکنون ۲۳ جلسه دادگاه به صورت دو نوبته تشکیل شده و از ۳۶ متهم این پرونده آخرین دفاعیات اخذ شده است.
جهانگیر درباره فرایند دادرسی و اینکه پیش از این گفته شده بود که رسیدگی به این پرونده تا پایان آذر به اتمام خواهد رسید، توضیح داد: در فرایند رسیدگی ممکن است مطابق تحقیقات متهمان جدید یا مستندات تازه کشف شود که این مسائل ممکن است روند رسیدگی را طولانی کند که البته نشانه خوبی است و حاکی از دقت در فرایند دادرسی است.
وی تصریح کرد: رسیدگی به این پرونده با رعایت عدالت و انصاف در چارچوب قوانین و مقررات بدون ملاحظه کاری در حال انجام است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده عامل حمله به سفارت آذربایجان گفت: پرونده پس از صدور رأی به تایید دیوان عالی کشور رسید.
وی ادامه داد: نامبرده محکوم به قصاص نفس شد و پرونده برای اجرا به بخش اجرای احکام جنایی تهران ارسال شده است و به محض اینکه اولیای دم مراجعه و تقاضای قصاص کنند مراحل بعدی صورت خواهد گرفت.
جزئیات جدید از حادثه تروریستی که منجر به شهادت دو قاضی دیوان عالی کشور شد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره شناسایی و دستگیری افرادی مرتبط با حادثه تروریستی که منجر به شهادت دو قاضی در دیوان عالی کشور شد گفت: چند نفر از عوامل گروهکی شناسایی و دستگیر شدند که در مجموع به نظر میرسد عامل نفوذی با یک خط گروهکی و منافق در ارتباط بوده است.
وی ادامه داد: در دو سه روزه اخیر تحقیقات با سرعت و به صورت ۲۴ ساعته انجام شده و اکنون این تحقیقات به صورت محرمانه است.
جهانگیر تصریح کرد: در نفوذی بودن این فرد هیچ شکی نیست و اینکه با کدام گروهکهای تروریستی در ارتباط بوده است نتایج جدیدی حاصل شده که اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود روز گذشته نیز در یکی از استانها فردی شناسایی شده که اسلحه را برای این عامل نفوذی تهیه کرده بود و این فرد اکنون در حال اعزام به تهران است.
جهانگیر گفت: این اقدام فرد نفوذی با اسلحه تهیه شده توسط وی صورت گرفته و اسلحه محافظ نبوده است.
حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو نیز گفت هنوز حکم قطعی درباره ایشان صادر نشده است.
ادامه دارد…
منبع